| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 580] Příspěvky 581590 z 1075 [Dalších 485 >>]
9.1.2009 23:05:55
No to určitě, jsem zvědavá, jestli to ustojí. Byly tam nějaké osobní neshody lékařů, navíc ředitel celé nemocnice byl dost podivný pán. Nemůžu si vybavit jméno, teď měl kauzičku coby myslím poslanec za čssd, páč sbíral materiály na svojí kolegyni....
MarkétaP + 4 dcerky
9.1.2009 23:04:48
Sylvie, i s rumem v krvi prostě umíš ~R^
9.1.2009 23:02:54
Navíc pokud vím tak Vrchlabí bylo stavěno na možnost přirozených porodů,

Snad ještě poslední poznámka -nevím, jak bylo stavěno Vrchlabí. Ale k "přirozenému porodu" ti stačí místo, kde si můžeš pod kolena strčit žíněnku, aby sis zbytečně neotlačila kolena o tvrdou zemi ;o) Kde personálu nevadí, že se o drahé polohovací porodní lůžko (nebo staré nepolohovací, to je v podstatě fuk) jenom ve stoje opíráš, místo aby sis lehla na něj. Prostě přirozený porod je spíš "v hlavách" personálu, než ve vybavení nemocnice ;o)
kreditka
9.1.2009 23:00:47
Bohužel to jde s Vrchlabím dost z kopce, což je škoda ~d~
9.1.2009 22:57:58
Kreditko, ono Vrchlabí bylo po přestavbě, alespoň tedy v době, kdy jsem v něm rodila já. Aspoň tak mi to při obhlídce porodnice říkali. Ale mně s těmi přístroji šlo o to, jestli tam musí být - překážet. Třeba v tom Vrchlabí se běžně rodilo na porodním pokoji - tam jsem žádné přístroje neviděla. Byla tam vana, byla tam postel, byl tam porodní vak, křeslo, porodní stolička, umyvadlo, nějaká skříňka. Pokoj byl tedy docela velký, pointa měla být, že přístroje tam nebyly. Ty nejspíš byly na porodním sále, kde se rodilo, pokud byly nějaké komplikace, nebo pokud byl porodní pokoj plný.

Ale víš co - já teď momentálně nejsem schopna normálně psát, ptž jako člověk, který alkohol nevidí, jak je rok dlouhý, jsem právě vypila tři koly naředěné rumem ~t~~t~~t~~t~~t~~t~ a poněkud mi dělá obtíže strefovat se do správných písmenek, ačkoli jinak píšu všema deseti. O udržení myšlenky ani nemluvím.

Jenom jsem chtěla napsat, že posledních baj oko osm let řeším tzv. přirozené porody, pohybuji se mezi lidmi, kteří s českým porodnictvím nejsou spokojeni. To, jak nemocnice vypadá, je zpravidla to poslední, co bychom řešily. Já osobně bych klidně překousla i ten porodní box, jenom kdybych se nemusela s personálem během porodu zbytečně dohadovat o - s prominutím - naprostých kravinách. Holení a klystýr je to nejmenší, protržení vaku blan, odnášení novorozence, házení klacků pod nohy při dřívějším odchodu z porodnice... nemožnost, aby porod vedla vlastní porodní asistentka - to nestojí žádné miliony navíc, k tomu není potřeba dělat úpravy nemocnice.

Jenomže on je problém v tom, že když se napíše "špatný porodnický systém", tak si pod tím valná většina lidí představí jen a pouze porod v nemocnici... jak ostatně tady i asi většina nesouhlasných reakcí nasvědčuje... a berou to jako útok proti porodnicím... ale ono je to o porodnickém systému, ne JEN A POUZE o porodnicích. On by se porodnický systém neměl přeci sestávat jen a pouze z porodnic - jenže to je něco, co si asi většina těch, co nesouhlasí, neumí představit. Že aby porod doma byl bezpečný a fungoval tak, jak má ("jako na západě"), měl by mít nastavená nějaká pravidla a měli by PAtky a lékaři vzájemně spolupracovat. To u nás není. Anebo že neexistuje jenom porod nemocniční, tak jak je u nás a porod doma, ale i spousta dalších možností mezi tím - které ve funkčním porodnickém systému prostě jsou... u nás nikoli ~d~ Jenomže to se potom debatuje děsně špatně, když jeden mluví o voze (= porodnickém systému obecně) a druhý si pod tím představuje kozu (=péči v nemocnicích).

A sry, já už s debatou fakt končím, ptž hlídat si a opravovat po sobě písmenka už opravdu nezvládám ~t~ Přeji hezkou dobrou a veselou noc ~z~
kreditka
9.1.2009 22:54:59
Opět opakuji že domarodkám, či těm, kteří mají požadavky jako v článku porodnici doporučit nemůžu, Vrchlabí znám jen z diskusí, ale opět opakuji že aby porodnice splňovala všechny ty požadavky v článku musela by se přestavět, na pokojích se tam nerodí, pouze na sále, pokoje jsou převážně plné, zažila jsem i stop stav. Navíc pokud vím tak Vrchlabí bylo stavěno na možnost přirozených porodů, kdežto u této porodnice zkraje let 90. s touto možností zřajmě počítáno nebylo. Není tam soukromí o kterém psala třeba Sylvie, bylo by to v řádu miliónů co se týče přestavby.
kreditka
9.1.2009 22:54:22
Opět opakuji že domarodkám, či těm, kteří mají požadavky jako v článku porodnici doporučit nemůžu, Vrchlabí znám jen z diskusí, ale opět opakuji že aby porodnice splňovala všechny ty požadavky v článku musela by se přestavět, na pokojích se tam nerodí, pouze na sále, pokoje jsou převážně plné, zažila jsem i stop stav. Navíc pokud vím tak Vrchlabí bylo stavěno na možnost přirozených porodů, kdežto u této porodnice zkraje let 90. s touto možností zřajmě počítáno nebylo. Není tam soukromí o kterém psala třeba Sylvie, bylo by to v řádu miliónů co se týče přestavby.
9.1.2009 22:49:26
Jj, u obou mých porodů byl lékař až závěrem, poprvé na šití a podruhé jen do počtu:-) po narození mimča. Takže patka byla rozhodně ta důležitější, která celou dobu přihlížela a pomáhala...Ale to už jsme zase ve Vrchlabí:-)....
kreditka
9.1.2009 22:48:30
No tak to můj Mudr "House" se mě držel jak klíště, za což jsem byla velice ráda, protože s PA jsme si až tak nesedly. Šla jsem na vyvolání, od 8 hod. ráno až do 16:30 kdy se holka narodila byl u mě cca 7 * asi si mě zamiloval či co ~t~ Naštěstí jsem prý chytla největšího odborníka z oddělení (švagrová makala ve stejné nemocnici, ale protekci jsem neměla) ~t~
MarkétaP + 4 dcerky
9.1.2009 22:45:43
Takže v podstatě to samé jako Vrchlabí, novorozenecké tam nemají, jen jednu malou místnost jako sesternu/vyšetřovnu/ pro to jedno miminko, co je třeba na fototerapii, jinak jsou všechna u matek. Takže celkem jasné, že by to šlo, kdyby se chtělo ;)
[<<Předchozích 580] Příspěvky 581590 z 1075 [Dalších 485 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.