| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 380] Příspěvky 381390 z 1075 [Dalších 685 >>]
Líza
10.1.2009 20:09:26
Děvčátko nepovažuji za adekvátní oslovení pacientky. Myslím, že v každém komunikačním kurzu pro zdravotníky se zdůrazňuje, že je třeba oslovovat pacienty jejich příjmením a vykat, a pouze v případě, že oni s tím souhlasí nebo k tomu vyzvou, je možné zvolit jiné oslovení...
Ale to jsou přesně ty situace - tohle nikdo nedělá ve zlém úmyslu - říkáš děvčátka a bereš to tipuju tak trochu mateřsky - jenže ona to nejsou děvčátka, o které se mateřsky postaráš, ale dospělé kompetentní ženy. Paní XY.
MarkétaP + 4 dcerky
10.1.2009 20:06:53
Ivano, v tom případě chápu, proč se ti příčí "klientka" - protože oslobvením "děvčátka" si můžeš, byť nevědomě, upevnit svoji nadřazenou pozici.

Já nepotřebuju, aby mě měla PA nebo novorozenecká sestra ráda. Na to mám maminku nebo kamarádku. Já potřebuji ASISTENTKU, tj. někohjo, kdo mně asistuje u porodu, kdo je mi k ruce a svou odborností mi pomůže dobře porodit.
zdravotnice porodnicodomorodka
10.1.2009 20:04:21
Ivao, říkala jsem to opakovaně, ale řeknu Ti, že po porodu s hormonálním koktejlem v hlavě mne celkem unavovalo těm 6O lidem personálu, co jsem je potkala, říkat, a´t mi neříkají "mamčo, či maminko", holčičko, děvenko, tak to by mne teda taky dostalo. Mi vyhovuje paní Nováková lépe...ale to je vše jen o tom, že všichni máme odlišné potřeby. Ozvala jsem se vždy a všude, dokonce jsem před druhým porodem svůj porodní plán konzultovala v několika porodnicích. Podařilo se ti ten plán otevřít?
10.1.2009 20:03:55
Markét, akvária~:-D
MarkétaP + 4 dcerky
10.1.2009 20:02:31
A vážně, jak j možné, že se fyziologický novorozenec, právě vycestovalý z matčina břicha (tj. na teplotě těla, podchladí? Proč tomu nezabraňujete?
10.1.2009 20:01:10
Krditko, a myslíš, že ve fungujícím porodním systému je potřeba PÁTRAT po porodnici, ve které má rodička soukromí, dodržují se v ní doporučené postupy Světové zdravotnické organizace a nadto je možné předem znát toho, kdo bude se mnou u porodu? Já osobně si tedy fungující systém představuji tak, že toto mi jako naprostý základ nabídne KTERÁKOLI porodnice

Jinak autor psal, že ve V. rodili první dítě a že to plně odpovídalo jejich tehdejším představám. Ale pokud chtěli PŘEDEM znát toho, kdo bude u porodu - to je přeci jenom poněkud problém, ptž ani do Vrchlabí si nemůžou vzít svoji PAtku. I když na druhou stranu pravda je, že je to tak malá porodnice, že při troše snahy by se se všemi stihli seznámit, pokud by jim těsně před porodem nenastoupil někdo nový. Jinak třeba já měla u třetího porodu jak PAtku, tak lékařku, kterou jsem předtím nikdy neviděla (u druhého se mi naopak poštěstilo narazit na obě známé :o)). Dětské sestry jsem neznala vůbec.
Ivana-porodní asistentka
  • 
10.1.2009 19:59:52
já ho mám,zkusím to znovu
kreditka
10.1.2009 19:59:13
Hm ale autor píše že na druhý porod bylo Vrchlabí zavřené a proto hledali jiné možnosti, takže z toho plyne, že kdyby tam bylo otevřeno, zřejmě by šly nějaké požadavky stranou
Ivana-porodní asistentka
  • 
10.1.2009 19:59:06
Ale proč se neozveš,aby Ti neříkali maminko...Já říkám nejčastěji "děvčata,děvčátka,holčinky"...V Německu jsem měla jmenovat pacientky jménem...Mně připadá zase studené říkat,paní Žežulková,či paní doktorko Králová....Ale stačí se ozvat.Ivana
MarkétaP + 4 dcerky
10.1.2009 19:58:03
Tak nějak. I když zrovna o nedonošeních a mámině břiše vyšel teď článek v Instinktu: http://instinkt.tyden.cz/obsah/doc.asp?rok=2008&cislo=53&id=26
[<<Předchozích 380] Příspěvky 381390 z 1075 [Dalších 685 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.