Lenelka |
|
|
9.1.2009 13:42:42
Zuziny, tak tomuhle uz se nedivim, stadovost nadevse, nelibi se Ti, padej. Deep communism...
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
9.1.2009 13:40:34
Ivčo, nikoli - český systém se skutečně nerovná české porodnice a jejich personál. Český systém a české porodnictví znamenají například guidelines ČGPS, které nevycházejí z nových poznatků. Znamená to linii vyučovanou na školách, kdy se nevyučuje fyziologický porod jako proces, které má své navazující zákonitosti, ale jako soubor možných patologií. Kde se neklade důraz na komunikaci a spolurozhodování pacienta.
Lidé mohou být dobří, vzdělaní, hloupí, omezení. Hloupý a omezený vždycky do zastaralého systému naskočí lépe a ke spokojenosti autorit snáz. |
|
|
9.1.2009 13:38:45
Autor vyjadřuje nespokojenost s úrovní českého porodnictví. Co si myslí o českých porodech jsem z článku nevyčetla.
Ivčo, to je právě ta civilizovanost rakouského systému, že si majitelka penzionu mohla v klidu bez obstrukcí zvolit porod doma. To že paní majitelka rodila doma neznamená, že je úroveň tamních porodnic apriori špatná. Může být, že se doma cítí lépe, nebo pro sebe považuje nemocniční péči za nepotřebnou (bavíme se o fyziologickém porodu). To je jako bys věřila tomu, že když někdo řekne "já by doma nikdy nerodila", že porody doma jsou sakumprásk špatné. |
Vaal |
|
|
9.1.2009 13:38:28
Bludičko, ty si to teda chytla
Měla si prostě pech. Já to v našem zdravotnictví vidím tak půl na půl, že chytneš nějakého kreténa. Ale i to je zatraceně hodně a Murphyho zákony fungují bohužel nekompromisně.![]() |
zuzini |
|
|
9.1.2009 13:36:49
Pane bože, třeba proto, že se vším kromě porodnictví(zdravotnictví) jsou spokojení, třeba proto, že tady mají rodinu a nehodlají ji opustit, třeba proto, že to tu prostě mají rádi, třeba proto, že není jen tak jednoduché sebrat svých pět švestek a odstěhovat se do jiné země.
Příspěvky typu, nelíbí? padej! mi vážně pijou krev ![]() |
Lenelka |
|
|
9.1.2009 13:36:45
Gambito, to jako vazne??? Ja neznam nikoho, kdo by rodil jinak nez ambulantne, ale mozna jiny Trust ma jine moznosti. Ja bych jinak nez ambulantne nerodila, takze jsem byla spokojena
![]() |
kreditka |
|
|
9.1.2009 13:35:54
Teď na to koukám, diskuse je dlouhá a teprve teď jsem ji začala prohlížet, ono asi takových názorů bude víc.
Jen by mě zajímalo, dle jakých kritérií autor posuzuje zemi civilizovanou od té necivilizované.![]() |
|
|
9.1.2009 13:34:57
Jenže od odsoudil české porodnictví a pak stejně rodil doma a ne v porodnici.
A porody doma snad nejsou součástí porodní péče? |
|
|
9.1.2009 13:34:29
Jenže od odsoudil české porodnictví a pak stejně rodil doma a ne v porodnici.
A porody doma snad nejsou součástí porodní péče? http://www.baby-cafe.cz/modules/Forums/images/smiles/icon_eek.gif Pravda je taková, že české porodnictví NEUMÍ poskytovat domácí porodní péči. Existuje pár PAtek, které se už roky snaží něco vyřešit přes ministerstvo zdravotnictví a stále se nic neděje, doktoři se tváří, že kvůli těch pár ženám nemá smysl porody doma do českého porodnictví zahrnovat, PAtky na domácí porody údajně nejsou na školách připravované, neexistují standardy domácí péče... |
Ivča |
| • |
9.1.2009 13:30:54
Přesně v tomhle duchu byl napsán můj první příspěvek "článek se mi nelíbil". Uznávám, že jsem použila silné slovo, když jsem PA nazvala krávou, ale některé věci se změnily. Ale to Rakousko potažmo Německo zřejmě nevidí, neboť ač 4 roky v EU, stále pracovní trh je pro nás uzavřen.
Autor zostuďuje české porody, přitom nemá zkušenost s rakouskou porodnicí. A už tu někdo velmi trefně poznamenal, že majitelka penzionu prohlásila, že ona sama radši odrodila 4 děti doma než by šla do rakouské porodnice ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.