Ať |
|
|
9.1.2009 13:19:19
Také obě děti, vstřebávací nitě, velmi malá porodnice -cca max. do 1000 porodů za rok, takže žádná fakultní, žádná obr porodnice. A je dokonce kousek od Vrchlabí.
![]() |
|
|
9.1.2009 13:17:18
Graine, souhlasím, nenechávat žít ve lži. Ale nebudu si ještě přisazovat, když začne někdo kritizovat rodinu, se kterou navíc nežije a nemá s ní nic společného. Rodiny se zastaneš, ne? Nebudeš psát články o tom, jak je tvoje máma hrozná a že to říkají i sousedi.
|
zuzini |
|
|
9.1.2009 13:11:49
české porodní asistentky mají dostatečné vzdělání:
O tomto si dovolím něco napsat. Nedávno jsem ¨se s kamarádkou bavila o porodu její sestry. Konkrétně o druhé době porodní, která ji dala docela zabrat a trvala dlouho. Namítla jsem, že to mohlo být kvůli epidurálu. Kamarádka na to, že je to možné, ale že ona taky měla šílenou druhou dobu porodní a epidurál měla od neurologa zakázaný. Odpověděla jsem, že není divu, syn měl skoro pět kilo a v leže na zádech se špatně rodí i menší děti. Kamarádka říkala, že ji nechali rodit ve stoje. Jaké bylo mé překvapení, není to v naší porodnici obyvyklé. Pak dodala, ale těsně před vytlačením mi nakázali vylézt do křesla a kontrakce se zastavily. Tak se to opakovalo třikrát nebo čtyřikrát, pokaždé měla slézt, kontrakce se rozjely a pak zas hup do křesla. Nakonec ji PA dítě vytlačila loktem, ještě dva týdny po porodu měl malý na víčkách modřiny. Mně v tu chvíli zabylo až zle. Co že se to vlastně porodní asistentky v té škole učí? Proč ji proboha nenechaly porodit ve stoje? |
Ivča |
| • |
9.1.2009 13:09:53
Ano, chybí, ale ne všude. A to je to, proti čemu jsem se ohradila.
|
Lenelka |
|
|
9.1.2009 13:08:53
Veroniko, to by me tedy zajimalo, na jaka vysetreni jezdila znama s miminkem do porodnice. Tady v UK se rodi take pouze ambulantne a vsechna vysetreni se delaji nasledne doma. A naprosto neverim, ze nejaka vysetreni jsou v Holandsku povinna.
|
|
|
9.1.2009 13:05:56
Betull, když se miminko narodí tak má na kůži věc, která se jmenuje mázek. Ta funguje jako ochrana pokožky. Když mázek umyješ, tak už pokožku nechrání, což je u citlivého miminka dost škoda. Proto není žádná výhra miminko umývat, i když s ním sestra manipuluje opatrně. Navíc čím víc miminko namáčíš, tím větší je riziko prochladnutí. Bohatě stačí miminko otřít do osušky, netřeba drbat. Dítě kupodivu ani po několika dnech nezapáchá, naopak má příjemnou miminčí vůni- zkušenost matek s nemytými dětmi.
|
Bludička + 3 |
| • |
9.1.2009 13:03:37
Uznávám, že šmahem odsoudil všechny (Vrchlabí tehdy bylo zavřeno), ale současně uznávám, že měl pravdu. Není tu porodnice, kde by byla jistota, že matka bude za svéprávnou respektována po celou dobu porodu i péče o dítě. Vždy je to loterie směny, tedy doby porodu. Měla jsem "vlastní" PA k porodu za oficiální poplatek dle ceníku, ale díky nevhodnému načasování porodu (do směny z mého hlediska nevhodné pediatričky) mi to dala sežrat aspoň pediatra, která mi během prvního přiložení dítěte držela dceru ve vzdálennosti 2 metrů od mých rukou a vítězoslavně mi tvrdila do očí, vidíte nemá sílu se ani přisát (na ty dva metry by musela mít minimálně dvoumetrový svinovací sosák) pak ji odnesla do inkubátoru a protože tušila, že z mé strany hrozí stížnost, napsala do propouštěcí zprávy o porodu, že dítě bylo přidušené a intubované. S tímhle bych se musela soudit, že to tak nebylo, otázka zní, kdo z personálu porodnice by si troufl svědčit, že tomu tak nebylo a zda by bylo respektováno jako věrohodné svědectví kamarádky, která jako doprovod při porodu místo otce hlídajícího doma starší děti trávila čas u inkubátoru a stejně se mnou viděla, že žádná intubace se nekonala. Pediatra jen nemá ráda nerychlené porody, jdoucí tempem miminka. Mimochodem tohle dítě po porodu vypadalo nejlíp ze všech a dostalo nenávistného apgara začínajícího 6, druhé si nepamatuju, ale i to bylo nižší 10, 10. Prvorozená naopak byla v dost špatném stavu, ale dostala alibistického 10,10,10 možná proto, abych si nemohla stěžovat na průběh porodu a byl důkaz, že dítě přece bylo úplně OK tedy průběh porodu taktéž. Autorovi článku tak moc rozumím. Označení Kocourkov taktéž.
|
zuzini |
|
|
9.1.2009 13:00:25
To jsou věci
![]() |
Kristýna |
| • |
9.1.2009 12:58:12
Porodit u nás mi přijde trochu jako ruská ruleta. Část rodiček má štěstí a kápne na dobrý personál, který ji vyhoví a porod pro ni bude dobrým zážitkem. Část to štěstí nemá a přijde do rány hnusné protivné babě v přechodu (jako já), s kterou se nediskutuje a která by nejraději rozdávala facky kdyby mohla. Když nemohla, byla aspoň super hnusná. A to mi vadí. Každá maminka by měla vědět, že v porodnici ji nic takového NIKDY!!! nepotká. Porod nemá být cesta do neznáma, kdy se uvidí teprve v hodině H (neberu teď v potaz nečekané komplikace apod, ale běžný průběh). Má to být dané předem, kdo u toho bude, co se bude dít a kde. A hlavně, respekt a intimita. Kdyby tyto dvě věci byly u porodu vůči mé osobě zachovány, budu personálu důvěřovat a spolupráce s ním mi bude příjemná. Takto jsou vzpomínky na porodnici horor a na další dítě prostě nemám odvahu. Spousta lidí tady české porodnictví obhajuje, v pořádku, já také vím,že ne všude a ne všichni.Že možná většina je kvalitní... ale to je pořád ta ruská ruleta, nikdy nevíte....
|
|
|
9.1.2009 12:56:35
Rakousko je civilizovaná země, bohužel my tady bydlíme ještě v jeskyních ...
Každopádně, já jsem rodila dvě děti ... u druhého pouze s porodní asistentkou, nic mi nepíchali, nic nestříhali, nijak mě netlačili do žádné nevyhovující polohy, nikdo na mě nebyl sprostý, manžel byl u prvního automaticky se mnou, u druhého to nestihl, stehy vstřebatelné ... A ještě by asi nebylo od věci napsat, kolik je cena za něco jako trošku dražší dovolená, protože pro někoho to může být dvacet pro jiného dvěstě tisíc ... když už informace, tak se vším všudy. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.