| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zbytečné zásahy do porodu

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 1209 [Dalších 1099 >>]
kili
  • 
1.2.2009 22:42:38
Vy jste docela mimo mísu, víte.
Raďulka
1.2.2009 22:42:04
Milá PATKO, ty praciješ na ředitelství ve Vsetíně, nebo odkud máš tyto informace?
1.2.2009 22:40:58
Evál,fakt nevím jak dnes,ale my měli opravdu nejen stejné učivo,ale i stejného přednášejícího a zkoušejícího jako medici...
Raďulka
1.2.2009 22:40:25
To je fajn, že to máte v latině, u nás na stř. zdravce se stále učí z Dylevského a tam té latiny moc není. Pokud tě anatomie baví, neuvažuješ spíše o studiu medicíny? Jinak ji asi moc nevyužiješ v práci sestry ~;) to spíše fyziologii ~;)
Na JIP nepracují pouze sestry se specializací, v dnešní době nedostatku personálu jsou většinou staniční rády za jakoukoli sestru ~;)
cizinka1
1.2.2009 22:39:32
Nojo Kili, prece se smi zaspasovat, slovo kontrolor se mi asociuje s Masinkou Tomasem, nemuzu se pomoct.

Ja nevim v jake roli se citis, ale krouzis tady kolem skupiny dam, s kterymi pry nechces se bavit, tapetujes jejich prispevkami neusouvisejici diskuse. Rekla bych, ze jako Masinka Tomas nekdy provadis lumparny a ujizdis z sebeurcenych koleji.

Ja osobne nejsem zadny kontrolor ani nejsem tlusta, ja jen vetsinou nesouhlasim s tvymi nazorami, pohorsuje mne nektere tvoje sklony nehodne vysokoskolaka, zejmena vyjadrovat se o metodach a trendech v oboru, ktere jsi nestudoval. Kritizovat v demokraticke spolecnosti je celkem obvykle, a kritika patri k verejnosti.
PATKA
  • 
1.2.2009 22:39:12
Ale,ale frido, to bylo jinak, ty a xanajka a možná i další podporované většinou domarodek, jste poslaly serii bonzáckých dopisů vedení vsetínské nemocnice na doktora K. a pošpinily jeho jméno, s cílem škodit.On totiž měl a má jiný názor a to vás naštvalo.
zdravotnice porodnicodomorodka
1.2.2009 22:33:03
kili, alele, spolu s kamarádkami jsem napsala jsem článek Návrat porodu matkám je nutný, na který jsi kontroval svým článkem taky zveřejněném na Neviditelném psu. Pod naším článkem vznikla bohatá diskuze, kde se někdo podivil, jak to, že trávíš tolik času na netu v pracovní době. Optala jsem se na to Tvého zaměstnavatele a nebyla jsem dle Tvé reakce sama, protože mi to bylo taky divné, když jsi v práci. Zaměstnavatel mi odpověděl, že máš dovolenou. Tak jaképak udávání? Pak jsi mi vyhrožoval trestním oznámením, nazýval mne lhářkou a dalšími různými invektivami...

Sám zde nabádáš, že když má někdo podezření, tak si má stěžovat na místě. Mne zajímalo, co to, že můžeš tolik v práci netovat, když jsi zaměstnanec a vidím, že je to tím, že máš dovolenou. Nic víc.

Lída,1syn,břísko
  • 
1.2.2009 22:32:52
Příchod do nemocnice po prasklé plodové vodě 1,00- vyšetření, vyplňování papírů... - Chcete u porodu mediky?Je léto, stejně tu žádní nejsou... Podepsala jsem ano :-(
Jen tak bokem, jedna rodička chtěla "něco" na spaní..., brblání sestry s doktorem - no jo prvorodičky nám tu courají po chodbách...
Holení - musí to být? - líp se šije nástřih...
Klystýr - souhlasím - no netvrďte mi že už jste prázdná, běžte znovu na záchod...
Moje pocity - spíš nebolestivé kontrakce po 5 min. Běžte si lehnout a spěte.2,00
Manžel ať jede domů. Slepě jsem jim věřila, že porod bude za dlouho.
Do hodiny už byly kontrakce bolestivé a častější. Když jsem je prodýchávala nahlas, budil se novorozenec i matka na pokoji, kde jsem měla vše zaspat.Po třech hodinách mě vzala sestra na porodní sál. 5,00. Bolestí nevím co dělat, nikde nikdo a já přemýšlím, jak to musí bolet,až opravdu nastane porod. Schoulila jsem se do křesla. Přišla sestra- no na tomhle křesle nám tu neseďte, to je pro tatínky... Varianta porodní stůl (zkoušela jsem ho - je vysoko, špatně se mi na něj leze a jen k ležení,což mi nevyhovovalo), podlaha (studená, zkoušela jsem v kleče) a --- vytasila se s balonem z kumbálu, báječné, ulevuje se mi, smím volat manžela.
V mezičase - vy už jdete zase čůrat????
V 6,00 střídání směn, nová sestra spustí poplach že už rodím, mně se ulevuje, že už to končí, stará sestra se dušuje, že před chvílí jsem ještě nerodila. Už i manžela vidím na chodbě.
A pak to přišlo, pořád jim slepě věřím, asi jsem byla hodně naivní, myslela jsem že se mě optaj, než mi provedou nějaký úkon. Kanyla do ruky, infuze (nevím s čím), "vona tlačí blbě" (sestra z noční), "bude nástřih" (sestra z denní),šmik, doktor tlačí na břicho (to mi nevadí),a dítě je na světě6,45 - 4200g. Nesou ho zvážit, jistí ho manžel. Pak mi dítě přiložili k prsu... a pak ho odnesli na vyšetření. Už ani nevím v jaké fázi (při porodu či po) jsem byla "sprdnutá" že jsem cukla s rukou, píchali mi injekci(nevím s čím) do stehna vpravo a do ruky vlevo zaráz, nečekala jsem to, poprvé co jsem se ozvala, že mě měli varovat a necukla bych...
Rozhlédnu se, na sále stojí 3 medici, nevím v jaké fázi se tam objevili...
Následovalo ukrutné šití, já hloupá se připravila na 15 min. - trvalo 45... " to nemůže bolet,píchli jsme injekci na znecitlivění" Manžel mě velmi podporoval.
Miminko jsem viděla pak přes den 2x na kojení a donesli mi ho až další den ráno v deset před vizitou.
Měla jsem o porodu načteno, ale v tak neznámé situaci, jako je první vlastní porod, jsem jsem chovala jako malé nesvéprávné dítě - nechala jsem poslat manžela domů, nechala jsem se poslat "spát" na pokoj k matce s dítětem, nechala jsem si mluvit do čůrání a kakání i sprchování ("to už stačí"), opomněla jsem zjiš´tovat, co vše mi valí injekcemi do těla, uvěřila jsem sestře, že medici v létě "nejsou"... Nevolala jsem o své dítě a čekala než mi ho přinesou - "teď si potřebujete odpočinout"
Věřila jsem, že už se v nemocnicích něco třeba změnilo, věřila jsem těm, co už mají něco odrozeno. A tímto pocitem víry jsem se nechala natolik ukolébat, že jsem si opravdu o nic neřekla!!!
Teď vím jak jsem byla hloupá a naivní, samozřejmě že kdybych si "řekla" bylo by vše jinak... a doufám, že při druhém porodu budu mít dost odvahy, energie a sil na řešení všech těhle otázek a rozhodnutí.
Pro mě je řešení těhle všech věcí hora stresu navíc, takže jsem držela "hubu a krok", nechtěla jsem vybočovat z řady, dovolit si dohadovat se s někým jako je "doktor či sestra", ale na druhou stranu mě dnes velmi mrzí, že jsem se nechala takhle "odrbat"...
Autorko článku já ti držím palce ať se ti jednou jako porodní asistentce či lékařce podaří prosadit lepší úroveň porodů, věř že to není snadné ani pro samotné nadšené porodní asistentky prosadit své "nové" názory v zaběhnuté okrskové! porodnici.
A na závěr bych chtěla podotknout že i rok dva stačí aby se v porodnici mnohé zlepšilo, protože zkušenosti kamarádek ze stejné porodnice jsou nyní mnohem lepší a já získávám odvahu v ní znovu rodit...
Autorka
  • 
1.2.2009 22:32:25
Ano, vše v latině. Sama jsem si navíc pořídila anatomický slovník a nyní i atlas, páč mě anatomie baví a leze mi rychle do hlavy.
Co se týče učebních plánů dnes a předminulý rok, učíme se ze stejných učebnic, od stejných učitelek a naprosto to samé. Učitelky tvrdí, že nic vypustit nelze. Jinak je jasné že na JIP zdrav. asistenti nemůžou pracovat, musí to být sestry s registrací, praxí a navíc specializací pro intenzivní péči. Ale to ty jistě víš.
kili
  • 
1.2.2009 22:30:11
to byste asi nepochopila, vkládáte slovům jiný význam než mají a nadto máte své manýry
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 1209 [Dalších 1099 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.