| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 870] Příspěvky 871880 z 1075 [Dalších 195 >>]
Grainne
9.1.2009 12:10:40
Mám pocit, že spoustu věcí by postačilo upravite legislativně a důkladně proškolit zdravotnický personál v legislativě by se mělo už dnes. Ona totiž nejsou respektována ani zákonná práva pacientů, natož jejich oprávněné požadavky.
Ohánět se tím, že jsme na tom lépe, než Latinská Amerika, je poněkud mimo mísu. Ještě aby ne.

Právě rodící žena je často zneužívána k tomu, aby se prováděly rutinní praktiky bez jejího souhlasu, se zdůvodněním, že "je to to nejlepší". I kdyby bylo, bez souhlasu je to pořád protizákonné.
Kdyby se mi zachtělo umřít, tak můžu a bez souhlasu lékaře.
vendyna (Janinka + Alenka)
9.1.2009 12:08:50
Mně osobně nevadí, že rodili v Rakousku. Mně vadilo označení "necivilizovaná země".
Bumbi&05,08,10
9.1.2009 12:08:24
~R^~R^~R^~y~
juicy
9.1.2009 12:08:09
Sama bych asi nebyla ochotna pojmout porod jako dovolenou a zvládnout poměrně dost náročnou organizaci celé záležitosti - ale i toto může být cesta. Gratuluju k pohodovému porodu, miminku a vůbec k tomu, že vám to tak pěkně klaplo!!!
vendyna (Janinka + Alenka)
9.1.2009 12:07:12
Nestíhám odpovídat všude a musím jít.

Souhlasím: V českých porodnicích se najdou nevychovaní blbci, kteří provádějí na rodičkách úkony, které nejsou nutné a kolikrát bez jejich souhlasu. Odsuzuji to a vyzývám, aby si to rodičky nenechaly líbit.

Nesouhlasím:, že výše uvedený stav panuje úplně všude a že se proti němu nelze bránit buď vlastní informovaností, zdravou asertivitou, uvážlivým výběrem porodnice a schopností kompromisu.

(kompromis typu: lékař se mnou ochotně mluví, tak kašlu na to, že jsem ho v životě neviděla. Nebo: klystýr není zas tak nepříjemný úkon a je to jedna z mála věcí, co můžu pro lékaře a pro PA udělat,abych jim zpříjemnila zaměstnání :o)))----ted si dělám psinu, to mi zase někdo dá zblajznout~t~~t~~t~)
Ivča
  • 
9.1.2009 12:06:20
Asi to je o lidech. Mně kupříkladu přišel gratulovat celý personál, fakt mi všichni podali ruku, že mám nádhernou holčičku a jak jsem to skvěle zvládla. Jde o to, na koho narazíš. Třeba rodit v jinou hodinu, mluvila bych stejně.
9.1.2009 12:06:13
Ivčo, kdyby rodiček začalo ubývat, myslím, že by se konečně začalo něco dít. Teď v babyboomu jsou porodky přeplněné, tudíž na nějaké zlepšování se zvysoka kašle - rodiček mají dost, tak co by měnili.
9.1.2009 12:03:09
Myslím si, že v naší okresní porodničcem můžeš rodit ambulantně

MMCH jak tu nedávno zcela správně podotkl Kili (zdravím ), tak u nás ambulantní porod v podstatě neexistuje. A to už z toho důvodu, že úhrada porodu pojišťovnou je vyhláškou vázaná na hospitalizaci matky v porodnici. Pokud rodím ambulantně, tak hospitalizovaná být nemohu. Ukaž mi nějakou nemocnici, která nabízí ambulantní porody, tedy která tě nebude hospitalizovat ~;) U nás existuje pouze nemocniční porod s předčasným odchodem na reverz, což se ovšem zdaleka ne všem lékařům líbí a podle toho se i chovají. Viz například již zmiňovaný Kili, který je toho názoru, že na takové rodiče je zapotřebí poslat sociálku nebo mediálně známý případ z Hořovic, kde sociálka (nebo lékaři? nevzpomínám si přesně) požádali soud o předběžné opatření z důvodu ohrožení života dítěte a soudce tímto předběžným rozhodnutím omezil rodičovská práva a zdravého novorozence nechal umístit do nemocnice. A to byl případ, který proběhl médii, znám i další, které médii neproběhly, protože aspoň dámy ze sociálky měly rozum a toho "na životě ohroženého novorozence" si nejdřív přijely zkontrolovat (a zkonstatovaly, že je vše OK).
Bumbi&05,08,10
9.1.2009 12:02:39
to je ok. Když dítě nechceš, můžeš ho dát do péče sester. ALe když ho chceš, neměli by ti ho brát.
Grainne
9.1.2009 12:02:12
Pane jo, prostě vyrazili za čáru a jejich předpoklady se naplnily. Co je na tom?
Když ohlásím, že mi nevyhovuje ani jedna stavební firma v Čechách, protože jsem nezískala žádné kladné reference a najmu si firmu z Rakouska, nikdo se nad tím nepozastaví.
Naproti tomu, kydž řeším porod, najednou budeme vlastenci akdo nerodí v Čechách, není Čech? Koneckonců, když to naši někde projedou, tak taky nehopsáme.
[<<Předchozích 870] Příspěvky 871880 z 1075 [Dalších 195 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.