Renata |
| • |
10.1.2009 19:04:05
Bumbi, v kontextu článku jsem pochopila, že autor míní šití poporodních trhlin v nekomplikované poporodní situaci. Takové zranění je charakteristické rychlým a snadným hojením a šije se proto opravdu rutinně vstřebatelným materiálem, standardní kvality. Potíž může být snad jedině v případě alergie, to se týká bohužel materiálů i nejvyšší kvality.
Jsou situace, kdy porodník šije nevstřebatelným materiálem - podezření z infekce rány, situace, kdy je třeba zvýšené pevnosti, špatná předchozí hojivost. Je to ovšem velmi zřídka... Jiná situace je u břišních jizev a jiná u trhlin rodidel. Není mi zcela jasné, zda autor míní, že mu porodní asistentka dala vybrat z materiálů dle kvality - jestli ano, docela by mě zajímalo, co je kritériem kvality (výrobce, cena? nebo informace výrobce o svém výrobku? nebo zkušenost?) |
Ivana-porodní asistentka |
| • |
10.1.2009 19:03:57
Já měla u dcery a snachy porodní asistentku,která byla celý porod u nich.Neměla službu a starala se o dceru i snachu,jako kamarádka.Holky jí blahořečí.Byla super.Taky chodily celou dobu jen ke "svému" lékaři,který je rodil.Já tam byla jen jako máma...Můžeme se domluvit.Ivana
|
|
|
10.1.2009 19:03:22
TJá jsem měla porodní plán a nechtěla jsem miminko koupat a bylo mi vyhověno, musím říct, že jsem byla víceméně spokojena, až potom na oddělení šestinedělí ty detaily ošetřováním miminka a pokusem o odnesení.
Možná záleží na konkrétní PA nebo lékaři, potom na oddělení šestinedělí jsem viděla velký rozdíly, někdo byl ochotnej a vstřícnej, někdo ne... |
kreditka |
|
|
10.1.2009 19:02:37
To jsem ráda, že je tu někdo od "fochu" kdo dělá v porodnici, kterou autor odsoudil možná nespravedlivě, bohužel se obávám, že se teď diskutérky pustějí do tebe
a možná jen proto, že nebudou chtět uvěřit, že nejen Vrchlabí dovolí jinou polohu než vleže a ambulantní porod - že by to česko nebylo až tak necivilizované Mám svoji zemi moc ráda a když na ni někdo plive tak se mi otvírá kudla v kapse ![]() |
Líza |
|
|
10.1.2009 19:01:12
Takže obviňuješ ze lži Kateřinu? Nebo pořádně sama nevíš, co dělají ostatní a vycházíš jen z toho, jak při porodech postupuješ ty sama?
|
Omega |
|
10.1.2009 19:00:58
Nechtěla jsem koupat, a nebylo mi vyhověno.
|
Martina |
| • |
10.1.2009 19:00:50
to asi mate pravdu, ale v takove sitaci...na por. sale v bolestech se dokaze hadat,nebo vehementne prosazovat svou jen malokdo..to myslim skoro kazdy pristoupi na to, co rekne "eminence v bilem" Maucta
|
| • |
10.1.2009 19:00:12
nelžu,nemám to zapotřebí.Pokud nechceš dítě koupat,pak se mimi nekoupe.To máš říct a bylo by Ti vyhověno.Ivana
|
| • |
10.1.2009 18:58:13
Ano,to mě velmi mrzí,a nejen mě,ale všechny u nás v práci,když se maminka-registrovaná musí poslat do jiné porodnice,když není na 3 šestinedělích místo.Ale pokud vím,není maminkám příjemné,když musí ležet třeba na pooperačním oddělení.Je to záležitost míst.Kolikrát u nás rodí neregistrované maminky,když přijedou z pokročilým porodnickým nálezem.Ale je to hrozné,to vím.Ivana
|
Omega |
|
10.1.2009 18:58:13
Ivano, není u maminky, mě jste malou odnesli, vykoupali, a pak díky koupání začla ztrácet teplotu... Nemáš přehled nebo lžeš.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.