| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 780] Příspěvky 781790 z 1075 [Dalších 285 >>]
Vaal
9.1.2009 14:31:59
Nedávno v jedné diskuzi MUDr.Pařízek od Apolináře zmínil, že s rodiči nemá čas na diskutování a vysvětlování, ten den tam měl například 54lidí...proto jim dá raději papír, ať si vše v klidu pročtou. On za to samozřejmě nemůže, je to vše hlouběji v celém systému.
Teď už se nedivím, že je situace u nás taková jaká je.
Na mě se jedna lékařka hrozně zlobila a nadávala mi, když jsem chtěla všechno vysvětlit, ŽE NA MĚ NEMÁ ČAS!!!, musí ještě projít více pacientek. Výsledek byl,že mi ani nechtěla říct, na základě čeho, mi v těhotenství na (hospitalizace na rizikovém oddělení) předepisuje antibiotika. Já se nedala, žádala sestry o prověření a zjistilo se, že mi popletli dokumentaci a dávali mě léky na základě dokumentu od nějaké úplně jiné paní s podobným jménem. KDYBYCH DRŽELA HUBU A KROK, TAK MI JEŠTĚ POŠKODÍ ZDRAVÍ!!!Když jsem na vizitě upozornila, že mi zapomínají sestry nosit léky, BYLA JEŠTĚ TAK DRZÁ, že mi hrozně mě nadala.
AUTORA ČLÁNKU CHÁPU.
9.1.2009 14:31:49
Máš pravdu, čeština je krásná a bohatá řeč, kde lze spoustu věcí vyložit více způsoby..ale tvůj výklad: "Přestože to bylo v civilizované zemi, nebylo to v Česku." mi přijde jako trochu nesmyslné věty z učebnic ČJ, na doplňování čárek..ale pokud si to vykládáš takhle, budiž. Mně tenhle výklad vzhledem k obsahu a vyznění článku přijde poněkud zcestný.
9.1.2009 14:30:37
Jo, a teď vidím, že to samé se tu už asi pětkrát promlelo, tak pardom. Koneckonců já sama tohle píšu snad do každé diskuse... ale asi ani to nestačí...
9.1.2009 14:29:16
Kreditko, ale "české porodnictví" přece není totéž, co "české porodnice". Já taky byla spokojená v jedné české porodnici, ale se porodnickým systémem jako takových spokojená nejsem - už proto, že kdyby tady fungoval, tak bych v té porodnici NErodila a dala bych přednost porodnímu domu podstatně blíže mému bydlišti ~d~
Grainne
9.1.2009 14:27:19
No co třeba výklad: Rodili jsme v civilizované zemi - Česko to nebylo
Přestože to bylo v civilizované zemi, nebylo to v Česku.
Čeština je velice variabilní a umožňuje spoustu variant výkladu. Podsunout autorovi myšlenku, kterou možná ani neměl v úmyslu a poté ji rozvinout až ad absurdum lze právě snad jen v češtine.
Připopoodpoposednuvší. Vyjadřuje jistou situaci dvou lidí, sedících na lavičce.
MarkétaP + 4 dcerky
9.1.2009 14:27:19
Kretitko, ale to, že v žádné české porodnici nemůžou rodit s vybranou PA a co jeho ženě řekli na odmítnutí tripple testů snad ví, ne?
dulca
  • 
9.1.2009 14:26:47
Jestli, jsem spravne pochopila, neslo o to ze by v Cechach nepouzivali vstrebavatelne nite, ale o jejich kvalitu a tam rozdil je. Proto tam uvadel ten priklad te kocky, ze veterinar jim nabidl ruznou kvalitu, za ruznou cenu. Coz se jaksi v porodnicich, aspon o tom nevim, nedeje. Ze by nekomu nabizeli lepsi nite na siti, ze se lepe vstrebavaji, s tim ze si holt priplati.
kreditka
9.1.2009 14:24:50
"Problém je v tom, že když tedy někdo vypadne, jen tak to neprojde"

Neprošlo to možná za komančů, ale dnes si kupodivu můžeš z naší "necivilizované" země jezdit kam chceš bez obstrukcí.

Navíc tady nejde o to, že autor jel rodit do ciziny, ale o to, že jen tak poplival Českou republiku a její porodnictví, ačkoliv tu byl při prvním porodu ve Vrchlabí spokojen a jinou zkušenost z jiné české porodnice nemá.
amálkaZ
9.1.2009 14:24:40
Článek se mi líbil moc!Možnost svobodné volby by měla být v demokratickém státě samozřejmostí.

Vendyno-psala jsi "Pro mě jsou směrodatné statistiky úmrtí dětí. Ale někdo je holt moc cimrplich,no."..Ano máme skvělé statistiky,ale taky obrovské množství potratů ze "zdravotních"důvodů,díky plošným testům...To dělá potom to skvěle nízké číslo novorozenecké úmrtnosti
9.1.2009 14:24:18
Byla to spíše nadsázka, asi je jasné, co jsem tím chtěla říct.

Jj, a stejně tak bylo jasné, co tím chtěl říct autor, takže tvoje rozčilování nad tím, že ty snad nejsi dost civilizovaná, mi přijde docela úsměvné ;o) OK, přiznávám se, já si ráda rejpnu... ale nabyla jsem dojmu, že ty sis s rejpáním začala, tak jsem jenom naladila na tvoji strunu ~d~ ~j~
[<<Předchozích 780] Příspěvky 781790 z 1075 [Dalších 285 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.