| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 930] Příspěvky 931940 z 1075 [Dalších 135 >>]
Ivča
  • 
9.1.2009 11:33:10
to je možné, s veterinou nemám zkušenost, ale psát to v souvislosti se stehy?
9.1.2009 11:33:10
Když prohlásím, jděte ode mě s tou věcí a nic mi nepíchejte, tak mi přeci nebudou držet nohy roztažený násilím,ne?

No, tak já třeba při kontrakcích běžně mívala zavřené oči a to fakt nevidím, s jakou věcí ke mně kdo chodí. A ruku si do mne strčil kde kdo, když už jsem tak ležela na lůžku s roztaženejma nohama hozenýma v opěrkách, že jo. A nohy mi násilním roztažené drželi při samotném porodu, kdy mě proti mé vůli převalovali z polohy na boku mně pro porod jakž takž příjemné do polohy na zádech mně sice silně nepříjemné, ale pro lékaře obvyklé ~d~
zuni
9.1.2009 11:32:55
Já bych ale ještě ráda srovnala ten posuv se standardem v zahraničí, který bych asi obecně shrnula slovy "Jsme připraveni na individuality, nic neděláme plošně, každé "řešení" či zákrok je možno provést více způsoby a my vám dáme na výběr"
To, že tatík už může být se mnou v porodnici (ale přitom věta "To ještě nebude, můžete jet domů" bez optání se na pocity a přání maminky), mi tak nějak ne úplně stačí
9.1.2009 11:32:42
v podstatě mi to ani nevadilo,rodila jsem dvakrát,pokaždé v jiné porodnici a v obou sice miminko odnesli zvážit a změřit a tak, ale šel s nima tatínek, který byl u porodu. Asi se mnou nikdo nebude souhlasit,ale neberu to jako něco tak hroznýho že ho na chvilku odnesou (asi by mi to vadilo kdyby u toho manžel nebyl, takhle nijak extra ne)...
Sylva2
  • 
9.1.2009 11:32:07
Tohle šití jsem dostala před 3 roky u Apolináře zcela zdarma a bez říkání. Tak teď tedy nevím.
9.1.2009 11:31:11
Ivčo, v zemi, kde ti při sdělení že jsi těhotná a chceš objednat do poradny pro těhotné sestra odpoví zda si hodláš těhotenství ponechat (osobní zkušenost) asi fakt nějaká extra úcta k životu není.
Dále, to že lékaři říkají že vybavení PA není dostatečné ještě neznamená že to tak je~;). Nenapadlo tě, že takové výroky mohou být motivovány i něčím jiným než starostí o zdraví rodičky a dítěte? Třeba strachem z konkurence? Dokázali někdy ti lékaři v čem je vybavení nedostatečné a jaká rizika z toho plynou?
Ivča
  • 
9.1.2009 11:30:33
No, já myslím, že posun tu je - za hlubokého komunismu se děti ukazovaly otcům oknem, dítě na pokoji bylo pouze 1x za 3 hodiny na povinné kojení...
Bumbi&05,08,10
9.1.2009 11:29:49
Vendyno,
autor - sám to píše v úvodu - prostě nechtěl riskovat a experimentovat. Porod nejde opravit, napravit.

já taky nechci spoléhat na štěstí, jestli náhodou bude doktor s PA u mého porodu vyspalí, empatičtí. Nechci rodit s cizími lidmi, kteří mě vidí prvně v životě, nic o mě neví, neví nic o mých předchozích porodech, neví, jak reaguji na bolest, neví, co je pro mě nepřijatelné, a co preferuji, netuší, jak se ke mě chovat...

V ČR si nemůžeš ve většině porodnic vybrat svoji PA k porodu. Někde jsem narazila na možnost volby lékaře za úplatu. To beru jako velký pokrok, nicméně osobně, při fyziologickém porodu, bych raději rodila jen s PA, lékař by měl zasahovat, až když by ho bylo potřeba.
Zdena
  • 
9.1.2009 11:28:36
Jenže to by ten článek musel být napsaný stylem: "Rodila jsem V Rakousku a bylo to podle mých představ."A ne stylem: "Rodila jsem v Rakousku, protože tady kromě mě žijí jen primitivové, hlupáci a hulváti." Cítíš ten drobný rozdíl?
vendyna (Janinka + Alenka)
9.1.2009 11:28:30
"protože tam rodil spokojeně kdekdo"...jak to myslíte??~g~~g~~g~
[<<Předchozích 930] Příspěvky 931940 z 1075 [Dalších 135 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.