| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 800] Příspěvky 801810 z 1075 [Dalších 265 >>]
myš
  • 
9.1.2009 14:09:31
katka

Ale on netvrdí, že tady všechno stojí za prd. Píše, že ve vrchlabí to bylo dobré a že je to u nás ruleta, na koho narazíš a to nechtěli riskovat. Takže netvrdí, že veškerý personál je hrozný a všechno špatně.
kreditka
9.1.2009 14:08:23
Asi tě zklamu, já za komančů nevyrůstala ~y~
MarkétaP + 4 dcerky
9.1.2009 14:07:09
Ivčo, zdá se mi, že diskutuješ docela rozumně, ale promiň, tohle opravdu není problém autora, který když napíše systém, ty vidíš jednotlivce ;)
9.1.2009 14:05:51
Já už bych byla opatrná jen s tím použitím slova "necivilizovaná země"...budiž pro někoho máme "necivilizované" zdravotnictví...ale že by celá země???

Počkej, a autor někde psal, že je ČR necivilizovaná země? Jsem si článek otevřela, použila CTRL+F a v celém článku mi slovo "necivilizovaná" nenaskočil ~d~

Letmým prohlédnutím jsem našla akorát to, že autor psal, že rodili v civilizované zemi - Rakousku. Nebo se ti snad zdá Rakousko málo civilizované na to, aby mohlo být takto označeno?
Grainne
9.1.2009 14:02:53
Hranice jsou otevřené....komu se to nelíbí, ať vypadne.
Problém je v tom, že když tedy někdo vypadne, jen tak to neprojde. To už je trochu přitažené za vlasy. Taky nesnáším povalování u moře a ani by mě nenapadlo někomu sdělit, že když se mu nelíbí jihočeskej rybník, ať vypadne i kdyby na tom rybníku předtím nenechal ani řasu suchou.
Já bych na oplátku nenechala na moři suchou jedinou krystalku soli, ale nenapadlo by mě dotyčného vyzvat, že když se mu tady nelíbí, ať vypadne.

Trochu mi to připomíná dobu, kdy STB taktně někomu naznačila, že mu tu hranici na chvíli otevře....
Ivča
  • 
9.1.2009 13:57:12
Markéto, už jsem psala výše - tyhle detaily o zdravotnictví neznám, takže se nechci pouštět do diskuze. Já jsem si přečetla článek a zkrátka to na mě dělá dojem, že dle mého názoru vidí všechny naše doktory a sestry jako neochotný personál. A to se mi nezdá fér.
9.1.2009 13:56:22
Já už bych byla opatrná jen s tím použitím slova "necivilizovaná země"...budiž pro někoho máme "necivilizované" zdravotnictví...ale že by celá země???že bych i já??????!!!!sákriš!...zatím jsem si ničeho nevšimla..naopak má životní úroveň má stoupající tendenci..nejen že máme WC-splachovací ale také už nechodíme po kořínkách (makrobiotiky nevyjímaje;))...
Jinak v zásadě souhlasím s patriotskými příspěvky...nelze to takhle paušalizovat...
Víte, když kritika, tak konkrétní...ale z pojmu "necivilizovaná země" si teda fakt moc nevezmu.... A když se vám tu Oráčovi nelíbí, tak hranice jsou otevřené...protože v naší zemi holt problémy jsou všude...a po vyřešení jednoho problému často vyplavou další a další...a znovu hledání nových a nových řešení...ale to je právě mechanismus pokroku obecně,ne?:) Žádný ideální svět neexistuje...a ani ta porodnice (abych se vrátila k tématu:)..ovšem bylo by to hezké:)
Grainne
9.1.2009 13:54:53
...omlouvám se, tak moc se zase prosazovat nechci, ale chyba se vloudila
MarkétaP + 4 dcerky
9.1.2009 13:53:31
Promiň, nechtělo se mi to vypisovat.

Dalším problémem systému je to, co zmiňovala i Sylvie - není možno porodit bez hospitalizace. Pojišťovna neproplatí porod vedený pouze PA (ani v porodnici!), musí být zaštítěný lékařem, což je mj. nerespektující pravidla EU pro toto povolání.
Grainne
9.1.2009 13:53:31
Špendlík, svou rodinu opravdu na netu řešit nebudu, to si poradím sama. Ovšem české porodnictví se na rozdíl od mé rodiny dotýká dost podstatné části obyvatel české země, takže nevidím důvod, proč o něm veřejně nediskutovat.
Jsem ráda, když sem vtrhne nějaký ten zhrzený porodník, či PA a začne nás vychovávat k obrazu svému, protože tak, jak se oni snaží působit výchovně na nás, můžeme i my působit výchovně na ně.
Pokud je popostrčí právě to - jak se zde tvrdí pohrdání (já ho v článku necítím) jejich necivilizovaností, sem s ním, třeba jim přece jen něco pronikne hroší kůží.
[<<Předchozích 800] Příspěvky 801810 z 1075 [Dalších 265 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.