|
|
9.1.2009 11:27:16
Promiň, ale pokud není někdo schopný stát za svou zemí ve které se narodil a snaživě přitakává každému cizinci, který pohrdavě a soucitně prohodí něco o hlubokém komunismu, tak holt zřejmě nežije ve správné zemi. Na tom není nic špatného. Já znám Rakušáky zase jako blbce, kteří si myslí, že když jsou z Rakouska, tak mají patent na rozum a chovají se tady povýšenecky a arogantně. Štve mě to o to víc, když vím, že polovina víděňáků má české kořeny, ale češi jsou pro ně opice, které ještě neslezly ze stromů. Vím, že to sem nepatří a vůbec se to netýká porodů, ale to je to, co jsem si z toho článku vzala já. Možná to tak autor nezamýšlel, ale napsal to na můj vkus dost drsně a urážlivě. Já mám zkušenosti různé s lékaři, dobré i špatné, ale nikdy bych si nedovolila naházet všechny do jednoho pytle a ten pytel nazvat Českou republikou. Sorry za ten patos, jsem holt vlastenec
. |
zuzini |
|
|
9.1.2009 11:26:02
Jasně, když se Ti něco nelíbí drž hubu a krok nebo se odstěhuj na západ
![]() Jak je možné, že se lidé nestydí tohle vlbec vyslovit? |
Bumbi&05,08,10 |
|
|
9.1.2009 11:25:41
jen kočka si může dovolit speciální stehy"- dle mého rýpání
obávám se, že fakt. To, co si mohou dovolit babičiny pejsiny u veterináře za přímou úhradu, o tom si mohou lidé nechat leda tak zdát... ![]() |
Káča, dvě děti 1 a 3 roky |
| • |
9.1.2009 11:24:58
nejsi, u mě to bylo u obou dětí stejně
|
Bumbi&05,08,10 |
|
|
9.1.2009 11:23:25
Vendynko, je dost naivní přepokládat, že se tě lékař dotáže na souhlas s píchnutím vody PŘEDTÍM, NEŽ VŮBEC ROZTÁHNEŠ NOHY. S roztaženýma nohama nemáš skoro žádnou šanci se tomu protržení vyhnout, leda bys doktora skopla...
Je fakt, že ve u prvního porodu ve vrchlabí se doktor ptal, já odpovídal "nevím", protože jsem fakt v tu chvíli nevěděla, a už jsem byla vyčerpaná, tak nepíchnul nic... Jsem ráda, po samovolném prasknutí vody byly bolesti šílené a porod trval ještě 2 hodiny... |
Ivča |
| • |
9.1.2009 11:23:14
Na jednu stranu se píše, že tu lidský život není tolik ceněn. Na druhou stranu píše, že vybavení PA kritizují lékaři, že je nedostatečné. Ano, protože lidský život je tu ceněn. Ale to je jedno, prostě za každou cenu to tu není v pořádku.
"manželka odjela z Kocourkova pryč" "jen kočka si může dovolit speciální stehy"- dle mého rýpání |
vendyna (Janinka + Alenka) |
|
|
9.1.2009 11:20:28
No, já je myslím, že všechny porodnice a zdravotnický personál není tak špatný. Článek urazil tisíce slušných lékařů,obětavých sester a spoustu porodnic, kde by udělali pro rodičku první poslední! Jejich takových dost,ale autor článku nehledal. Rozhlídnul se, uviděl pár neg. příkladů, šmahem odsoudil celou republiku a odjel.
|
gambita |
|
|
9.1.2009 11:18:54
Musim jen souhlasit, na porod v Anglii jsem si nemohla vubec stezovat. Paradoxne jsem se citila v cizi zemi v porodnici mnohem lepe nez v jakemkoliv ceskem zdravotnickem zarizeni.Jeste nez jsem odjela do porodnice, tak se za mnou PA prijela dvakrat domu podivat a zkontrolovat me, v nemocnici jsem pak stravila pouze posledni hodinu meho porodu. A nasledna pece PA u nas doma....proste kdybych mohla, tak tu rodim znova:)
|
|
|
9.1.2009 11:18:31
Pokud půjdu rodit s tím, že vše bude ok, mám pusu, tak se nějak domluvíme, že..., tak budu mít hezké zážitky.
Ano, přesně s touto představou jsem šla k prvnímu porodu... a díky tomu jsem získala přítelkyně mezi domarodkami, ptž po porodu jsem měla pocit, že už v životě do porodnice nepáchnu (což byl poněkud rozpor s plánem na 3-5 dětí ) Naopak, k druhému porodu jsem se chystala pod dojmem prvního a vhodnou porodnici jsem hledala s pečlivostí hledače min procházejícího podminované území... a vyplatilo se ![]() |
Bumbi&05,08,10 |
|
|
9.1.2009 11:17:55
Ivčo, bohužel to je problém, protože si takhle vyškrtáš všechny porodnice ze seznamu...
Já jsem si vybrala tu "svoji" na základě toho, že jsem věděla, že za předpokladu, že bude vše v pořádku se mnou i s miminkem budu moci odejít v pohodě domů do 24 hodin po porodu. Věděla jsem, že to jde od PA i lékařů tam zaměstnaných, které jsem znala mimo lékařský proces. Ale rodit se mi tam moc nechtělo. Nakonec mi to vyšlo - přání bylo otcem myšlenka. Ale je fakt, že i za těch 5 minut tam byly 3 momenty, kdy mě běhal mráz po zádech a děkovala jsem v duchu, že je to jenom taková chvilka: moment 1. - P -6 minut, přicházíme, sestra (mladičká) požaduje, aby otec zůstal venku. Odmítám se ho pustit, nechci bez něj vkročit dovnitř. Sestra nakonec povoluje, že "kdyby teda přišla jiná maminka, on bude muset odejít". Kdybych se ho nedržela, nebude u porodu a nebude moci být s dcerou těsně po porodu, když ji budou ošetřovat... moment 2 - P - 5 minut, chce sestra natočit monitor. Kontrakce mě přitom skládají k zemi, sestra mě strká ke křeslu s monitorem bez ohledu na cokoli... Odmítám si sednout, praská voda, rodím - tlačím. Sestra: Neroďte, tady nemůžete rodit! moment 3 - 3 ženský mě dostrkají na křeslolehátko a položí mě. V tom mě přepadnou bolesti, nemůžu ležet, je to nesnesitelné. "Ležte, ať se paní doktorce dobře pracuje!" n zasahuje manžel a žádá, zda mě mohou vyšroubovat alespoň do sedu, abych neměla bolesti... Šroubují...Paralelu s "deep comunism" vidí v tom, že naprosto není bráno v potaz, co si žena přeje a nikdo s ní o ničem nediskutuje, v lepším případě jí to jenom oznámí, na souhlas se jí nikdo neptá. Když už žena něco odmítne, v lepším případě mlčky dává personál najevo pohrdání, v horším to vyjádří i nahlas "taková nezopovědnost, copak si myslíte, že chceme těm miminkům ubližovat???" apod. Nemluvím o stavech ohrožujícíh přímo život, ale o normálních stavech, což třeba porod je. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.