| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 550] Příspěvky 551560 z 1075 [Dalších 515 >>]
kreditka
10.1.2009 12:54:42
No o tom, že to ví každý bych pochybovala. Když jsme byla těhotná tak v pořžadu Sama doma vystupovala paní zastupující Aperio a tvrdila jak je to dobrý přehled porodnic včetně hodnocení a stojí za to se tam podívat - kupodivu o neaktuálnosti stránek se ani nezmínila~q~
martina
  • 
10.1.2009 12:39:50
Ctirade, ja jsem rodila ve Svycarsku.Absolutne neprichazi v uvahum aby por. as. koupala, nebo delala neco co si rodice nepreji.Nevidim duvod dite koupat, pokud si to rodice nepreji...at uz je ciste, nebo ne, tohle personal nerozhoduje. Pokud ovsem ke koupani dojde, tak ne dle motta: Porodni as. mi DOVOLI/jako otci/ koupat me dite, ale ja DOVOLIM ji vykoupat nase dite...jestli vis, co tim myslim...drzit vam palce!!!!
*Niki*
10.1.2009 12:34:28
Blanko, jsem ráda, že jsi byla spokojená. Jedním z důvodů ale jistě je fakt, že jsi vlastně neměla žádné požadavky. Je jednoduché dostat milý personál (já ho taky v Brně měla) a je jednoduché, aby milým i zůstal, pokud na každý jejich milý požadavek a dotaz mile odpovíš Ano. Chcete klystýr? Nástřih? Holení? Dítě odnést? Ano. Pak jsou všichni spokojeni :-)
Tady v diskusi není tuším nikdo, kdo by byl spokojený, pokud by na každou tu milou otázku odpověděl Ne a personál zůstal stejně milý, i když hodinu po porodu balíš dítě a kráčíš směr svůj domov.
Zkus u dalšího orodu mít nějaké požadavky a budeš se divit, kampak odkráčela i ta všeobjímající milota ~z~
Martina
  • 
10.1.2009 12:32:22
Mily Ctirade, naprosto chapu vase stanovisko.Ja jsem si dvakrat zajela rodit take do zahranici...netvrdim, ze v CR nejsou kvalifikovana zarizeni, nebo personal, ale ja sama jsem zdravotnik a s prominutim nezlobte se na me mile damy, nase ceske zdravotnictvi, nebo respektive pristup personalu je casto katastrofalni. Vnimam nemocnici jako celek, kde jsou ruzne postupy a chovani k lidem standartni a ne situaci ponechat nahode a doufat, ze zrovna ta porodni as. a lekar budou pristupovat ke me mym pranim citlive.Ockovani TBC je v napr. v ruznych civilizovanych zemich jiz davno OUT!!!! Ted se do me klidne pustte, ale jen pokud muzete z vlastni zkusenosti srovnat porod v CR a zahranici...
Glance
10.1.2009 12:17:38
Ahoj Ctirade,
uz jsem reagovala, ale nemuzu to najit, tak jeste jednou... Tvuj clanek se mi moc libi, citim to stejne. Take chci rodit doma a take me mimo jine napadla varianta rodit v zahranici. Duvodem je to, ze nechci ockovat sve dite, a i kdyz to v nasi zemi povinne neni, jako povinne se to prezentuje a take se k nam tak chovaji. Prosim, muzes se mi ozvat na adresu: rona12@seznam.cz ? Rada bych mela nejaky kontakt na lidi, kteri si tim uz prosli, v pripade, ze bych potrebovala poradit nebo neco zkonzultovat. Diky moc.
zuzini
10.1.2009 11:35:59
Kreditko a opravdu Ti to tak strašně moc hnulo žlučí? Mě je teda úplně fuk, jestli někteří lidé považuji Naši zemi za necivilizovanou, to je jejich věc. A úplně mě udivuje, že mu vlastně do úst vkládáte neřečené, on totiž nikde nepsal, že ČR je necivilizovaná, ale její porodnictví ~d~
10.1.2009 11:24:27
A že někomu vadí i ta chvilnka...no ale ona ani ta chvilinka není nutná ihned po porodu,klidně to hodinu počká...AS se dá hodnotit na těle matky,a ostatní není akutní...
Takže pokud někdo má přání,aby si svého zdravého novorozence mohl pomuchlat déle,než je obvyklé,tak teoreticky nic nebrání tomu,aby mu bylo vyhověno.Píšu teoreticky,protože praxe je prostě jiná...a o tom to je ~;((
10.1.2009 11:20:25
Ale ne,v tomhle případě jde o umytí (které prostě není nutné a někdo si ho nepřeje),ale co se týká odnášení dětí,tak je většinou řeč o odnesení miminka "na prohřátí","aby si maminka odpočinula","protože to tak musí být"...na dobu minimálně 2 hodiny...
To,že je to někdy potřeba a někdy si to maminka přeje,není důvod,aby se to provádělo paušálně všem,nebo dokonce dítě matce nevydali,když o to výslovně požádá.
Glance
10.1.2009 11:17:43
Ahoj Ctirade, diky moc za clanek. Citim to stejne jako Ty a Tvoje zena. I ja bych chtela rodit doma, ale i me napadlo, ze nejlepsi varianta vubec by asi bylo, kdybych rodila za hranicema nasi zeme. A to proto, ze nechci ockovat svoje dite a i kdyz u nas ockovani povinne neni, jako povinne se prezentuje... a mne se nechce stale s nekym hadat a obhajovat svoje prava... . Prosim, muzes se mi ozvat na muj e-mail. Rada bych mela kontakt na nekoho, kdo uz si tim prosel. Jen pro pripad, kdybych potrebovala poradit. Dekuji. rona12@seznam.cz
10.1.2009 11:17:25
u prvního porodu ho vzali, zvážili, změřili, oblékli, pak byl hodinu se mnou a pak "musel" být pár hodin na oddělení šestinedělí
u druhého porodu ho vzali, zvážili, změřili, oblékli a pak už mohl být pořád se mnou (byla to jiná porodnice)
vim ale, že právě hodně lidem vadí i ta chvilička na zvážení atd
[<<Předchozích 550] Příspěvky 551560 z 1075 [Dalších 515 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.