Líza |
|
|
9.1.2009 16:23:53
To je zajímavý, že když se objeví článek, ze kterého plyne, že s rodičkami a novorozenci je u nás zvykem zacházet poněkud "necivilizovaně", horoucí vlastenci se obouvají do autora článku, ne do toho, kdo se necivilizovaně chová...
Ale nevidím takový přístup poprvé, tak mě moc nepřekvapuje. Něco jako když v novinách zveřejní článek o špatném zacházení se starými lidmi v některých nemocnicích. V tu ránu má máslo na hlavě nikoli management a personál té nemocnice, ale ten drzý neeticky se chovající novinář, který poddhalil cosi, co nikdo nechce vidět. |
Eva |
| • |
9.1.2009 16:20:10
Ano líbil. A přeji to všem. Neřeším banality. Asi jsem to s tou sestrou uvádět neměla, že ? hihi Uši jsem nesklopila. Řekla jsem to...a věřím, že pouze doktor, či jiná sestra tohle nevyřeší a danou sestru nemají pravomoce vyhodit. A když už jsme u toho, ani v tom obchodě dnes nerudnou prodavačku jen tak nevyhodí. A pak, nemusím tak už chodit. To samé je s porodnicemi. Myslím, že dnes je na výběr. Ale já bych přes to všechno do MOTOLA šla znovu. Profesionalita jako taková, špičkové pracoviště v případě nutnosti a zdraví miminka vítězí! Jo a ta sestra...tenkrát mi asi připadala více nerudná...byla jsem prvorodička a hormony pracovaly. Problém byl v tom, že se neusmívala a na všechno odpovídala opravdu stroze. Teď už bych to přešla....a kdyby, tak bych jí to řekla rovnou. Třeba by mi objasnila, co se děje..a ledy by roztály. Toť vše. Takže nakonec je to v nás, lidech. A těmi bananalitami myslím i to, že mi třikrát dělali hamiltonův hmat, brali plodovou vodu, dělali klystýr a holení (vše tedy s mou konzultací)a to vše prakticky za účasti praktikantů (taky se to musejí někde naučit). Brala jsem to tak, jak to přišlo a pro své miminko bych podstoupila daleko, daleko víc. A na závěr, můj porod byl pro mne nejkrásnějším zážitkem v životě, se vším všudy.
|
|
|
9.1.2009 16:14:03
Ahoj,rodila jsem před rokem v Podolí.Na sálku byla jedna asistentka,co se na mě tzv.zaučovala(s čímž jsem souhlasila!) a pak ve finále další(starší),co se mě několikrát zeptala,jestli chci plodovku píchnout.Něklikrát jsem odmítla,nezdála jsem se připravená a ona to bez problémů vzala!Píchla mě jen s mým výslovným souhlasem.Doktora jsem měla jen u zašívání a to už bylo jiné kafe!Hrůza!A ten se nedal odehnat.Jen se víc naštval.Je to zkrátka o lidech a nedivím se,že chce někdo rodit jinde.Je to jen jeho věc.Jen se mi nelíbí ten tón celého článku.Je silně jednostranný a zavádějící.Mám špatný pocit z autora a ne z článku!
![]() |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
9.1.2009 16:11:11
Znova opakuju, autorovi přišlo, tvými slovy, "blbé české porodnictví" a proto jeli rodit do Rakouska. Ostatní jim asi tak blbé nepřijde a proto tam kvůli jiným věcem nejezdí.
Když někomu přijde v Čechách blbé lyžování, jede do Alp a málokdo dotyčnému doporučí, aby se tam odstěhoval, když se mu české hory nelíbí. Jenže zatímco s horami se hnout nedá, stále se kojím nadějí, že s horami českého porodnictví jo ;) |
Grainne |
|
|
9.1.2009 16:09:55
Autorovi nepřijde zastaralá a blbá naše vlast, autorovi přijdou zastaralé a blbé názory a postoje našich porodníků.
Jaké překvapení, že by si někdo chtěl porodit po svém. To je vrchol drzosti. |
gambita |
|
|
9.1.2009 16:09:51
No fakt, 3 dny v porodnici. A vsechny moje tehotne kamaradky tam byly nejmene take 3 dny, ale mozna to opravdu zalezi na Trustu, ja bydlim na jihu v Bournemouth, kde ty? Kazdopadne je super, ze si clovek muze vybrat ambulantni porod a pak za tebou domu chodi PA.
|
Grainne |
|
|
9.1.2009 16:09:15
Autorovi nepřijde zastaralá a blbá naše vlast, autorovi přijdou zastaralé a blbé názory a postoje našich porodníků.
Jaké překvapení, že by si někdo chtěl porodit po svém. To je vrchol drzosti. |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
9.1.2009 16:08:34
Pokud vím, našli si ji dříve než ty tři týdny předem, několikrát s ní mluvili, a tři týdny před porodem se o ni starala (poradna). To je asi tak 10 ažnekonečněkrát častější kontakt s tím, kdo s tebou bude u porodu, než je to dopřáno ve ČR.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
9.1.2009 16:06:40
Evo, moje malá, doma narozená, byla také zamotaná v pupeční šňůře, jako cca třetina až polovina všech narozených dětí. Nebylo potřeba s tím nic dělat ;) To jen tak na okraj.
|
MartinaNov (dva rošťáci |
|
|
9.1.2009 16:06:04
????
nechceš rodit s někým, koho vidíš poprvé??? A ta jejich rakouská porodní asistentka je znala jak dlouho??? Z té jejich kratičké dovolené před porodem??? To má jako nějaký odborný náskok??? |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.