| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 860] Příspěvky 861870 z 1075 [Dalších 205 >>]
juicy
9.1.2009 12:39:29
To, že, naštěstí, existují i osvícení zdravotníci, kteří jsou ochotni opustit zastaralou rutinu a pojímat porod také jako záležitost lidskou, nejen medicínskou, bohužel neznamená, že české porodnictví vybředlo z hluboké totality.

Ale nejde o posouzení stavu českého porodnictví - jde o zbytečnou vulgaritu z vaší strany.~Rv
9.1.2009 12:38:10
Ja s Tebou strasne moc souhlasim!

Ja jsem rodila dvakrat ve FN z toho duvodu: nikde by mi neposkytli natolik odbornou peci, nikde nemeli pristroje, pokud by byl maler.
Nikde - rozumej, nikde pobliz.
A jet rodit na x tydenni dovolenou do jine zeme , to mi opravdu prijde jako hodne velky luxus. Mne by spis zajimalo, jak by to autor poresil, kdby mu zena zacala rodit cestou za hranicemi. A treba rychle jako ja (50 minut od prvni kontrakce byl druhy syn venku. Ja bych se "vyletu za porodem" bala mnohem vic, nez toho "Kocourkova".
myš
  • 
9.1.2009 12:34:55
Souhlasím s autorem, že co se týče porodnictví, možnosti volby kde rodit nebo výběru vlastního personálu u porodu, přístupu personálu k rodičkám, tak jsme pozadu za některými zeměmi a dá se říct, že v tomhle směru je české porodnictví stále jednou nohou v totalitě a ne zcela civilizované. To, jestli budete v porodnici spokojení je opravdu ruleta a dost záleží an tom, jaké požadavky máte.

Nevím proč to tolik lidí nadzvedlo, jsem taky patriot a vadí mi kritizování, pokud není oprávněné, ale v tomhle případě má pravdu. Myslím, že nemyslel (a ani ta rakouská PA), že jsme celkově necivilizovaní a žijeme v kocourkově a ta kritika je myšlena pouze na české porodnictví potažmo zdravotnictví.

Raduza
9.1.2009 12:31:16
Nečetla jsem všechny příspěvky, diskuse je opět dlouhá, jako vždyc u tohoto tématu. Nevložil to náhodou admin, aby se diskuse pořádně rozjela? :-)
9.1.2009 12:31:11
Souhlasím, taky jsem rodila v Benešově, už 2x a vyhovovalo mi to tam. První porod jsem měla komplikovaný, trval 33 hodin a je tedy fakt, že do mě píchali kde co, jenže voda praskla už na začátku a nějak to mimčo ven muselo. Naštěstí se to nakonec povedlo bez císaře.
A druhý porod byl absolutně bez problémů, nic mi nepíchali, měla jsem k sobě jednu PA - byla jsem tam tu noc sama, nechala mě být, chodila jsem, sprchovala se, vždy se jen jukla a zkontrolovala mě, 2x natočila monitor, ale když jsem jí řekla, že teď monitor ne, počkala, až to půjde. Ke konci jsem začala rodit s ní, dr. přišla až aby zkontrolovala dělohu a placentu. Žádný nástřih se nekonal. Pak mi dali transfúzi, protože jsem více krvácela
9.1.2009 12:30:02
:o)

V létě jsem byla na horách. V Česku to nebylo.

Znamenají tyto dvě věty, že v Česku nemáme hory? ~y~
Ivča
  • 
9.1.2009 12:29:37
Ano, začalo, začaly by se porodnice rušit. Stejně jako školky a jesle.
9.1.2009 12:25:45
Tady:
Rodili jsme v civilizované zemi
Česko to nebylo.
Ivča
  • 
9.1.2009 12:24:47
Děkuju:-)
Opravuji - není kráva - kdo označí české porodnictví za hluboký totalismus, je znalý věci,plně informovaný a inteligentní člověk.
vendyna (Janinka + Alenka)
9.1.2009 12:16:44
Nestíhám odpovídat všude a musím jít.

Souhlasím: V českých porodnicích se najdou nevychovaní blbci, kteří provádějí na rodičkách úkony, které nejsou nutné a kolikrát bez jejich souhlasu. Odsuzuji to a vyzývám, aby si to rodičky nenechaly líbit.

Nesouhlasím:, že výše uvedený stav panuje úplně všude a že se proti němu nelze bránit buď vlastní informovaností, zdravou asertivitou, uvážlivým výběrem porodnice a schopností kompromisu.

(kompromis typu: lékař se mnou ochotně mluví, tak kašlu na to, že jsem ho v životě neviděla. Nebo: klystýr není zas tak nepříjemný úkon a je to jedna z mála věcí, co můžu pro lékaře a pro PA udělat,abych jim zpříjemnila zaměstnání :o)))----ted si dělám psinu, to mi zase někdo dá zblajznout)
[<<Předchozích 860] Příspěvky 861870 z 1075 [Dalších 205 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.