simona |
| • |
1.2.2009 21:01:45
aha, děkuju za dovysvětlení. já to nemyslela tak že by měl sedět celý večer doma, to určitě ne. já si to prostě spojila hospoda - pivo. nemyskeka hsen to zle.
|
kili |
| • |
1.2.2009 21:00:57
To je vskutku malý detail. Trochu drhne na tom, že jisté dámy mne tu staví do role poskytovatele péče
a sebe do role kontrolorek. Další detail je v tom, že bez ohledu na jakékoli prostředí nejsem zvyklý tykat si s kýmkoli a neznám ženy, které začnou bez úmluvy tykat chlapovi, kterého prvně potkají. Ptal jsem se jasně, zda je tu psané pravidlo, že se oslovuje tykáním. Není tu nic takového. Další detail je v tom, že ony spontánně tykající dámy záměrně posměvačně komolí můj nick a na jiných místech i mé jméno. Je to věc úrovně jejich ducha, ale pak já nemám důvod jim odpovídat na jejich otázky, které nadto nejsou otázkami v pravém slova smyslu, nota bene když v nich je mnou napsané znetvořeno onou kvazitazatelkou do podoby orgasmické kreace jejího bludného předjímání. |
Grainne |
|
|
1.2.2009 21:00:26
Hanko, srovnáváš nesrovnatelné. Jsou běžné, obecně uznávané normy chování, které jsou víceméně ustálené. Jednou z nich je oslovování cizích lidí při formálních setkáních, přičemž formální je myšleno to, že se nejedná o "pokec s kamarády". Setkání člověka se zdravotnickým personálem málokdo považuje za ten zmíněný "pokec", takže oslovování by se mělo řídit tou formálností - tedy pan, paní a příjmení. Právo vyžádat si jiné oslovení by mělo být ponecháno bez zbytečného vyptávání na pacientovi, či klientovi, takže "mamina", není vyloučena, ale je zařazena mezi zvláštní přání.
Co se nicku Kili týká, je to určité specifikum, kamsi vešel a nerespektuje místní zvyk. To není příliš zdvořilé. Tedy alespoň většina lidí považuje za nezdvořilé nerespektovat zvyky v tom kterém místě zavedené, ať už se jedná o cizí zemi, firmu... Tím dává najevo pomyslnou převahu, kterou si myslí, že má proti ostatním. To je ovšem postavení, vyhrazené zcela vyjímečně, většinou nejvyšším státním činitelům. Opravdu nevím, jestli je nick Kili v reálném světě tak vyjímečnou osobností, že by mu měl být dáván najevo vyjímečný respekt. |
Hanka |
| • |
1.2.2009 20:59:37
Nevím, jak se kde Kili projevuje jinde, tady na sebe jdou zostra oba tábory.
Tykání je na netu běžné a není to žádné porušení netikety, ale i zde platí, že se na vyžádání vyká. "Pokud by se ho tykání dotýkalo příliš, tak tu přece nebude" - to je argument jako hrom. Takže označit kohokoliv sprostým slovem by taky bylo v pořádku, pokud dotyčný reaguje (dokonce i když reaguje odmítavě na ono slovo, jako Kili na tykání), protože jinak by tu přece nebyl? Tímhle s poznámkou k tykání končím a jdu pracovat. Mějte se tu hezky. To jen abyste věděli, že se mě tu nic příliš nedotklo ) |
Líza |
|
|
1.2.2009 20:56:38
Esence arogance? Ano, Libiku, tvůj poslední příspěvek je její esencí.
|
Hanka |
| • |
1.2.2009 20:52:08
Evál,
máš pravdu, že nicku "Kili" bych taky automaticky tykala. A věřím, že spousta lidí jeho požadavek na vykání prostě přehlédla, nečtou tu úplně všechno. Ale jsou tu i takoví, co mu tykají naschvál, a ti mě štvou. |
|
|
1.2.2009 20:51:27
Tykání kilimu je tu od některých nicků promyšlené nerespektování s prvky výsměchu.
Hanko,a všimla jsi si,že je to silně oboustranné,on se totiž Kili s účastnicemi zdejších diskuzí sešel i jinde,kde je dost nevybíravým způsobem označoval ne snad úplně nadávkami,ale třeba lhářkou a podobně... Pak za nimi přišel na server rodina,kde nyní diskutuje ve stejném duchu. Nikdo ho nenutil sem chodit,diskutovat,je tu evidentně rád a nemyslím,že tykání nicku Kili,je nějaké porušení netikety...a pokud by se ho tykání dotýkalo přespříliš,tak tu přeci nebude... |
|
|
1.2.2009 20:50:57
Grainne, i kdyby tvé zhuštění argumentů odpurců domporodu do mrtvejch rodiček a postiženejch dětí odpovídalo tomu, jak se projevuje většina, nejsem si zcela jistá, jestli může oponentura zavánět vizionářstvím, přezíravostí a jedinou pravdou. I mně se svého času zdálo, jak jsou ty holky z domporodu perfektní, rodí jako fík a ještě je s nima prča. No a co se stalo? Uvědomila jsem si, že bude-li poskytována seriozně péče jen asistentkou, těžko ve stejném systému může být nárokovaná tatáž péče doktorem. Že se to musí projevit v úpravě toho, co základní péče je. A že je to malinko nekošér k těm, co jim současná péče vyhovuje.
(pozor, stále jsem nikde neřekla, že přirozený porod je sci-fi nebo, že domácí porod je riziko, ani to, že by se měl domácí porod zakázat rp neumožnit) No a co se stalo? Dostalo se mi frigidních, blbých, zneuctěných idiotek, co si nevidí do huby. I řekla jsem si "děvče, dost dlouho už užíváš ten pseudoargumentek o takzvané svobodné volbě, přečti si, co vlastně ty filutky píšou" No a nestačila jsem se divit. Je to esence arogance: Například taková Cizinka je schopna hájit podsunutí embolie porodníkovi coby typickou porodnicovou komplikaci, ačkoliv na stejném listě uvádí, že embolie je vzácná ( 80-100 tis, porodů.) Pak jsou tu teoretičky, co by si nikdy neprdly bez konzultace s kolegou ze špitálu, viď Lízo, ovšem šálivé zaklínadlo svobody je pro ně tématem ke spotřebování spousty divných slovíček o ničem. Pak jsi tu ty, dle mého nevinně Tož tak |
Vaal |
|
|
1.2.2009 20:44:16
Hanko, máš pravdu, pokud tě někdo požádá o vykání, měla by si mu vyhovět. V této diskuzi to platí více než kde jinde, protože je nepsaným pravidlem tu tykat. Bohužel si pan doktor nevhodně zvolil nick. Kdyby se podepsal jako MUDr.Kilián, bude už v nicku naznačeno formální oslovení a nečinilo by to spoustě lidí takové potíže.Ne všichni sem chodí pravidelně a mají možnost si o něm něco zjistit...což ani není žádnou povinností. Takže buď změnit nick, nebo se s tím jednoduše smířit.
Já osobně si dlouhou dobu myslela, že "Kili" je žena, takže jsem mu tykala a ještě mluvila v ženském rodě. |
Hanka |
| • |
1.2.2009 20:43:53
Ano, kili tu není v roli pacienta. Ale na druhou stranu o to vykání požádal. A já považuju za vrcholně neslušné a maximální projev nerespektování partnera v diskusi s kýmkoliv a kdekoliv, včetně internetu, nerespektovat vyžádanou formu oslovení a okatě ji ignorovat a ještě na to dělat narážky.
I já se domnívám, že automatické oslovování "maminko" není korektní, i když to většině rodiček nevadí a mnoha je to i vcelku příjemné (mamča je jiná kapitola, to mi připadá přísliš familiární). Ale je to ze strany personálu spíše zvykový omyl. Tykání kilimu je tu od některých nicků promyšlené nerespektování s prvky výsměchu. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.