Dobra1 |
|
|
7.2.2009 22:29:32
ne, oni jsou jen presvedceni, ze kazdy sebemensi fyzicky trest poskodi dite vic nez trest (nebo prirozeny dusledek) jiny.
|
Dobra1 |
|
|
7.2.2009 22:25:37
Manzel je dospely, je to partner, jeho nevychovavam. Dite podle mne se mym partnerem stane, ale nerodi se jim. mam ukol ho vychovat. A k vychove do urciteho veku za urcitych situaci patri i trest, pokud ho uplatnuji spravne a s uctou k diteti, bez ponizovani. Jsem si jista, ze to jde, pokud dite vi, o co jde a vi, a chapa, c udelalo spatne. Placnuti muze vse vyresit hned a muzeme si potom klidne zase hrat, po delsim rozebirani provineni to vzdycky nejde.
Pubertaka uz fyzicky taky trestat nebudu. |
Milada |
| • |
7.2.2009 22:20:27
Tak to jsme si neporozuměly. Já jsem PROTI jakémukoli bití, a to i toho V KLIDU - protože kdy určíš, že už jsi dostatečně v klidu a zároveň ještě dítě chápe proč ho biješ?
|
Miladka |
| • |
7.2.2009 22:17:54
Ahoj,
hlasuju pro druhou možnost s tím, že to Tytyty by ze mohlo obejít bez toho plácnutí. Tak jak to děláš, ho plácnutí určitě nebolí, myslím, že to máš vážně pěkně naučené (bez urážky). Čili je to jakýsi signál. Možná by stačilo, kdyby tím signálem bylo Tytyty - co myslíš? Na druhou stranu bych byla i pro první možnost. Možná bude poprvé ječet deset minut, možná podruhé, ale možná popáté už se to obejde bez jekotu i bez plácání. Ale to určitě záleží na dítěti... |
Dobra1 |
|
|
7.2.2009 22:16:55
Dite 2 a ctvrt roku, pokazde, kdyz prasti s hrackou hlasite o zem a ja ji reknu, ze by se se stricka mohla vzbudit, nahledne vedle, jestli to sestru neprobudilo. pak se podiva na me, vezme hracku a vsechno se zopakuje. Pri navrhu delat neco jineho rekne: Ne, ja chci tohle. Kdyz primo nabidnu neco jineho a hracku seberu, zacne brecet (hodne nahlas): Ne, ja si chci bouchat. Teprve kdyz ji reknu, ze je neposlusna a budu ji za to muset potrestat, i kdyz nerada, prestane. Kdyz totez udelam po prvnim bouchnuti hrackou, prestane. Protoze uz vi, ze slovo splnim a dostane jednu na holou,kdyz neprestane. Vydrzi to par dni, pak to zacne zkouset znovu. Pokud jsem trpeliva, po skonceni teto situace se neco podobneho opakuje a za chvili zase. Pak nekolikrat ukazu, ze tohle ne a dostane po prvni neposlusnosti. A je opet par dni klid nez znovu zacne zkouset, jestli se hranice neposunuly. Z meho pohledu je to mnohem efektivnejsi.
|
Jitka |
| • |
7.2.2009 22:14:25
ještě si dovolím reagovat na:
2. Svoje dítě (na rozdíl od politika) miluju a pokud mu jednu vrazím, tak to dělám z přesvědčení, že je to pro jeho dobro už jsem v reakci nappsala, to že by měl být mezi pubertákem a rodičem spíše partnerský vztah , kterému se potřebuje puberták učit. To že např. lékaři týrali ženy během porodů a říkají že nesmyslné zákroky dělají pro jejich dobro, je mnoho v jiných diskusích. Jedna věc je tvoje přesvědčení, druhá věc je jak si své dobro představuje ten, nad kterým máš možnost být dočasně ve výhodnějším nadřazeném postavení. já se kdysi e rozhodla že se už od matky nenechám mlátit a musím se bránit. Dostala tedy ode mne taky z přesvědčení- mého. A íš je to už 20 let a i ted docházím k přesvědčení že to bylo pro její dobro. Ona se tenkrát skutečně nad svým chováním musela zamyslet a vážně zkrotla. |
Jitka |
| • |
7.2.2009 21:55:08
ten případ s politikem jsem použila z důvodu že když dá někdo facku má zaplatit pokutu. Lidé se vychovávají navzájem, tj. celá společnost vychová. Za našich mladých let často kantoři vrazili facku dětem, dnes už se to děje zřídka, těchto nevychovaných, neschopných kantorů už moc není, společnost je vychovala. Ale většinou ne tak že rodiče nebo děti které mnohdy měli lepší chování než učitelé, kantory zfackovali, když se neumí chovat. Ale učitelé např. věděli, že by jim hrozil jiný nefyzický tres- třeba zráta zaměstnání, nebo prostě pochopili že jejich chování je už skutečně společensky neúnosné a musejí se holt víc snažit.
u pubertáka už by se měl rodič skutečně snažit aby byl spíše jeho partnerem, tím mu dá do života víc. Argumenty já plácám pro bezpečnost, plácám protože vychovávám považuji za velmi neštastné. Bohužel jak to pak v našem státě vypadá je vidět z jiných diskuzí. Opět jsem nedávno zažila šok v porodnici - personál se neuměl chovat - paní pronesla větu ve stylu to jestli vy souhlasíte se vás nebudeme ptát, to děláme kvůli bezpečnosti. Nevím možná ji v pubertě fackovali, ale prostě se nenaučila evidentně respektovat přání druhého. |
maja |
| • |
7.2.2009 21:37:06
naprosto souhlasím s Gábinou i s Dasou
|
maja |
| • |
7.2.2009 21:28:11
Tento příspěvek vystihuje naprosto přesně i můj názor.
Názory některých diskutujících mi příjdou jak z učebnice, docela by mě zajímalo jak to a) vypadá opravdu v praxi a b) jak by to bylo při hypotetické " výměně dětí". P.S.1 není dítě jako dítě P.S.2 není rodič jako rodič P.S.3 není situace jako situace |
Vaal |
|
|
7.2.2009 21:24:55
No...toto je asi jediný případ, kdy bych asi dítěti oplatila stejnou...pokud by mě bilo...samozřejmě ale ve věku kdy už má rozum, ne v batolecím.Takže pokud by mě školák kopl, nebo schválně bouchl, tak bych mu normálně tu facku asi vlepila...nebo jak byste to řešili vy?
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.