| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 960] Příspěvky 961970 z 1075 [Dalších 105 >>]
9.1.2009 11:04:42
Ivčo, autor popsal co si jejich rakouská PA donesla, a že ho to překvapilo. Potom napsal jaká je vybavenost v PA v Čechách a co o ní prohlašují lékaři. Je něco z toho lež? Proč to vidíš jako rýpání? Tak to prostě je, tak si to autor dovolil napsat.
Nella
  • 
9.1.2009 11:03:12
Autor článku nebude patrně patriot. Mě osobně uráží název ČR - Kocourkov. Spíš mám pocit, pěkný kocourkov má autor v hlavě. Vstřebatelné šití je u nás už leta. PA v Rakousku má několikanásobně vyšší plat, než PA u nás. Možná právě ta vaše rakouská PA si o vám myslela něco ve smyslu :" Pěkní vydláci z prdelákova"! Ale pěkné penízky jí na tváři vyloudily nacvičený, profesionální líbezný úsměv...PA u nás umí totéž, co ty vaše v Rakousku. Jen nemají vybavení,nejsou správně platově ohodnoceny a nemají takové pravomoce. Zato vše dělají upřímně, v rámci svých možností. Myslím, že jste zbytečně zamindrákovaní a rádi se jen předvádíte a urážíte. Nevím, jak budete dál vychovávat své děti v zemi, kterou tak nesnášíte.
zuni
9.1.2009 11:03:01
Zmínila jsi možnost odmítnutí testů. Skoro mám chuť založit téma
"Kdo jste chtěl odmítnout trsty na VVV a byli jste doktorem hrubě slovně napadeni?"

Pokud chceš slyšet, jistě jsi stejně jako já slyšela mnoho případů psychického napadání již tak citlivé těhotné ženy. Pokud slyšet nechceš... ~d~
9.1.2009 11:02:55
Velinko a prosím tě v kolika porodnicích v Čechách můžeš rodit ambulantně? Kolik lékařů je tady ochotno se postarat o dítě po porodu doma? Kolik PA k nim chodí, bez toho, aby se na ně ostatní lékaři a zdravotníci nedívali s despektem?

Až tohle, co píšeš, tady bude fungovat, nebudou už vznikat tyhle články...a už se na tu dobu těším
vendyna (Janinka + Alenka)
9.1.2009 11:02:00
Nevěřím, že to v českých nemocnicích nelze odmítnout. Třeba to píchnutí vody. Když prohlásím, jděte ode mě s tou věcí a nic mi nepíchejte, tak mi přeci nebudou držet nohy roztažený násilím,ne? Budou možná brblat, ale svoje bych si prosadila. Mně při porodu každý úkon předem vysvětlili a vždycky následoval dotaz : "Tak můžu?" S většinou jsem souhlasila,protože mi ty věci připadaly jako rozumné a neměla jsem pocit ohrožení. Kdybych řekla ne, tak prostě ne i kdyby se všichni na sále potento.
9.1.2009 11:01:09
Lenelko, no jasně, že podstandardní péči je třeba zaplatit. Z čeho by asi žily laboratoře, kdyby těhule hromadně odmítaly testy? A kde má asi tak nemocnice brát peníze, kdyby je nemohla za péči požadovat po pojišťovně, když jí rodička třeba klidně pár hodin po porodu i s dítětem zdrhne do ambulantní péče?
Grainne
9.1.2009 10:59:49
To právě svědčí o té necivilizovanosti. No, možná tak trochu vidláctví, civilizace je přece splachovací záchod.~:-D
9.1.2009 10:59:46
Martino, když tě to nebaví, tak to prostě nečti...
Že ještě v některých směrech a postupech nejsme civilizovaná země, je prostě fakt. NEbo chceš snad tvrdit, že 40let totality nenechá na lidech následky? Jedním z nich je určitě neschopnost komunikace, zastaralé postupy, určitá rigidnost lidí atd. Tím, že se o tom, co ještě není v pořádku, budeme bavit, postupně docílíme toho, že ke změnám dojde. NEbo snad máme jako za totáče být všichni sticha a tvrdit, jak nám ten kapitalismus skvěle funguje a všechno je geniální?
*Niki*
9.1.2009 10:59:40
Bože děvče, či ženo, kolik máš dětí a kde jsi je rodila? Já v českých porodnicích porodila 2 ze svých 3 dětí a jistě, nikdo neumřel, vážně se nepoškodil, YAL já blbá si nepřinesla, takže jsem dostala klystýr, vymalováno bylo i ve vaně jsem 15 minut z 18 hodin v bolestech na sále byla... přístup byl fajn do doby, než konečně přišli na to, že šmátráním v mých útrobách přišli max. na to, zda jsem na 1 či 2 cm otevřená. Že nemá mimi ideální polohu, na to už ne. Pak už po mě vřískali, jakoby to byla moje chyba, že musí zas vytahovat kleště. Díky, nikdy více. Druhý protekční porod se bez některých zásahů taky neobešel )ze strany personálu, teď už vím, že by se obešel... že voda se píchat nemusí, hamiltoni dělat taky nemusejí, stříhat hráz se taky nemusí a píchat oxytocin, když placenta nevyšla za 5 vteřin taky ne...).
Potřetí už jsem si tu českou civilizaci odpustila, Vrchlabí bylo zavřeno ~z~
ALianan
9.1.2009 10:59:40
Suzann, a co je v Česku nejde?

Rodila sem v malé nemocnici, na vše se mě ptali, souhlasili s porodním plánem, bez klistýru, bez holení, bez medikace, bez nestřihu a šití, bez porodní stoličky....... prostě pohodový porod, miminko jsem měla od začátku až do konce u sebe, nekoupali ho. Porod v pohodě, následná péče nicmoc, ale mohla sem se ozvat.

Můžeš mít ambulantní porod, můžeš rodit doma, můžeš změnit lékaře, odmítnout testy. Co chceš víc?
[<<Předchozích 960] Příspěvky 961970 z 1075 [Dalších 105 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.