Betull |
|
9.1.2009 12:56:10
teda pokud s nim sestra zachazi jemne a ne jak s kralikem nebo k cemu to prirovnat.
|
Betull |
|
9.1.2009 12:53:41
na koupani nevidim nic hroznyho, prijde mi lepsi ciste miminko nez zkrvavene, napriklad.
|
|
|
9.1.2009 12:52:52
no vis, ja jsem porodila docela dost dlouho pred terminem porodu a prekotne (a malej mel 3,5kg)
u nekoho proste luxus v podobe cestovani pred porodem nepada v uvahu a co tak znam maminky kolem sebe, je jich cim dal vic (problemy v tehotenstvi atp.) Ja bych treba ochotne a bez rizika odjela v 7 mesici (i kdyz uz v sestem doktor brblal, kdyz sem chtela jet na tyden k babicce 100km od domova), proboha a kdo by to asi platil??? |
zuzini |
|
|
9.1.2009 12:49:44
Napadlo Tě nekdy, proč si ženy porodnici vybírají? Zajímala ses někdy o rutinní praktitky vykonávané v českých porodnicích a o je možných následcích? Pokud ano, mluvila bys jinak, pokud ne, pak je docela možné, že se Ti v porodnici líbilo právě proto. Jak sladká může být nevědomost...
Pokud ano a jsi spokojena, mělas štěstí u výběru porodnice nebo štěstí na tamní personál. A propo, jak si má budoucí rodička informace o porodnicích ověřit? To je celkem nemožné |
Ivča |
| • |
9.1.2009 12:49:25
Souhlasím a na dálku se omlouvám. Zapůsobilo to jak rudý prapor na býka, když mávnutím ruky odsoudí mnohdy výbornou kvalitní péči.
Stále si myslím, že porodnictví od totality ušlo mílové kroky. Ale možná je to pořád málo. |
|
|
9.1.2009 12:48:33
ja nemyslela jen ty dve vety - i kdyz pravdu mas, dalo by se to tak brat, ale ja myslela ty blaboly pod nim. Kdyz si prectes cely clanek, tak z vice jak 2/3 je to hanobeni ceskeho zdravotnictvi, a ani ne jedna tretina popis porodu v Rakousku.
mne se ten negativismus proste nelibi a to mam zkusenosti stare 4 roky, jiste se za tu dobu hodne zmenilo k dobremu a jeste neco, pokud si poridim dite, neco to stoji a mne to teda za to stalo |
Grainne |
|
|
9.1.2009 12:47:33
Cairo, ale proto jeli dost dlouho před termínem porodu, navíc, překotné porody třeba v metru se tu a tam přihodí i u nás. (Ó, jak jim závidím
) |
Veronika, školák a předškolačka |
| • |
9.1.2009 12:47:28
Známá rodila v Holandsku (je tam provdaná). Šlo o ambulantní porod, pouze s porodní asistentkou, lékař snad byl jen kdesi poblíž "v pohotovosti". Jelikož byly matka i dcerka v pořádku, nechali je jen pár hodin poležet a poslali domů. Asi sen mnohých českých maminek. Ale dotyčná si ho vůbec nepochvalovala. Nebyla ráda, že musela jen pár hodin staré dítě nakládat do auta a v chladném počasí transportovat domů, necítila se pouze pár hodin po porodu na samostatnou domácí péči o něj a na návštěvy, které se na ně podle krajového zvyku sesypaly. Nevyhovovalo jí ani následné dojíždění s několikadenním miminkem zpět do nemocnice na různá povinná vyšetření, která se u nás provádějí během prvních dnů po porodu ještě v rámci obvyklé hospitalizace, ale tam jen ambulantně. Nevím nijak detailně, jaké jsou v Holandsku jiné možnosti, zda je možné si např. poporodní pobyt v nemocnici či nějakém zařízení zaplatit, zřejmě ano. Ale z běžného pojištění se (prý) hradí pouze takováto péče. Náš automatický několikadenní pobyt v porodnici považovala známá za záviděníhodný luxus. Uvádím tuto zkušenost jen pro ilustraci toho, jak různé věci mohou být vnímány různě.
|
Grainne |
|
|
9.1.2009 12:45:00
S kritizováním a nekritizováním je to poněkud složité.
Onehdá jsem po pobytu v nemocnici poslala mail. Hned v úvodu jsem upozornila, že se nejedná o stížnost, jmenovitě poděkovala těm, kteří odvedli dobrou práci a připojila kritiku, nebo přesněji upozornění na některé záležitostí, které by bylo možno zlepšit celkem malým zásahem. Zpátky přišel mail, že má STÍŽNOST atd....zkrátka, naše nemocnice neumí komunikovat a přijímat kritiku, zpětná odezva jim činí problémy. Takže KOMUNIKACE, KOMUNIKACE, KOMUNIKACE...snad k tomu tenhle článek a diskuse pod ním přispěje. |
Thisis 3 |
| • |
9.1.2009 12:39:55
Nevadí mi kritika českého porodnictví. Konečně často je oprávněná.
Ani nejsem militantní odpůrce porodů doma, ačkoliv sama bych na sebe tuhle odpovědnost nevzala. Nejsem ani zaslepený nacionalista. Ale , co mi vadí, to je lež a v jednom místě tohoto článku, troufám si říci, že vědomá. Vážený pane Oráči, v českém zdravotnictví, resp. porodnictví se běžně kvalitní šicí vstřebatelný materiál užívá cca od 90 tých let minulého století ( tj. 1990). Jako lékařka za to dám ruku do ohně! A při vašem mapování stavu a úrovně českého zdravotnictví resp. porodnictví jste toto jistě nemohl přehlédnout. Chci Vás jen uklidnit, že nejenom Vaše kočka a její další zvířecí kamarádi si mohou v České Republice dopřát tuto skutečnost. A v podmínkách českého zdravotnictví se nejedná rozhodně o nadstandart, tudíž je poskytováno z běžného pojištění. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.