|
9.1.2009 14:22:29
ostatně už sám podtitul k mému příspěvku vybízí
"Rodili jsme v civilizované zemi - česko to nebylo" |
|
|
9.1.2009 14:22:09
No vidíš, a třeba mně mnohem víc vyhovovalo být už večer po porodu doma, obden jsem s prckem zajela k pediatrovi na kontrolu a po zbytek času jsme se sžívaly po svém.
Nikdo nechce, aby všechny ženy MUSELY rodit ambulantně. My jenom chceme, aby MOHLY, pokud chtějí. |
zuzini |
|
|
9.1.2009 14:21:04
Hm, tak to já mám spoustu kamarádek a známých, které ten příšerný porod skutečně zažily a neznám je z internetových diskusí
![]() |
|
9.1.2009 14:17:51
právě, že já vidím každou zemi jako "civilizovanou"..proto mi nějak nedochází ten název....patrně chtěl autor dát do kontrastu zemi "civilizovanou" a zemi "kocourkov", tak jsem to aspoň pochopila já.......ale myslím, že do mého příspěvku zbytečně rýpeš a snažíš se o konfrontaci. Byla to spíše nadsázka, asi je jasné, co jsem tím chtěla říct. jeslti máš jiný názor, fajn, já ti ho přeju:)
|
kreditka |
|
|
9.1.2009 14:16:48
"Jak není něco z USA tak se to pánům nelíbí" film Pelíšky
|
2 sluníčka |
|
|
9.1.2009 14:16:32
Reagovala jsem na zakladatele a jeho odsuzování "ostatních" porodnic, kromě Vrchlabské
.A když už jsi to zmínila, tak kolem sebe mám kamarádky, kolegyně, známé a ani jedna z nich neměla "příšerný" porod, o jakém se dočítám JEN na internetových diskuzích. Takže vše je potřeba brát s rezervou . ![]() |
|
|
9.1.2009 14:15:03
Já se takhle snažila učit personál při svém třetím porodu - Vrchlabí bylo zavřené, porod doma jsem si kvůli zdravotním komplikacím neriskla. Dcerce je 18 měsíců a mě pomalu opouštějí noční můry z přístupu lékařů (sestřičky byly skvělé). Dokonce můj superklidný manžel se nedávno svěřil, že si to doteď vyčítá, že nezasáhl tvrději.
Souhlasím s tím, že se musí učit, ale učit se musí oni, nemůžu je to učit já v jednom z nejnáročnějších a nejemotivnějších okamžiků svého života. |
|
|
9.1.2009 14:14:47
"Na druhou stranu je tu kupa lidí, kteří mají hezké zkušenosti, ty jste opominul, budiž, ale taky si myslím, že nemáte dostatek informací."
Milá Ivčo, jak znám Ctirada i situaci v českém porodnictví, myslím, že má víc informací než průměrná česká rodička. Záleží hodně na očekáváních a na nárocích. Pokud očekáváš, že porod vezmou do rukou zdravotníci a ty i dítě porod přežijete ve zdraví, zklamaná asi nebudeš. Vždyť mít miminko je samo o sobě krásný zážitek, který setře všechny ty "drobnosti". Pokud ale očekáváš, že se budeš cítit v bezpečí a respektovaná a že zdravotníci budou postupovat tak, aby podpořili normální porodní proces a kontinuitu tvého vztahu s miminkem, zjistíš, že v Čechách musíš mít hodně velké štěstí, aby se ti to podařilo. Nejsou to zbytečnosti a výmysly rozmazlených intelektuálek nebo ženských v batikovaných tričkách, ale faktory, které poměrně významně ovlivňují budoucí tělesné i psychické zdraví matky i dítěte. |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
9.1.2009 14:12:01
A mimochodem, on tam ty body systému, docela podrobně vypisuje:
- PA, kterou budou znát předem - brzký odchod domů - možnost odborného zajištění domácího porodu To vše jsou věci, které český systém neumožňuje a nemá to nic společného s personálem nebo technickým vybavením proodnic. |
kreditka |
|
|
9.1.2009 14:10:09
"Jak není něco z USA tak se to pánům nelíbí" film Pelíšky
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.