| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 750] Příspěvky 751760 z 1075 [Dalších 315 >>]
9.1.2009 14:56:20
MMCH pokud "tvoje" porodnice popsané podmínky splňuje, můžeš ji považovat za tu zmíněnou "výjimku"... a hoď do placu její jméno, po takových porodnicích na diskuzi domarodek bývají sháňky ;o)
amálkaZ
9.1.2009 14:56:07
reakce byla na Vrtulku-bezva vysvětleno!Naprostý souhlas.
Ivča
  • 
9.1.2009 14:56:03
Já jsem to asi špatně postavila za sebe. Z článku mi vyznívá neochota české péče, špatné zážitky z českých porodnic apod. A na to jsem reagovala. A já si myslím, že nejsem daleko od věci, vždyť by se to dalo vyjádřit mnohokrát jinak a příjemněji.
9.1.2009 14:54:55
Kreditko, a kde plive na všechny porodnice? On vypsal, co od porodu očekávali a napsal, že chtít to po českém zdravotnictví je velmi těžké a porodnice jejich požadavky až na výjimky neumožňují. Vzhledem k tomu, že moje požadavky byly obdobné, tedy jsem se pídila po víceméně tom samém, tak jeho slova mohu potvrdit - pro české zdravotnictví jsou to požadavky obtížně splnitelné a až na výjimky nemožné. Zvlášť když mi (stejně, jako autorově ženě) připadalo trapné a ponižující se HÁDAT o svá práva.
amálkaZ
9.1.2009 14:54:45
líp by to nešlo vysvětlit~R^

A holky všechny vlastenky!!!Chodíte oblékané v kostýmkách OP Prostějov jitex písek nebo si-vy rošťandy-rády koupíte něco z nextu či HMka??Pročpak se nepřestěhujete do anglie~t~~t~
Grainne
9.1.2009 14:54:17
To není plivání, to je vyjádření názoru na věc a jsem ráda, že můžem.
Nezní tam urážky, hrubosti...jen trocha ironie a ta ještě nikomu neuškodila a pokud někdo není přehnaně vztahovačný, ani neuškodila.
9.1.2009 14:53:53
Omlouvám se, článek jsem přečetla rychle, reakce pod ním ne. Jen jsem chtěla podotknout, že před 2 a půl roky jsem rodila v Brně u Milosrdných a nemůžu si stěžovat vůbec na nic, i ty vstřebávací nitě jsem dostala.Přístup personálu byl perfektní, absolutní intimita byla zaručena v pěkném pokojíku se záchodem, na druhou dobu porodní se nemuselo nikam stěhovat, dítko mi nikam neodnesli...Všichni doktoři i sestry byli super, měla jsem opravdu dlouhý porod(31 h)a nikdo mě nikam netlačil, vše bylo dle mého přání. Myslím, že tento článek zavání fanatismem, omlouvám se.
2 sluníčka
9.1.2009 14:51:05
MartinoNov naprostý souhlas! Ještě bych doplnila, že v "mojí" porodnici mi bylo řečeno, že můžu mít, co chci, ale MUSÍM si o to říct. Že rádi vyjdou vstříct, ale že mé myšlenky nikdo číst nedokáže. Takže hodně je i o komunikaci. ~j~
9.1.2009 14:49:47
Kreditko, na základě jakých kvalitnějších informací si mají lidé udělat názor na porodnice než na základě zkušeností žen které jimi prošly? To je jako bys bezmezně věřila výrobci trabantů, že jeho auto je to nejlepší na světě, protože ti to řekne. Jsi si jistá že by ses nepoptala někoho kdo si to auto koupil? A teď si představ, že někomu se v trabantu jezdí dobře, protože je menší postavy, nikam extra nespěchá, a to že auto smrdí jak bolavá noha mu nevadí- to je ten spokojený zákazník. Potom potkáš někoho, kdo se do auta nevejde, vadí mu že smrdí, ten ti řekne že tak blbé auto už by si nikdy znovu nekoupil. Oba mají ze svého úhlu pohledu pravdu, žádný z nich není horší. Ty se na základě jejich informací můžeš rozhodnout jestli je pro tebe trabant vhodné auto.
A teď si představ, že jsi dvoumetrový chlap, a na trhu jsou dostupné jenom trabanty. Už dopředu víš že v takovém autě se ti asi zrovna dobře jezdit nebude, a pátráš po nečem větším, i by sis ráda připlatila. Potkáš toho spokojeného, a ten ti začne vykládat co jsi to za rozmazlence, protože JEMU se přece v trabantu jezdí skvěle. Jenže nic jiného než trabant prostě na trhu není. A hnedlinky za hranicemi by bylo k dispozici různých značek přehršel. Nezahudrovala bys ani trošku nad tím, že nemáš v Čechách stejné možnosti jako o pár kilometrů dál?
Betull
9.1.2009 14:49:33
no ja nevim, obe miminka mi po poporodu otreli a polezeli jsme si spolu dve az tri hodiny na sale, pak jsem sla do sprchy a presunout se na oddeleni sestinedeli, mimnko sli rovnez vykoupat, prohlidl ho doktor a zas mi ho prinesli na pokoj, pak jsem byli uz spolu. Neprijde mi na tom nic tak hrozneho. U druhe dcery jsem se i divila, protoze hrozila streptokokova infekce. Ale pry bych to poznala. No ale abych se vratila k tematu, fakt staci kdyz se ta krev otre i s tolika vlasu, jake nektera mimnka maji - i ty moje - a neni treba je umyt? Ja nevim. Na sale mely cepicku. Radsi v nekterych vecech ustoupim, nez bych se hadala. Dalsi veci jsem klidne sulila, teptlotu jsem si vymyslela, kolik jsem nakojila jsem si taky pridala, vsak mimco bylo spokojene, tak aby me nestresovali, ze je to malo, vse bylo v klidu. Na porodnici si nestezuju. Naopak mit noznost zavolat sik porodu kdykoliv i mimo sluzbu sveho doktora, mi prijde fajn. Jeho dobra vule.
[<<Předchozích 750] Příspěvky 751760 z 1075 [Dalších 315 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.