| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 900] Příspěvky 901910 z 1075 [Dalších 165 >>]
9.1.2009 11:51:51
Já věděla dopředu, co to píchnutí je a ve které fázi se to dělá.

Ale to já samozřejmě věděla a vím taky - je to zákrok, který by se zbytečně dělat neměl, protože neporušený plodový vak je jednak jakási ochrana před vstupem infekce zvenku, jednak dítěti usnadňuje porod, jednak každý zásah do porodu může přinášet komplikace, takže by se zbytečně provádět neměl. Proto bych v souladu s tím očekávala, že se prostě rutinně dělat nebude a pokud bude mít lékař pocit, že je k jeho provedení pádný důvod, tak mi to oznámí a probereme spolu, zda si to přeji nebo nepřeji ~d~
ALianan
9.1.2009 11:51:24
Myslím si, že v naší okresní porodničcem můžeš rodit ambulantně ( neměla sem zájem, tak sem se nepídila, ale u druhýho toho hodlám využít). Myslela, že ty vyhlášené velké porodnice ta mají stejně.

Navíc na rodinu chodí dost žen co rodili s PA doma. Takže to taky jde. To, že PA platili, beru. Porod doma je v ČR nadstandart. Navíc mám pocit, že zájem o porody doma stoupá, úměrně tomu bude stoupat i počet domácích PA.
zuni
9.1.2009 11:50:55
"aby se tu šmahem hanil veškerý personál nemocnic"

Ivčo, to ale šmahem přeháníš. Nikde v článku není ani slovo a nějakém "veškerém personálu", či o "veškerých porodnicích". To je zase házení do jednoho pytle od tebe
vendyna (Janinka + Alenka)
9.1.2009 11:50:30
slovo cimprlich jsem posléze vysvětlila a uvedla na pravou míru (už nestíhám odpovídat všude :o)))
vendyna (Janinka + Alenka)
9.1.2009 11:49:16
Jdu do konfliktu, když vím, že vím. ( Když jsem měla potíže s kojením a sestry radily blbě, tak jsem neměla info, naivně jsem nepočítala s tím, že budu mít nějaké potíže s kojením. A taky se to projevilo, kojení jsem měla pěkně rozhašené. Kdybych dopředu věděla, co dělat, poslala bych je do hajzlu. Ale já je poslouchala. Dobře mi tak. Ne že jsem je poslouchala, ale že jsem si dopředu zjistila jen málo info.) Z toho vyplývá, že se pokaždé budu snažit co nejvíce vědět. Abych mohla odmítat a dohadování s doktorem bylo co nejkratší.
9.1.2009 11:48:46
bych se tu do krve, jako správná "vlastenka", s autorem přela o tom, že nemá pravdu, že český systém a zdravotnictví jsou dobré a naprosto srovnatelné s rakouským...
Ne, bohužel v před- a porodní péči bohužel nejsou. A tak přes místy na mě až příliš kritický a negativní tón článku musím s autorem souhlasit.
Co změnilo můj názor?
Rodila jsem doma V ČESKU! ;)
J.
Bumbi&05,08,10
9.1.2009 11:48:37
já jsem u prvního porodu posledních cca 5 hodin už skoro nemohla mluvit, stále mě to příliš sil... Na to, abych se hádala s doktorem, že toto ne, na to jsem fakt sílu neměla. Bolest snáším hrozně špatně, vím to. Naštěstí tam byl manžel a ten to za mne vykomunikoval.
zuzini
9.1.2009 11:48:05
To jistě, všechny porodnice nejsou hrozné (já bych třeba musela jet na druhou stranu republiky, abych byla skutečně spokojená), lékaři a PA také ne (i když nemůžeš bohužel vědět, na jaké narazíš), nebylo by lepší, kdyby ve všech porodnicích dodržovali základí práva pacienta-klienta a chovali se, když ne vlídně tak alespoň slušně?
Ivča
  • 
9.1.2009 11:47:51
Nesouhlasím. Když řeknu mámě slovo "porodní plán" tak netuší, o čem je řeč.
zuzini
9.1.2009 11:46:38
To jistě, všechny porodnice nejsou hrozné (já bych třeba musela jet na druhou stranu republiky, abych byla skutečně spokojená), lékaři a PA také ne (i když nemůžeš bohužel vědět, na jaké narazíš), nebylo by lepší, kdyby ve všech porodnicích dodržovali základí práva pacienta-klienta a chovali se, když ne vlídně tak alespoň slušně?
[<<Předchozích 900] Příspěvky 901910 z 1075 [Dalších 165 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.