Jíťa |
| • |
9.1.2009 19:44:33
Kdyby sestry nebyly tak nedostatkové zboží, asi by to ten doktor mohl řešit daleko rázněji. Takhle ta sestra nanejvýš vyfásla napomenutí.
Jak bys to řešila ty? |
|
|
9.1.2009 19:38:07
Popsané podmínky doslova nesplňuje
Kreditko, tak vidíš. Tedy i ta "tvoje" porodnice patří mezi tu autorem zmiňovanou většinu porodnic, která prostě sítem dle mého názoru naprosto jednoduchých (leč v českých podmínkách obtížně splnitelných) podmínek pro volbu porodu neprošla. Tak proč se tady čertíš? MMCH chápeš rozdíl mezi pojmy všechny a až na výjimky? Že tady neustále vykřikuješ cosi o tom, že autor hází všechny nemocnice do jednoho pytle - a přitom to není pravda, on připouští, že v jednom pytli všechny nejsou, že se mezi nimi dají najít i výjimky ![]() |
Jana |
| • |
9.1.2009 19:29:49
Ale jak vidíme, hezky porodit lze i v porodnici.. Já si také porod doma neumím představit. Ani nemám důvod. Všechny kamarádky, co rodily, byly v porodnici spokojené, ani jedna nerodila doma, tak proto.
|
|
|
9.1.2009 19:13:08
Četly jsme stejný článek, ale každá si z něj vzala něco jiného. Mě vadí tohle. Nechci nikoho vyhazovat ze země, jen píšu, že mají možnosti. Stejně jako se nebráním kritice čehokoliv, co si kritiku zaslouží. Šmarjá jsem se zase zamotala. Já se snažila vysvětlit co mi na článku vadí. Možná, že moje vyjadřovací schopnosti nejsou na takové úrovni, jak jsem si myslela. Ale opakuji, že jsem nechtěla nikoho vyhazovat z místa bydliště, ani tvrdit, že české zdravotnictví nemá chybu. Vadí mi, že autor dává najevo, že u nás je všechno špatně zatímco jinde je to lepší. Vadí my výrazy civilizovaná země a hluboký komunismus, která zazněla z úst někoho, kdo nemá s českým zdravotnictvím nic společného (a zná jen pár historek, navíc zprostředkovaně) a autor je bere jako jediný správný názor. A podotýkám, že výraz civilizovaná země mi vadí v jakémkoliv případě, i když se netýká Evropy a ČR. Kocourkov je všude na světě a blbci se najdou v každém systému zdravotnictví.
|
natus |
|
|
9.1.2009 18:56:49
Také jsem rodila v Rakousku, samozřejmě ne v penziónu, ale v porodnici. Ve srovnání s českými porodnicemi (které jsem viděla nebo je znám z časopisu pro maminky, kde se prezentují) je v Rakousku opravdu lepší materiální vybavení a celkový standard je na daleko vyšší úrovni - od přístrojů po zařízení pokoje atd. Také se tu nestává, že by si maminky museli do porodnice nosit své vložky, plínky atd., jak to někdy čtu v diskuzích na rodině.
Ale že bych se bála porodit v Čechách, to určitě ne a také jsou určitě rozdíly mezi jednotlivými porodnicemi, jak v přístupu personálu, tak ve vybavení a postupu při zákrocích. Porodu v penziónu v cizí zemi bych se rozhodně obávala víc, než rodit v jakékoli české porodnici - ale je to věc každého a článek je rozhodně zajímavý a je hloupost ho napadat - to by na Rodinu nemohl přispívat pomalu nikdo. |
|
|
9.1.2009 18:50:14
ale jak můžeš soudit...já třeba mailovala asi 20ti porodnicím...vím že v tomto ohledu to další zkoušeli jinde...na Aperiu čtu spíš mezi řádky hodnocení,o neaktualnosti ví snad každý
|
juicy |
|
|
9.1.2009 18:45:17
Ta omluva je super..
![]() A ještě zastání autora - neodsoudil šmahem veškerou péči - píše o "Ruské ruletě" a o tom, že nechce riskovat, na jaký typ péče narazí. Já sama mám třeba fantastickou, respektující gynekoložku a i v porodnici jsem měla převážně laskavý personál, který dělal mnoho věcí i nad rámec svých povinností. Přesto trvám na tom, že "totalita" zatím z českého porodnictví nezmizela - pominu-li doočíbijící hořovický případ, existuje mnoho dalších, méně okatých příkladů, kdy lékaři jednají protiprávně - např. ničím nepodložené požadování potvrzení od pediatra o převzetí novorozence do péče při "ambulantním" porodu, nebo prosté provádění úkonů, aniž by si lékař vyžádal souhlas pacientky. |
kreditka |
|
|
9.1.2009 18:44:13
Jestli četl ty kolikrát až 3 roky staré nepravdivé info na Aperiu tak to si raději mohl hodit korunou. Já když jsem měla rodit tak jsem zjistila, že nejenže je porodnice zrekonstruovaná, ale že je tam až na 2 lékaře úplně jiné osazení včetně jiného primáře než psali na Aperiu, no už to konečně opravily hurá!!!!
|
|
|
9.1.2009 18:43:35
Jistě,nebo neporodit tak,jak si přeji a jak bych byla spokojená.
A o tom to je,někomu stačí to,nekdo vyžaduje něco jiného...máme jiné hodnoty,jiná kriteria a tak těžko můžeš určit,jestli jel autor s manželkou rodit oprávněně jinam,jestli tady OPRAVDU nenašel to,co hledal... |
|
|
9.1.2009 18:40:21
Pak tedy nevím,že když napíšu,že je to JEDEN FAKTOR,tak s tím nesouhlasíš taky a píšeš o celé zemi???
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.