MartinaNov (dva rošťáci |
|
|
9.1.2009 16:05:00
následky to nechalo leckde, ale nemyslím si, že bychom se v zastaralosti mohli srovnávat s Balkánem.
A není to jenom o tom "držet hubu a krok". Také o tom vesele kritizovat vše kolem, vědět vše, zvláště ve vysoce odborných věcech nejlépe... Mi to spíše přišlo jako takovéto: hele, jací jsme frajeři, že jsme jeli rodit do zahraničí. Pouze jsem vznesla dotaz, že když autorovi příjde naše země - jeho vlast!! tak blbá, zastaralá, proč se do úžasného Rakouska neodstěhuje rovnou??? |
Grainne |
|
|
9.1.2009 16:04:05
Jde o to, že kdo si nenechá na hlavě dříví štípat, není v našich porodnicích vítaným hostem.
Dost se zlepšilo...no jistě, ono pustit si pusu na špacír s nejapnostmi před přítomným otcem není tak jednoduché a dobře připravený pár se taky nenechá jen tak odbýt. Jde o to, že porod nemá být boj o tom, kdo z koho. To jsou věci, které by měly být samozřejmostí. Protože nejsou, vznikl tenhle článek. Až to samozřejmé bude, těžko se někdo bude honit do Rakouska. Bavit se v téhle souvislosti dokonce o tom, jestli je to vlastenecké, je navíc úplně mimo. |
|
|
9.1.2009 15:58:16
Evo, jsem ráda že se ti porod v porodnici líbil a byla jsi spokojená. Jen jednu věc- uvědomuješ co ti vlastně lékař na tvou stížnost na chování sestry odpověděl? Že o problému sice ví, ale nijak ho neřeší, takže ty máš vyřešit problém tím, že sklopíš uši a vydržíš. A ta sestra se bude chovat hnusně dál i k jiným maminkám.
Kdyby se k tobě chovala hnusně prodavačka v obchodě, ty sis na ni šla stěžovat vedoucím a on ti dal stejnou odpověď, byla bys spokojena? |
Eva |
| • |
9.1.2009 15:52:01
Také bych ráda přidala svoji "trošku do mlýna" :)
Dagmi, souhlasím s tebou a všemi, co prostě pohodově v Česku porodily/i...i za účasti tatínků. Rodila jsem v Motole, 2006....a již si nedovedu představit rodit jinde. Natož, když si představím, jak se asi rodilo kdysi, opravdu kdysi dávno (ale všechno je to dáno dobou, to je jasné)...chuděrky ženy a jejich miminka. V MOTOLE a věřím, že i ve spoustě jiných nemocnicích v ČR panuje naprostá profesionalita. To, že sem a tam, nejsme s něčím spokojené, je opravdu jen o tom, že jako lidé jsme každý jiný/jiná. A taktéž, jak to tady již někdo psal, je to také o tom, že každý/každá máme jiné nároky, jiné pocity...a tak dále. A je to vše o toleranci. Takže já jsem pro, ať si každý, resp. každá, jezdí rodit kam chce a vytváří si okolo sebe takové a takové zázemí. Ovšem druhá věc je ta, zda opravdu někoho,něco, neprávem kritizujeme nebo napadáme. NELÍBÍ SE MI, JAK AUTOR ČLÁNKU PONÍŽIL NAŠI ZEM! NESOUHLASÍM S NÍM V TOM, ŽE ÚROVEŇ PORODNIC V ČESKU JE ŠPATNÁ. A už vůbec nebudu brát vážně nějakou PA s Rakous....to je fakt úsměvné. Já jsem v Motole narazila na jednu nerudnou sestřičku, ale opravdu jen jednu...a to se může stát kdykoliv a kdekoliv, že narazím na někoho, kdo mi znepříjemní život...ať už jdu na úřad nebo do obchodu. A to se jistě někdo nad tím pozastaví, jak můžu přirovnat porod k něčemu takovému. Nedělám to. Jen si myslím, že je to všechno o toleranci a než něco udělám, tak se nad tím taky zamyslím. Tím myslím to, že než jsem "šla" rodit, tak jsem si zjistila "miliony informací" a ptala se...a nakonec když mi ta sestra znepříjemňovala život v porodnici, řekla jsem o tom doktorovi. Ten mi řekl, "ano, víme o tom, že je nepříjemná, uvidíme, co se s tím dá dělat, ale je tady po váš pobyt v nemocnici už jen tento den, tak to vydržte a dál se jen radujte z vašeho krásného chlapečka a kdyby něco vážného, řekněte to". Takže nakonec můj pobyt v porodnici byl taky jak fajn dovča, dostala jsem najíst, nemusela jsem se s ničím doma "klohnit", prima jsem si pokecela s mamčou, co byla se mnou na pokoji a vůbec s ostaními mamminami třeba na chodbě, když jsem si šla uděla čaj. Pokoj byl fajn, vybaven koupelnou a vším potřebným, nehledě na potřeby pro mimi a pro mamči. Všechny další sestřičky, doktoři a doktorky byli ochotní a já jsem fakt ocenila to, že jsem mohla i v půl noci za nimi jít a na vše se poptat. To jsem pak doma takový luxus postrádala. Doktorka co "mne rodila", by zasluhovala metál. Byla naprosto v pohodě, usměvavá, milá třicátnice. A respektovala vše, o co jsem si řekla, pokud to bylo možné. A hlavně mne povzbuzovala a udělala maximum, když už jsem to vzdávala. A nakonec díky nim se narodil malý zdravý. Byl zamotaný v pupeční šňůře a neumím si tedy představit rodit doma či jinde. Tam by jistě nebyl rychlý zásah takový, jaký jsme potřebovali. A věřím, že opravdu ona i veškerý personál okolo dělá jen nutné a potřebné a ne jen pro "zbytečnou tabulkovou věc"...či jak to mám nazvat. JÁ NAŠIM PORODNICÍM TLESKÁM! A MAJÍ MŮJ VELKÝ OBDIV. JÁ BYCH NIKDE JINDE NERODILA. JÁ JSEM DOMORODEC A VÁŽÍM SI SVÉ ZEMĚ. A taky musím dodat jednu věc, je to vše také o ŠTĚSTÍ. A jak se říká, každý svého štěstí strůjcem. A pak, i lékaři a sestry jsou jenom lidé a chybují..... |
Veronika, školák a předškolačka |
| • |
9.1.2009 15:29:09
Děkuji, tak jsem si mohla doplnit obrázek, jak to v Holandsku chodí
Jak to chodí v Čechách, se nejlépe dozvíte asi tady Moje osobní zkušenost je nevalná až průměrná - narazila jsem při porodech a související péči na lidi profesionální, kteří se mnou jednali hezky, byli ale i lidé, kteří jednali vyloženě hrozně nebo přinejmenším absolutně neúčastně a byly i rutinní zákroky a procedury, považované dnes již za zbytečné až škodlivé. A vadilo mi velmi neintimní prostředí. Co se týče technické vybavenosti, šlo o špičkové zdravotnické zařízení. |
|
|
9.1.2009 15:27:07
já fakt nevím...já jsem sevými porodnicovými porody v ČR byla věru maximálně spokojená, jedinou vyýtku mám snad jen k jídlu..pravda, rodila jsem v porodnici, kde není zvykem přikládat dítě matce k prsu ještě se šňůrou,ale ...dlouhou dobu jsem měla zato, že mi moji první dcerku nedali bezprostředně po porodu ani ukázat a hned z mého klína ji odnesli..a prý ne..manžel tvrdí, že mi ji dali..a já si na tu nepmatuju!!!!!!!!Na tenhle okamžik, který má, soudě podle zdejších rekací, fatální význam pro další život, si nepamatuju..a ač to bude znít neuvěřitelně, své děti miluju, bojím se o ně, s láskou o ně pečuju a život bez nich se nedovedu představit...
|
|
|
9.1.2009 15:13:46
MMCH což mi připomíná jednoho porodníka působícího v jedné nejmenované české porodnici, který se taky vyjádřil ve smyslu, že pokud si někdo vypracovává porodní plány, tak s nimi ať k nim ani nechodí a jde si jinam :o/ Služba veřejnosti z veřejného pojištění radost pohledět :o/
|
Renata |
| • |
9.1.2009 15:13:22
V tomto zcela souhlasím s Thisis, poporodní poranění se šijí vstřebatelným materiálem velmi dlouho a rozhodně se kvalitním rychle vstřebatelným materiálem šily i ve Vrchlabí v posledních 10 letech. U veterináře za kvalitu možná platíte, v českém zdravotnictví šicí materiál účtujeme zdravotní pojišťovně.
Hezký porodní prožitek vám přeji a ráda jsem si o porodu v jiné zemi přečetla, raději než cesty za porodem ven bych ale viděla rozšíření možností u nás. |
Marketa |
| • |
9.1.2009 15:12:42
je i dalsi moznost v Holandsku - pokud nechces po ambulantnim porodu hned domu se zdr. sestrou jako pecovatelkou [pokud kojis a mas jedno dite do 3 let tak mas 49 hodin pece] tak muzes jit do "kraamhotelu" tj misto tech 49 hodin v ramci 8 dnu po porodu muzes byt 8 dni v "hotelu" kde ti na pokoj dochazi ta pecovatelka a radi s kojenim. osobni zkusenost s tim nemam [rodila jsem 2x doma, ted podruhe pred 3 tydny mela super pecovatelku co mne doma vylozene rozmazlovala
]o povinnem dochazeni na kontroly tady teda nic nevim... |
Grainne |
|
|
9.1.2009 15:11:27
Špendlík, vyhazovat někoho z domova, protože nenechal na zdravotnictví své země nitku suchou není zrovna vlastenecké.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.