| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 880] Příspěvky 881890 z 1075 [Dalších 185 >>]
Fillette
9.1.2009 12:01:49
já tedy každopádně souhlasím.taky mi to nevadilo. dokoncee jsem byla ráda, že mi malou vzali na 3 hodiny do inkubátoru a já se mohla trochu vyspat.
Bumbi&05,08,10
9.1.2009 12:01:49
já bych ráda rodila tam, kde budou respektovat to, že jsem žena a jako taková jsem od přírody schopna přivést na svět svoje dítě sama. Kde budou respektovat moje tempo a tempo mého dítěte. Kde se budu moci uvolnit, protože nebudu muset koukat PA a lékařům pod ruce, jestli náhodou nehodlají zasáhnout proti mému přání. Kde budu předem znát lidi, kteří budou u mého porodu, a kde tito lidé budou předem vědět něco víc o mě a mém prožívání a obavávch, a tak společně v pohodě a souhře přivedu na svět svoje dítě.

Kde je v Čechách taková porodnice, vyjma Vrchlabí?
juicy
9.1.2009 12:00:35
Označit někoho, koho vůbec neznáme, za "krávu" na základě jednoho neutrálního výroku, může opravdu jenom velmi moudrá a inteligentní osoba. Gratuluju Ivanko.:-©
zuzini
9.1.2009 12:00:20
Ale v čechách skutečně podobný přístup neexistuje. Nehaní nikoho a nic. Nebo mi ukaž na jedinou porodnici, kde můžeš porodit se svou předem zvolenou porodní asistentkou nebo mi ukaž jediný porodní dům, kde se může vůbec rodit může.
Ivča
  • 
9.1.2009 12:00:14
Nepřeháním. Zkus si to přečíst. "Český systém, česká absurdita, chtít to po českém zdravotnictví" je dle mého veškerý personál a veškeré nemocnice. Je to jenom jinak pojmenované. Aspoň tohle bys mohla uznat.
...j.a.s...
9.1.2009 11:59:03
Bumbi, sice chápu, co máš na mysli, ale když se na to podíváš z druhé strany, tak je docela hrůzný trend, že se doktoři snaží zachránit zcela vše. Prostě medicína je tak na vysoké úrovni, že zachrání hodně dětí, pro které je potom další život samotný utrpením. Jsou postižené a tím nemyslím jen Dsyndrom, kde vám dítě dokáže projevovat lásku a něco vám ze sebe dát. Protože s tímto máme v rodině zkušenosti, tak nechci oživovat dítě za každou cenu; myslím, že bych si raději poplakala a časem měla třeba zdravé dítě, než se celý život potýkat s tím, že dítě jen přijímá a vydává potravu a ústavu se nevyhne. Myslím, že těm doktorům je to kolikrát fuk, oživují hafo minut a co na tom, že už tomu dítěti odumřelo polovina mozku.
kopidlno
9.1.2009 11:58:48
ivčo, nemám pocit, že se tu nějak ošklivě mluví o mé vlasti, to bych se také ozvala, ale vnímám to tak, že autor článku vyjádřil nespokojenost s jednou částí našeho zdravotnického systému, který jinak technicky též považuju za jeden z těch lepších na světě, nicméně jsem sama na vlastní kůži zažila, že ani technicky vyspělé zdravotnictví nemusí být dost dobré, v porovnání např. s třetím světem, nebo latinskou amerikou máme skutečně skvostné zdravotnictví a to co mu podle mne nejvíce chybí navíc nestojí ani korunu, totiž lidskost a úcta k životu a jeho svébytnosti, k jedincově integritě a to už je jedno jestli v porodnictví nebo na interně, LDN, stacionáři či jinde
Lenelka
9.1.2009 11:58:43
Hmm, treba ja jsem vlastenka telem i dusi. Ziju uz strasne dlouho mimo CR. A ano, kritizuji pomery v nekterych oblastech zivota v CR. Ale kritizuji je z toho duvodu, ze si myslim, ze to jde zmenit, zlepsit a rada bych s tim jednou pomohla.

Naopak treba zemi, ve ktere ziji, nemam zrovna v lasce, kritizuji to tu mnohem vic tvrde, ale menit to nehodlam, protoze mi na teto zemi nezalezi.

Takze je krititka a kritika. Kritika z touhy po zmene a zlepseni pomeru neni spatna. Spatna je kritika lhostejna.
Bumbi&05,08,10
9.1.2009 11:57:36
autor psal, že porod doma by zvolili, jen kdyby byly v Čechách plně legální. Což nejsou. Bohužel.

Hledali možnosti, ale nenašli, proto se obrátili za hranice naší matky vlasti. A tím ji podle mnohých diskutujích zradili. ~a~
zuni
9.1.2009 11:57:13
"Proste tyto pocity jsou velice subjektni "

a kde autor článku tvrdí, že článek má být objektivní?

Ano, je subjektivní, a to že se ti ne všechny subjektivní formulace líbí, je ale zase jen tvůj subjektivní názor...
[<<Předchozích 880] Příspěvky 881890 z 1075 [Dalších 185 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.