| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 620] Příspěvky 621630 z 1075 [Dalších 445 >>]
kreditka
9.1.2009 21:06:08
Mě je ale fuk že jel jinam pro mě za mě ať si rodí třeba na stromě, jen mě se.. že titulkem článku pokládá Českou republiku za necivilizovanou zemi jen proto, že tu neporodila jeho žena dle jeho představ. Titulkem ironizuje civilizovanost naší země, ale na druhou stranu píšejak se krásně rodilo ve Vrchlabí - to je asi jediné civvilizované místo (mimochodem před krachem) v ČR dle autora
Ondra, 3 děti
  • 
9.1.2009 21:05:22
To není pravda. Všechny podmínky pro porod, které si autor článku diktuje ve třetím odstavci (s výjimkou očkování proti TBC, ale to je zase jiná diskuse) jsme měli splněny v pražském Motole, a to samozřejmě, bez jakéhokoli doprošování, předjednávání nebo žebrání. A náhoda to mohla být těžko - jednak se tam narodily hned dvě z našich dětí a jednak bylo jasně vidět, že je to tam tak běžné. A to vše v jedné z nejvytíženějších porodnic v ČR.
Tvrzení, že důstojné podmínky pro porod v Česku není možné najít, je tedy pouhá lež. Snad to platilo před deseti patnácti lety. Možná...
MarkétaP + 4 dcerky
9.1.2009 21:00:06
Jíťo, a změnilo se podle tebe i chování a způsob komunikace personálu nebo jen vnější podmínky?
kreditka
9.1.2009 20:59:50
No jo jenže ta sestra se může taky sbalit a jít jinam. Švagrová je zdravotní sestra a právě se stěhovala ptala se na místo ve 4 nemocnicích v okolí svého nynějšího bydliště - nejenže by po ni všude hrábly všemi deseti, ale ve všech ji daly na výběr i oddělení kde by se jí líbilo, sester je nedostatek a shánějí se těžko, tudíž platí lepší o trochu horší pracovní síla než žádná
Jíťa
  • 
9.1.2009 20:55:04
Jenže já jsem tímhle příspěvkem nereagovala na autora ani článek, ale na názor Vlad., která o sobě dokonce tvrdí že je ZDRAVOTNÍK a vypustí do světa takovou pitomost, že "Dvacet let se v českém porodnictví nic nezměnilo"

Svůj názor autorovi umím vložit i samostatně a nemusím ho lepit kamsi doprostřed diskuze.
zdravotnice porodnicodomorodka
9.1.2009 20:48:29
na dobré úrovni vede lidi k tomu, že vyhledávají služby podle svých představ. Pan Oráč a jeho žena se zachovali pouze jako sebevědomí jedinci a šli nakoupit zboží tam, kde nabízeli kvalitu, jakou požadovali. Nic víc.

9.1.2009 20:48:18
Jíťo, jenže autorovi a jeho ženě prostě tyhle světoborné změny nestačí k tomu aby jim stálo za to do takové porodnice jet. To co oni od porodnice očekávali u nás nesehnali~d~ A přitom nechtěli nic moc extra.
Jíťa
  • 
9.1.2009 20:42:13
JÁ SNAD NĚKDE TVRDÍM, ŽE UŽ NENÍ CO ZLEPŠOVAT???

Nelíbí se mi to odsuzování, že 20 let se v porodnictví nic nezměnilo. Bohužel každý má děti jen pár let po sobě a za tu dobu se toho skutečně moc nezměnilo. Ale od sametové revoluce ušlo české porodnictví značný kus cesty. A myslím, že se pořád po malých krůčcích zlepšuje, podle možností té které porodnice.

Pořád je a bude co zlepšovat, ale ať nikdo netvrdí, že se nic neděje!
zuzini
9.1.2009 20:26:13
To je právě kámen urázu, že se to učí pořád ve školách :-©
omlouvám se za blijícího, ale muselo to ven ~t~
9.1.2009 20:23:15
Jíťo, a to se taky v té době (1991) vehementně tvrdilo že to je pro blaho rodičky a dítěte~;)
A teď už je zase dokázáno, že spousta v porodnici rutinně prováděných procedur je škodlivá a přesto se z nějakého mně záhadného důvodu provádějí. Takže prostor pro zlepšení tady pořád je a to poměrně dost. To už nemluvím o rozšíření standardní porodní péče o porodní domy a porody doma.
[<<Předchozích 620] Příspěvky 621630 z 1075 [Dalších 445 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.