| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 530] Příspěvky 531540 z 1075 [Dalších 535 >>]
Zufi.
10.1.2009 14:26:10
Kreditko, je to marný...:-)
Lavina
  • 
10.1.2009 14:21:21
Tak už to tady máme zase! Znovu se tady budou nesmiřitelně přít zastánci běžných porodů v nemocnici a zastánci domácích a jinak alternativních porodů! Zase se budou předhánět jedni s hororovými zkušenostmi a druzí s příjemnými zkušenostmi z českých porodnic. Proč? Protože nějaký pán odjel rodit do Rakous a celý svět se o tom musí dozvědět? Protože ač sám se nikdy porodu v Čechách neúčastnil, tak je to tady podle něj Kocourkov? Snad jenom jedna připomínka: když jsem na začátku 90. let přijela jako au-pair do Anglie, taky si tamější obyvatelstvo myslelo, že ještě žijeme na stromech, případně jsme z nich právě seskočili...
10.1.2009 14:17:20
Vzhledem k postoji k českému zdravotnictví byl zřejmě porod mimo Česko pro tyto rodiče jedinou možností. Chápu. Každá děláme pro klid při porodu a nejen při něm, co můžeme, ne? Osobně bych třeba nechtěla trávit dobu před termínem jinde než doma. Je to o rozhodnutí a o pocitech konkrétních lidí. Přesto musím poznamenat, že článek, který by popisoval české porodnictví s takovou záští, už jsem dlouho nečetla. Připadá mi, že jeho autor je arogantní, a jako by se ještě sám znovu musel ujistit, že je opravdu jednička, protože to tak báječně zvládl. Řekla bych, že se těmito zážitky bude chlubit ještě pěkných pár let a každému, kdo bude rodit v Česku, bude barvitě líčit, jakou dělá chybu a jak si to oni zařídili.
10.1.2009 13:59:17
Ježíš Kreditko, poposedni si! On celou dobu mluví o rození!!! Tady přece nejde o to, že Čechy jako celek jsou necivilizované, zkus opustit svou utkvělou představu a podívat se na to očima člověka, který chce určité podmínky, které mu zdejší porodnický systém zatím nenabízí...

A jak jsi přišla na to, že se nikde jinde neinformovali???
10.1.2009 13:56:31
Ne,ten článek popisuje skutečnost,že naše porodnictví nedokáže uspokojit každého (a že i když jsou vyjímky,tak je to prostě Kocourkov) a že pokud chtěli rodit podle svých představ,tak vyjeli za hranice...

Stejně jako bych chtěla dělat vysokohorskou turistiku a tak by mi české hory nestačily "nestačily"...taky bych vyjela ven...a taky by popis byl urážlivý?
I kdybych napsala:"Lezla jsem v hornaté zemi,Česko to nebylo" (urazila bych české kopečky? ~d~ )
10.1.2009 13:55:14
Porod doma není v Česku nelegální, jen ti nikdo nepomůže s organizací a musíš si PA složitěji hledat a zaplatit

Ale hovno. Porod doma sice není nelegální, ale nemá žádná stanovená pravidla a jednotliví poskytovatelé porodnické péče mezi sebou nespolupracují. Obě věci sami o sobě jsou docela závažné a svědčí o tom, že český porodnický systém nedokáže porody doma zajistit. Protože ony i porody doma musí mít nastavená svá pravidla, aby byly bezpečné.
10.1.2009 13:53:20
Jó, holky, máte pravdu, já to tam vidím a souhlasím~y~, české porodnictví jako systém ještě zdaleka není civilizované...

Nehodlám klepat po ramenou ty porodnice, kde je normální dítě odnést a matka se o něj musí rvát, aby ho měla u sebe...kde je normální nepustit PA do porodnice s rodičkou, když je ochotná rodit doma...a tak by se dalo pokračovat dál..

A ano, posun už nastal, jsou porodnice, kde se snaží vycházet vstříc, nidméně to nebývá ucelené, je to o tom, na koho narazíš a někteří to prostě nehodlají riskovat..

Já zase nechápu, že TOHLE nejste schopné pochopit vy...
MaMiNa
  • 
10.1.2009 13:51:28
..tak ja rodila v Podoli pred 3mi lety a maly zustal po porodu s nami...osetrovali ho hned vedle me, nemyli ho a pak nam ho rovnou dali a byl s nami az do meho presunu na 6ti nedeli. A po mem presunu na 6ti nedeli bylo jen na me, kdy ho budu chtit prinest....zadny problem nebyl, vsichni perfektni, ochotni....
10.1.2009 13:49:52
Rodili jsme v civilizované zemi
Česko to nebylo

Ne,nevidím,pokud to tam vidět nechci...

Pokud budu na autora naštvaná,tak se to dá přeložit: Rodili jsme v civilizovaném Rakousku,protože Česko civilizované není...

Pokud čtu článek s tím,že mu rozumím,tak můžu číst:
Rodili jsme tam,kde nám nabídli civilizované podmínky pro porod,Česko to nebylo...

Takže pokud má něco dvojzančný význam (což má v češtině spoustu samotných slov,natož větných spojení) tak si to každý vyloží podle sebe,ale těžko vinit autora z toho,že já to čtu zrovna takhle,maximálně z toho,že to mohl napsat jednoznačněji...
10.1.2009 13:47:54
Aha takže autorově ženě se vlastně rodilo ve Vrchlabí výborně, protože Vrchlabí je v Kocourkově???

Kreditko, máš docela závažný problém s pochopením psaného textu. Porodnický systém není to samé, co porodnice. Netuším, jak tuto zcela jednoduchou věc vysvětlit, aby to bylo zcela jasné i těm, co to nechápou. Možná snad - pokud nějaká firma vyrábí jen a pouze převodovky, těžko se může chlubit tím, jak z jejích pásů sjíždí skvělá auta ~d~

Já sama rodila ve Vrchlabí, dvakrát, byla jsem v něm spokojená. Přesto se mi porodnický systém České republiky NELÍBÍ a kdyby tu fungoval na takové úrovni, jako třeba v článku zmiňovaném Rakousku, tak bych ve Vrchlabí nerodila. I když jsem v něm byla spokojená, vybrala bych si jinou možnost, než porod v porodnici, navíc přes půl republiky od mého bydliště.
[<<Předchozích 530] Příspěvky 531540 z 1075 [Dalších 535 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.