| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 920] Příspěvky 921930 z 1075 [Dalších 145 >>]
kopidlno
9.1.2009 11:41:27
taky jsem extrémně pohodový člověk, Vendyno, ale zároveň si myslím, že každý může vnímat stejnou situaci rozdílně a označit jej proto, za člověka co je "cimrplich" mi moc pohodové nepřipadá
mona,
  • 
9.1.2009 11:41:16
porodni asistentky u nas maji dostatecne vzdelani a zkusenosti,porovnatelne treba zrovna s temi rakouskymi, ale jde o to, ze ceske zakony jim neumoznuji pracovat samostatne,rozhodovat apod. hlavni duraz je porad kladen na lekare... pritom bych nekdy vic verila zkusene porodni asistence s praxi, ktera je se mnou po celou dobu porodu, nez lekari, ktery pribehne jen na chvili...
vendyna (Janinka + Alenka)
9.1.2009 11:39:16
Ach jo, ne, není správné, aby se rodička musela s lékaři přít. Já jen tvrdím (už v bůhvíkolikáté reakci), že všechny porodnice a všichni lékaři nejsou tak hrozní. Z článku vyplývá, že ano. To není fér k těm slušným, takhle odsoudit všechno a všechny.
vendyna (Janinka + Alenka)
9.1.2009 11:36:18
Vyslovit slovo NE! nestojí zas tolik energie. I když já to nemám vyzkoušené, já se na sále bránit nemusela. Se základními zákroky jsem byla seznámena hooodně předem (už z kurzu) a všechno jsem měla rozmyšlené. Oholení jsem si předem pořídila sama.Šla jsem tam s tím, že mě nic nepřekvapí. I s klystýrem jsem souhlasila a ten mě teda překvapil~t~~t~~t~. No vlastně mě překvapilo, že tam každou chvilku přišla nějaká cizí PA as úsměvem se mi představila a zase zmizla :o))). Ale já a muž jsme pohodový lidi, tak jsme se tomu tlemili. Chápu,že někoho by to porazilo a možná by kvůli tomu ani neporodil. Já jsem asi extrémně pohodový člověk a nedělám si starosti, když není opravdu závažný důvod.
zuzini
9.1.2009 11:35:06
Probůh Ivčo, opravdu nechápeš tu souvislost?
Bumbi&05,08,10
9.1.2009 11:35:03
I já jsem vlastenec.

ALe nebudu vykládat, jak je u nás zdravotní péče super, když minimálně na lidské úrovni jsou naši lékaři a zdravotnický personál opravdu v dobách hlubokého komuniksmu. To ta PA velmi dobře vystihla. Nejde o technickou vyspělost, jde o přístup. K čemu mi bude, že ze mě vyndají dítě, když mi zanechají hluboké rány na duši, ze kterých se třeba nikdy nevzpamatuji a nebudu už moci díky tomuto "lidskému" přístupu, který mě tolik traumatizoval, mít dítě????

A mmch - ta tolik vychvalovaná nízká česká novorozenecká úmrtnost. Víte, že je to i proto, že tu máme vysokou potratovost a většinu "neperfektních" jedinců zahubíme včas, než se nám dostanou do statistik perinatální úmrtnosti? Že přání nechat svoje narozené nedokonalé dítě umřít v rodinném kruhu je tu bráno jako zrůdnost a téměř zločin proti lidskosti, zatímco zabít toto dítě dřívě, než se narodí je normální? Přijde vám to civilizované? ~l~
9.1.2009 11:34:53
Ivčo, byla to nadsázka. Moje důvody jsou spíše praktického charakteru. Dvě porodnice, které by v ČR připadaly do úvahy, jsou přes pořádný kus republiky, každá jiným směrem. Rakousko nebo Bavorsko mám oproti tomu nesrovnatelně blíž. Uvidím, jak to nakonec dopadne.
Káča, dvě děti 1 a 3 roky
  • 
9.1.2009 11:34:18
Já v článku vidím nejen dost ironie, ale taky zobecňování...
kopidlno
9.1.2009 11:34:18
je mi smutno z toho, že takové články musí vznikat, je mi smutno z reakcí typu nelíbí se ti, tak zmlkni a padej, je mi smutno z tolika netolerance, lidi, je opravdu tak těžké pochopit, že co se líbí mně nemusí se líbit jinému a že všichni máme právo na takovou míru svobody, která nějak zásadně neomezuje svobodu jiným???
zuni
9.1.2009 11:33:51
"Asi se mnou nikdo nebude souhlasit" proč by měl někdo nesouhlasit s tvým vlastním názorem a náhledem na věc...?
[<<Předchozích 920] Příspěvky 921930 z 1075 [Dalších 145 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.