| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 490] Příspěvky 491500 z 1075 [Dalších 575 >>]
MarkétaP + 4 dcerky
10.1.2009 18:17:12
Lindo, jistěže nakonec opadá, ale do té doby dělá celkem slušnou bariéru mezi dítětem a okolními nepříjemnostmi :) Některé věci mají i víc než jeden účel ;)
Linda
  • 
10.1.2009 18:08:47
.... jen poznámka .... mázek chrání dětskou kůži před macerací plodovou vodou UVNITŘ, před porodem, po porodu nemá funkci žádnou, naopak oschne, odloupává se a opadá. Nic proti mázkovým dětem a taky nic proti umytým. Pa.
MarkétaP + 4 dcerky
10.1.2009 18:03:40
Evál, no prostě by ses tam necítila bezpečně, tak by to holt samo nešlo ;) Já sice bydlím v paneláku, ale Márinka tohle vyřešila v pohodě - narodila se pro jistotu v noci :)
Vaal
10.1.2009 18:02:04
No nic proti domarodičkám, ale u nás v bytovce s papírovýma stěnama a dotěrnýma sousedama bych fakt teda rodit nechtěla.~t~ Třeba by tam byl zrovna bordel, měla bych rozesmažené řízky, pes by kňučel, že chce jít ven a kdyby ne, tak by na mě třeba čuměl. Vypli by elektřinu a netekla by teplá voda, zrovna by zvonil pošťák, sousedi by bouchali na zeď ať tolik neřvu, nebo by si šla zrovna ztěžovat domovnice, že blbě třídíme odpad...no mě by toto prostředí hrozně štvalo a vůbec by mi nepřipadlo bezpečné~t~...ale proti gustu...no a vvvotom to je:-)
Líza
10.1.2009 17:48:41
Ještě doplním, samozřejmě že porodní asistentky jsou školené v resuscitaci novorozence.
MarkétaP + 4 dcerky
10.1.2009 17:46:21
Některé asistentky pracují singl, některé ve dvou, ale ne s lékařkou, jsou to dvě PA. K případné resuscitaci mívají s sebou ambuvak; studovala jsem před porodem, jak je to s kyslíkem a narazila jsem na studii, která zjistila, že mezi kyslíkem a normálním vzduchem není zásadní rozdíl ve výsledku resuscitace.

Nutno podotknout, že ale riziko resuscitace v domácnosti je u porodů doma nižší než v porodnici, protože buď jde porod svým tempem bez stimulace oxytocinem (který zesílenám kontrakcí vyvolá velký nápor na dítě a zvýší tím riziko hypoxie), a pkud se prodlužuje z důvodu nějakého problému (napž pránící pupeční šňůra), odjíždí se porod dokončit do porodnice, kde je už plné resuscitační vybavení.
zuzini
10.1.2009 17:32:26
Kreditko, jala jsem se článek přečíst ještě jednou. Pořád píšeš, že si autor nic nezjistil o porodnicích v česku a že autor hází všechny porodnice a lékaře do jednoho pytle. Tak nevím, četlas to vůbec?

Nepěkných zážitků z českých porodnic jsme jak četli, tak od známých slyšeli, takové množství, že se manželka rozhodla přivést naše další dítě na svět v Rakousku. Porod pro nás není ruská ruleta, nechtěli jsme náhodně vsadit na to, že i v českých porodnicích lze potkat zkušený a příjemný, byť neznámý personál

nebo

V českých porodnicích až na výjimky není možné, aby byl u porodu známý personál
Vaal
10.1.2009 17:16:56
MUDr.Pařízek na ČT2 nesouhlasil s porody doma, protože u porodu by měl být někdo, kdo je schopen resuscitovat dítě. Umí to PA? Nebo je tam třeba i doktorka s "vercajkem"na to? Na netu ve videích o domácích porodech mi přišlo, že se tam vždy ochomítají alespoň dvě ženy. To se jen ptám, nerejpu, jen mě to zajímá.:-)
10.1.2009 17:09:31
Hm jenže doktor má své nadřízené a pokud ti neschválí možnost přizvat jinou PA k porodu než tu zaměstnanou v nemocnici tak se doktor může jít klouzat

Kreditko, s tímhle souhlasím. Jenže to je právě ten problém SYSTÉMU, že tady není stejná možnost, o jaké mi vyprávěla třeba známá z Německa. Měla svoji porodní asistentku, u které byla v těhotenské péče. Ta byla na zkrácený úvazek zaměstnaná v nemocnici, kromě toho taky sama na sebe asistovala u porodů doma (schválně, jak velkou by asi u nás měla PAtka šanci na udržení práce na porodním sále, pokud by se veřejně hlásila k tomu, že doprovází žena u porodů doma?). Pokud její klientka nechtěla rodit doma a přesto chtěla rodit s ní, měla možnost vzít si ji do "své" porodnice a tam jí u porodu asistovat (ona, ne ostatní personál nemocnice). Opět - chyba autorem kritizovaného českého SYSTÉMU. Pořád ti ten český SYSTÉM připadá tak perfektní, že není potřeba si na něj stěžovat? Mně teda fakt ani omylem.
zuzini
10.1.2009 17:09:01
Kreditko autor psal konkrétně toto: Uvažovali jsme i o porodu doma, ale pouze v případě, že bude zcela legální a odborně zajištěný

Vidíš ten rozdíl? legální vs zcela legální?
PD legální je v tom smyslu, že tě nikdo nebude zavírat za to, že si doma porodíš. ALe "zcela legální" není v tom smyslu, že ti pod nohy házi klacky kdekdo, o případě, když se musí rodička přesunout do porodnice ani nemluvě
[<<Předchozích 490] Příspěvky 491500 z 1075 [Dalších 575 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.