| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 770] Příspěvky 771780 z 1075 [Dalších 295 >>]
&
9.1.2009 14:38:31
Veroniko,

My obe se segrou bydlime v Holadsku a obe dve jsme tu i porodily. Ja jsem rodila CS takze svoje zkusenosti porovnavat nemuzu. Sagra rodila ambulantne. Sice nejsi v nemcnici, ale mas narok na pomoc zdrav. sestry v domacnosti segra mela tusim 40hod. To zalezi na pojistce, ale pomoc dostane kazdy..
Tzn. ze ti na sest hod. denne prijde domu zdrav. sestra, ktera ti pomaha, jak z peci o miminka, tak z domcnosti nebo odvede starsi deti do skoly atd..
Vsechny vysetreni udelal rodinny lekar. Ty navstevy prubuzenstva a okoli jsou strasny to mas pravdu.
Segra pred tim rodila v Cechach a rika, ze ji zpetne dochazi, ze se u porodu v CR staly veci, ktere se vubec stat nemusely, ze ji nejvic vadila bezna rutina klystyr, holeni, nastrih odneseni miminka, ze se s ni nikdo nebavil atd.. Prvne rodila pred 10 lety, jaka je situace ted v CR nevim.
9.1.2009 14:38:09
Ivčo, jo? Já se taky nejdřív stavila v porodnici poptat, jak to tam vedou. Slíbili mi vše, co jsem chtěla.
A při příjmu mi vysvětlili, jek to bude v reálu jinak - asi protože už bylo jasný, že jinam to nestihnu ~Rv

9.1.2009 14:36:30
což už jako věta má nejen logiku a souhlasí to s článkem:) Ovšem problém je, že takhle konkrétně a doslovně to autor skutečně neuvedl:) asi by tím podstatně ukrátil sloupeček příspěvků disukutujících...ale možná že to tahle prostě napsat nechtěl..
kreditka
9.1.2009 14:36:30
O to co sestra řekla k odmítnutí tripple testů mluvit nebudu, neznám celý kontext, okolnosti. Zrovna tak jsem si ale nevšimla, že by autor scháněl nějakou českou porodnici, kde by se dalo rodit s vybranou porodní asistentkou - z článku alespoň vyplývá nebylo Vrchlabí jede se pryč....

Navíc jak píšu i kdyby jel autor rodit do Ameriky je mi to putna, ale štve mě, že zatratil české porodnictví, aniž by z něho měl nějakou špatnou zkušenost a to jen na podkladech "jedna paní povídala" tak to alespoň vyplývá z článku..
Grainne
9.1.2009 14:36:20
Kreditko, takže výklad zkopírované věty - neprojde to bez pokřiku, když si někdo vypadne.
Nevadí mi kritika, nevadí mi ani kritika kritiky, vadí mi ta samotná výzva k odchodu.
9.1.2009 14:36:20
To s tou rodinou bylo pouze přirovnání, rozhodně nechci, aby tady někdo řešil rodinné problémy. A ano, diskutujme, kritizujme to co se nám nelíbí, je to prostředek k nápravě a změně. Ale nemluvme o "civilizovaných či necivilizovaných zemích" to sem zkrátka nepatří. Já nevím jak jinak to mám ještě vyjádřit. Prostě mi vadí poznámka "deep comunismus" a přitakání, když to není pravda. I za hlubokého "totáče" zde byli někteří lékaři, kteří byli progresivní a novátoři. Co například "záchytky", výmysl českého lékaře, ještě za hlubokého komunismu. Také si vzpomínám na článek jedné maminky, jejíž dcerce chtěli v Austrálii "léčit" operativně kyčle, zatím co u nás na to stačilo široké balení popřípadě řemínky, což se u nás praktikuje už desetiletí, zatím co v Austrálii (civilizované zemi), o tom slyšeli poprvé. Členy své rodiny budeš kritizovat a nebudeš je šetřit, ale před ostatními ji snad budeš bránit, ne? To je to o čem tu celou dobu mluvím (píšu).
Veronika, školák a předškolačka
  • 
9.1.2009 14:34:26
No to jednoznačně ! Výše jsem sama uváděla totéž.
Grainne
9.1.2009 14:33:54
Kreditko, takže výklad zkopírované věty - neprojde to bez pokřiku, když si někdo vypadne.
Nevadí mi kritika, nevadí mi ani kritika kritiky, vadí mi ta samotná výzva k odchodu.
9.1.2009 14:32:32
Graine - nebo "přestože jsme rodili v civilizované zemi, rodili jsme doma - nebylo to ovšem v Česku, kde je porod doma vnímám za přežitek, který moderní civilizace odstranila" ~;)
9.1.2009 14:32:14
Kreditko, v kolika porodnicích jsi rodila ty? Pokud jsi byla spokojená (předpokládám že ano), dá se na základě tvé zkušenosti tvrdit že porodnictví v celé České republice je vždy za všech podmínek skvělé?~;) O co by byla tvoje zkušenost kvalitnější?
[<<Předchozích 770] Příspěvky 771780 z 1075 [Dalších 295 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.