| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 710] Příspěvky 711720 z 1075 [Dalších 355 >>]
kreditka
9.1.2009 16:53:38
Smůla mám pouze na Čínu, ale jinak české zboží mám nejraději a rozhodně o něm neplivu na netu, že je nekvalitní jen proto, že na něj prostě nemám a u nás není ani moc k sehnání, Nějaký Next či HM mi říkají asi jako španělská vesnice
9.1.2009 16:53:27
Martino, tady přece vůbec nejde o odbornost, copak to nechápeš? Chce být v intimní chvíli, jako je porod, s někým koho zná, kdo mu sedne.

Já rodila dvakrát ve Vrchlabí, bylo to všechno v pohodě, ale být k tomu ještě někde, kde to důvěrně znám a s někým, koho znám, by bylo ještě krapet lepší. Porod dneska v Čechách je opravdu ruleta, kdo na tebe vyjde. Znám například jednu PA v nejbližší porodnici a s ní bych nechtěla rodit, ani kdyby mi hodně zaplatili~j~.
jana38
9.1.2009 16:53:09
kreditko, já jsem taky neměla odvahu stejně jako autor článku zkoušet na vlastní kůži a na vlastních dětech jak funguje český porodnictví.

Stačilo mi, že jsem se před druhým porodem přeptala ve dvou nejbližších českých porodnicích, zda jsou určité věci možné (a byly to věci, které při prvním mém porodu v běžné porodnici v Německu - kde jsem předtím bydlela, byly samozřejmostí), a dostalo se mi odpovědí: né, nemůžete rodit v kleku, přece se k vám doktor nebude sklánět. Né, injekci na zavinování dělohy nemůžete odmítnout. Né, miminku po porodu musíme vykapat oči. A přece si ráda po porodu odpočinete, tak vám nemusí vadit, když se o miminko první noc postaráme.

Tak co, měla jsem jak blb jezdit po celý republice a hledat, zda existuje porodnice, kde se nebudu muset hádat? Radši jsem porodila doma s PA. A to jen díky tomu, že se zrovna v okolí PA chodící k domporodům vyskytovala. Kdyby se nevyskytovala, jedu třicet km za hranici do Německa a rodím v porodním domě tam.

U třetího dítěte jsem už ani o porodu v porodnici neuvažovala, proč sázet po dvou pěkných porodech na nejistý výsledek v český porodnici? Radši jsem šla na jistotu a opět porodila doma. A zase, kdybych nesehnala PA k domporodu, tak bych odjela za hranice.

Jaký vlastenectví. Tady mi nikdo není schopen zajistit péči, kterou žádám, tak si ji nakoupím někde jinde, byť v zahraničí. Stejně jako tam jezdím pro oblečení, jídlo, nábytek, pokud mám pocit, že je tam lepší.
Kdyby byly v ČR VŠECHNY porodnice nebo VALNÁ VĚTŠINA takových, kam bych si mohla přivést svoji PA, manžela, nemusela se dohadovat o každý blbosti a dvě hodiny po porodu mohla odkráčet domů, tak bych možná o tom uvažovala (no, od tý doby, co jsem zjistila, jak je domporod báječnej, tak už teda asi ne.:-)))) Ale abych špendlíčkem hledala, do Vrchlabí jezdila, půlku republiky propátrala, hledajíc porodnici, co by mi vyhovovala - děkuji nechci, to je až moc komplikovaný. To je fakt jednodušší se sebrat a vyrazit za hranice.
kreditka
9.1.2009 16:47:21
Libiku vyjímečně s tebou naprosto souhlasím a cítím to stejně, jen to neumím tak písemně vyjádřit ~R^~R^~R^
kreditka
9.1.2009 16:46:03
Hm jenže když se někoho optám na trabanta a poté si ho tedy nekoupím tak nebudu hned plivat na netu jak je to špatný auto, když jsem v něm přitom ani neseděla. Jen dodám, že autor v tom trabantu ale seděl a byl nejdříve spokojen, jenže hold jeden typ přestaly vyrábět a on tu plive pomluvy aniž by v jiném typu trabantu alespoň seděl. Mimoto porody doma v Česku zakázané nejsou, je pravda že zařizování je složité a není to nejlevnější záležitost ale jde to o tom svědčí i články na rodině.
9.1.2009 16:45:06
Jenže on ten tatínek nic nepoodhalil, jenom vyvodil z podařeného porodu svého potomka v Rakousku, že v Čechách se ještě neslezlo ze stromu, protože to jedna paní povídala.

Nevím jestli je to necivilizované, ale je to trapné. Trapné až komické.

Mlada
9.1.2009 16:40:55
No a chtěla bys, aby PA vytáhla skládací kozu?
Navíc z toho popisu není jasné, zda tam s ní PA byla, či ne.
MartinaNov (dva rošťáci
9.1.2009 16:39:15
to víš, někdo má chytré řeči jenom v diskusích na internetu a když dojde na činy, není si schopen o nic říct.
Nemám pocit, že by nám lékaři z pozice své "moci" chtěli ubližovat.
Ale když se s nimi rozumně bavím, řeknu, že mám strach nebo mi něco nesedí, dá se domluvit - teda, pokud nejsem z těch maminek, která ač prvorodička, ví vše lépe, než porodník s dvěma atestacemi a 20ti lety praxe.
Tady si myslím, že opravdu pomůže jenom PA, která za peníze bude kývat hlavou tak, jak si rodička bude představovat.
MartinaNov (dva rošťáci
9.1.2009 16:36:35
mi hlavně přišlo vtipné, kterak jeli rodit až do Rakouska a paní nakonec porodila sama ve sprše..... tolik k erudovanosti tak vychvalované rakouské PA....
Vaal
9.1.2009 16:29:14
To ano, jenže matka to ovlivnit nedokáže, je to fakt ruská ruleta ~;((
[<<Předchozích 710] Příspěvky 711720 z 1075 [Dalších 355 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.