|
|
10.1.2009 19:39:57
Ivano,jenže to mluvíte za UPMD a svou "směnu",jinde to tak vůbec být nemusí (a opravdu většinou není)
A že jsme nespokojené,no ano...ty spokojené maminky jsou ty "neremcavé",co se rády přizpůsobí chodu odd.,jen když mají nakonec v rukou miminko.Jakmile to chcete trošku jinak,už se musíte dohadovat... A opravdu,já rodila už 3x,z toho jen jednou v porodnici,kde bylo na noční směně víc,než jedna PA a než 1 porodník...neměla bych šanci na výměnu,i kdyby mi chtěli vyjít vstříct. |
Ivana-porodní asistentka |
| • |
10.1.2009 19:36:32
Nemá cenu se s Tebou dohadovat.Dítěti,které je předčasdně narozeno inkubátor nahradí matčino bříško.I.
|
|
|
10.1.2009 19:34:50
Elindro, já ti to věřím. Však já taky měla tehdy Podolí v záloze, kdyby mi nevyšlo Vrchlabí, ptž ho považuji za to nejlepší, co v Praze je. Nicméně tohle byla jedna z věcí, pro kterou jsem tam nerodila a byla jsem ráda, že mi klapl porod ve Vrchlabí. Jako věřím tomu, že i v Podolí bych porodila podle svých představ, i když s docela velkou pravděpodobností bych musela být neustále ve střehu a hlídat, aby se personál neodchyloval od porodního plánu. Jenže to jsem nechtěla, mně vyhovovalo být v klidu pohroužená do porodu a vědět, že nic hlídat nemusím, ptž co chci, je v nemocnici samozřejmostí a nikoli něčím, o čem je potřeba se dohadovat
![]() |
| • |
10.1.2009 19:34:39
NESOUHLASÍM,mně pokud maminka řekne,že na ní sestra nebyla příjemná,klidně řeknu kolegyni,ať se vymění,že mi nervuje maminku...Ale vidím,že jsem asi narazila na skupinku nespokojených maminek s celkem,a ty těžko přesvědčím.Já jsem jen chtěla reagovat na článek rodiny,co rodili v Rakousku.A to se mě doktlo,jak ten tatínek uráží naši zem.Ivana
|
zdravotnice porodnicodomorodka |
|
|
10.1.2009 19:34:33
Ivao, to snad nemyslíš vážně? Chceš snad říct, že dítě, které je v inkubátoru na zahřátí je spokojené? Tím zcela popíráš teorii bondingu, jestli teda vůbec víš, co to je. Pro dítě je nejpřirozenější matčino teplo a matčina pokožka. Dětě spokojené v inkubátoru - to chce vytesat do kamene! tak to této porodnice by mne nedostali ani za pytel zlata, jestli tam jsou celkem vstřícné PA přesvědčeny o tom ,že dítě je spokojeno v inkubátoru!
|
martina |
| • |
10.1.2009 19:30:56
Vendyno, stojite si za svym nazorem...dobra...zajimalo by me, kdybyste mela moznost volby VY./zapomente na finance, cestu do zahranici.../ chtela by jste rodit tam,kde vite, ze se budete muset prosazovat a treba i hadat, nebo tam, kde respektuji Vas i vasi volbu?!
Ja uz jsem se k tomu tematu vyjadrovala..viz diskuse Krome porodu alternativnich,cisarskych rezu na prani, porodnich domu, ambulantnich porodu v nemocnici,porodu doma a dalsich samozrejmosti exstuji alespon u nas /CH/ na odd.Rodinne pokoje, kde maminka s rodinou vylozene "bydli" Tzn. manzel a treba prvni/nebo i druhe/ dite .Jsou po celou dobu pritomni, pokud to tak chteji.Mohou byt VSICHNI spolu a nenastava oddeleni sourozencu a manzela od maminky.Myslim si, ze kdyz maminka ma doma jeste dalsi male dite je to super, kdyz si nemusi delat starosti, co se deje doma...nerikam, ze to musi oslovit vsechny rodiny, ale je to VOLBA, kterou mate. |
| • |
10.1.2009 19:30:37
Maminky moje,musím zavolat vnučce,než půjde spát,jelikož je to mé štěstíčko,ale vímn,že vše není,tak jak by mělo být,ale věřím,že to bude.Já zase vbidím,jakse od roku 1989 hrozně ve zdravotnictví zlepšilo a doufám,že se dočkám,aby byly všichni lidi s péčí v nemocnicích spokojení.Ale já byla 4 roky v Německu a po návratu jsem zjistila ohromný pokrok v zásobování,ale i v chování.A snad to bude jednou tak,že se budou všechny maminky cítit krásně,tak jako se cítila i moje dcera i snacha.Jsem tu,jen zavolám.Papa Ivana
|
|
|
10.1.2009 19:29:22
No,já žádala o donesení dcery po porodu víckrát a houby houby...stejně tak jsem rodila a byla tam 1 PA a jeden lékař (byla to malá porodnice),rozhodně by mi žádání o někoho jiného nepomohlo...
|
Líza |
|
|
10.1.2009 19:28:02
Kreditko, systém je v celé republice tentýž.
|
Vaal |
|
|
10.1.2009 19:27:58
Přesně tak, to co doporučuje Ivana (chtít jiného zdravotníka), by pro 99 procent rodiček znamenalo zcela jistě zbytečný stres, který je u porodu dost nebezpečný(zastavení porodu, nesoustředění se, špatné dýchání, adrenalin).
Jak znám poměry v našich nemocnicích, tak by se na takovou rodičku dívali jako na hysterku a dali by jí to určitě "sežrat"...tohle riziko žádná maminka nepodstoupí, v době porodu je příliš bezbrannná. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.