| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 590] Příspěvky 591600 z 1075 [Dalších 475 >>]
9.1.2009 22:42:16
Nj, když třeba já lékaře u druhého a třetího porodu viděla fakt minimálně ~d~ Všechno měla v režii PAtka. MUDra mi dělala vstupní vyšetření, a pak u prvního byla u samotného porodu dítěte, u třetího jsem si porodila prakticky sama :o) PA mi jenom trošku pomohla s ramínky :o) Takže k čemu by mi byly reference na lékaře - to fakt netuším ;o)
kreditka
9.1.2009 22:34:17
To máš pravdu, ale já se spokojila jen s lékaři, kdo se chce seznámit i s uklízečkou to aby začal raději před početím ~t~
kreditka
9.1.2009 22:31:11
Když mi nic jiného nezbývá tak se musím opakovat~a~
kreditka
9.1.2009 22:29:29
Sylvie zkopíruju ti, co jsem psala teď v diskusi ať to nemusím psát znova, je to popis dotyčné porodnice:

No tak v mé porodnici bylo 8 pokojů (včetně hekárny, jednoho nadstandartu), společná sprcha (některé pokoje ji možná měli samostatnou, to nevím), jídelna, malá místnost příjmu, sesterna, dále vyšetřovna a novorozenecké a porodní sál - jinak skutečně vůbec nic, je to prakticky také na jedné chodbě, která je rozdělena do dvou částí - šestinedělí a porodní sál. Návštěvy chodily na chodbu před oddělení porodnice, kde si mohly dřepnout u výtahu na několik židlí. S prostorami je to tam skutečně špatné, pokoje krom nadstandartu jsou většinou po 3 šestinedělkách
kreditka
9.1.2009 22:25:49
No tak v mé porodnici bylo 8 pokojů (včetně hekárny, jednoho nadstandartu), společná sprcha (některé pokoje ji možná měli samostatnou, to nevím), jídelna, malá místnost příjmu, sesterna, dále vyšetřovna a novorozenecké a porodní sál - jinak skutečně vůbec nic, je to prakticky také na jedné chodbě, která je rozdělena do dvou částí - šestinedělí a porodní sál. Návštěvy chodily na chodbu před oddělení porodnice, kde si mohly dřepnout u výtahu na několik židlí. S prostorami je to tam skutečně špatné, pokoje krom nadstandartu jsou většinou po 3 šestinedělkách
9.1.2009 22:17:56
A nedaly by se ty přístroje třeba šoupnout někam jinam? Jinak pokud se považuje za normální, že rodí dvě ženské v jedné místnosti a jsou jenom tak symbolicky oddělené a přitom se chlubíme vyspělostí a civilizovaností porodní péče - no, tak to už snad ani komentář nepotřebuje ~Rv

Což mi připomíná můj porod v Krči, kdy jsem si v těhuambulanci zcela běžně nechtě poslouchala intimní věci o dalších těhulích/rodičkách a to samé v ZREKONSTRUOVANÉM Podolí, kde jsem skončila na akutním CTG ~Rv
kreditka
9.1.2009 22:07:03
Bohužel to tam opravdu nejde, do stropu by to šlo, ale mezi těmi "boxy" to opravdu nejde, je tam málo místa a přístrojů mnoho je to prostě jedna větší místnost pro dvě rodičky
9.1.2009 21:51:15
Kreditko, a myslíš, že dodělat zeď mezi dvěma boxy, aby měly rodičky soukromí, by nemocnici stálo "několik set milionu"?

MMCH rodila jsem ve Vrchlabí a to rozhodně zvukotěsné není... však taky PA okamžitě přidusala po chodbě, jakmile se změnil tón mého křiku z úlevného na vytlačující. I v té chvíli jsem se málem rozesmála, jak okamžitě bylo slyšet její dusot na chodbě, jak utíkala za mnou na pokojík ~t~~t~~t~ A při shánění referencí na porodnici jsem se dostala k mamině, která chtěla rodit ve vaně, ta byla plná, tak rodila ve sprchovém koutu na pokoji ~d~
MarkétaP + 4 dcerky
9.1.2009 21:43:51
Kreditko, možná to JE ještě menší než Vrchlabí, tam je vše na jedné chodbě, malý pokojík s vanou a trochu větší místnost (s vanou) jako porodní sál, osm pokojů s příslušentsvím, plus asi dva trojlůžáky, které jsou jako standard a pro gynekologické pacientky. Ovšem rodit se dá i na těch pokojících třeba v té sprše, takže vlastně deset místností ;)
9.1.2009 21:41:57
Počkej, Kreditko - jak "o pár lékařích". Lékaři nejsou ti jediní. Při porodu jsou důležitější porodní asistentky (ti jsou s ženou podstatně delší dobu), kterých je podstatně víc a po porodu navíc přichází žena do styku se sestrami na oddělení šestinedělí a se sestrami z dětského. Samozřejmě, i s lékaři těchto oddělení. To máš takových lidí, že získávat reference o nich jenom z jedné nemocnice by mi taky mohlo zabrat celé těhotenství... obzvlášť pokud bych se rozhodla pro větší porodnici. Vždyť jenom při prvním porodu se kolem mne motalo asi deset-dvanct lidí... ty po porodu ani nepočítám.
[<<Předchozích 590] Příspěvky 591600 z 1075 [Dalších 475 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.