Jitka |
| • |
7.2.2009 21:21:56
smnažím se vcitovat a pochopit proč dítě pláče i u 4 měsíčního dítěte ( dnes brečelo dobu, nedařilo se mu usnout ani v náručí, má rýmu).
píšete: My kteří máme děti normální až zlobivé halt někdy plácneme. Namítám: ke konci těhotenství kdy jsem po obědě spala syn udělal v pokojíčku septik. Hlavně pravděpodobně pro pobavení své starší sestřičky. Podle vás mám ale asi dítě geniální |
maja |
| • |
7.2.2009 21:17:27
Co je to empatická reakce v případě, že se mě dítě válí na přechodu vzteky, že za ruku nepůjde? Půlminuty? To nějak vůbec nechápu. Blíží se náklaĎák a já mám "empatit"?? Tomu opravdu nerozumím.
|
|
|
7.2.2009 21:13:33
Limai,vše co jsi mi radila
...přečetla jsem spousty knih o respektování dětí,domlouvala jsem,vysvětlovala,radila se s dětským psychologem,názorně předváděla,povídala pohádky o autech,odvlekla ze silnice,tváří v tvář se pokoušela zvládat vtekající se dítě...víš,také jsem si kdysi myslela,že já nikdy nepoužiju plácnutí.Jenže jak tady někdo psal(omlouvám se,ale nevím kdo),respektování je i o tom,že pokud na mé dítě platí plácnutí,plácnu.Pokud by byla lepší jen domluva,budu domlouvat atd.Moje dcerka by Ti vysvětlila,že jí ponižuje mocenský tah ,,tváří v tvář".Prostě to tak je.Nehodlám se tady vypisovat,pokud budeš chtít najít odpověď,přečti si naši diskusi.Tam to všechno je.Dneska mi před přechodem řekla,mamiko lučičku,auta .A usmívala se!!!Opravdu týrané dítě,které se bojí vlastní matky,aby ho neseřezala na přechodu,protože nezvládá vlastní emoce. |
maja |
| • |
7.2.2009 21:04:22
znám rodinu, kde rodiče dítě opravdu neuhodí a dítě chodí a bije je
Takže podle mě ta rovnice , že rodiče bijou děti a děti pak bijou někoho jiného neplatí. Dokonce znám rodinu , kde dítě kouše rodiče do krve a dost pochybuju, že by rodiče kousali dítě. Tohle prostě nějak nesedí. |
Jitka. |
| • |
7.2.2009 21:03:44
souhlas. také mám 3 děti . A plácat je kvůli smetí ?!, proč proboha?
A k tomu Matějčkovi- kdysi jsem byla na jeho kurzech , kde byli zájemci o adopci. Zde na přímí dotaz , kde se jedna paní zeptala zda plácnout přes ručičku., kategoricky reagoval: To nesmíte. Ono je fakt že měl před sebou prověřené lidi, kteří by měli být i schopní své rodičovství zvládat. je fakt že možná když měl před sebou jiné rodiče, kteří jaksi nezvládali a nebyli schopni např. z lenosti se výchově více věnovat, pak jim doporučil i plácnutí. Ale na tomto kurzu řekl kategoricky ne. To já bych mohla mluvit o jiných " modelových situacích" |
Romana |
| • |
7.2.2009 20:52:59
Markéto, využiji jedné modelové situace a napíši ti reakcí našeho syna!
Pak bych tu ještě měla jednu modelovou situaci pro neplácačky: zametala jsem jednoho krásného dne pokoj. Ano, udělala jsem chybu už na začátku, že jsem nepočkala, až budou děti spát, ale prostě už tam té špíny bylo dost, tak jsem se rozhodla zamést (tudíž selhala prevence dle Markéty). Syn (tenkrát asi necelé 4 roky) se vrhl na hromádku se smetím, kterou jsem ještě nestihla namést na lopatku a rozházel ji. "Prosím, Ríšo, nerozhazuj mi to smetí, dalo mi to práci". Smích. Zametu znovu, znovu rozháže, "Prosím, nedělej to. Tobě se taky nelíbí, když ti Vendulka (ml. sestřička) rozbije něco, co si postavíš z lega a dá ti to práci. Smích, znovu zametu znovu rozháže. "Už jsem ti říkala abys to nedělal, kazíš mi mou práci". Smích, znovu zametu, znovu rozháže. "Ještě jednou to uděláš a půjde pryč.Syn opět rozhází celou hromadu Reakce mého syna. Co jsem ti řekla běž pryč prosím ať můžu uklidit.Syn začíná zuřit.Nic se neděje tak ho beru a odnáším ho jinam se slovy to se nemůže mě se to nelibý a několikrát jsem tě na to upozornila .Syn začíná hysterický ječet a kopat mě proto ho pokládám a nechám ho vyvstekat.Trvá to asi deset minut., Teď napíši reakci syna při tom ,když ho plácnu. Synka upozorním ,že jestli to zopakuje ,tak ho plácnu přes ručičku.Syn to samozřejmě zopakuje beru ruku jemně ho plácnu.Syn na mě koukne a bez pláče řekne Ty,Ty, Ty,Tomi zlobí ty ,ty,ty a najde si jinou zábavu.Teď mě řekněte které řešení v naší rodině bylo míň presující pro mého syna jestli to první nebo to druhé.? |
|
|
7.2.2009 20:45:49
Kudlo,díky.Už nemám sílu přesvědčovat někoho,kdo se ohání respektem a tolerancí,že by měl nejdříve začít u sebe,snažit se to vidět i z jiných stran a také začít rozlišovat bití a lehké občasné plácnutí v mezních situacích.Po téhle diskusi bych si pomalu začala připadat jako mlátička,která bije denně(i několikrát) svoje dítě nebo dokonce i ty cizí...
|
maja |
| • |
7.2.2009 20:43:32
tak já to vidím takhle:
Limaj má to nesmírné štěstí, že její dítě je ochotné na požádání matkou cca 10 m před silnicí podat matce ruku a za tu ruku se nechat převést přes silnici. Limaj má to štěstí ( ona si nejspíš myslí,že nemá štěstí . ale že umí dítě "vychovat" tak aby bylo takové, rozuměj poslušné), nevýslovné štěstí , že její dítě narozdíl od Littleina dítěte se jí nevěší na ruku div si jí neutrhne, nekouše matce do ruky, nevzteká se, že za ruku nepůjde a že rozhodně půjde samo, nechce si sedat u silnice na zem, matka ho nemusí převláčet přes silnici za kapucu a trnout hrůzou , že se jí dítě vysmekne a poběží si kam bude chtít. Little prostě nemá klidné a lehce ovladatelné dítě ( a nemyslím si , že by byla špatná matka neschopná vychovat dítě...tak to totiž pravděpodobně nebude). Ano, Little musí použít všech prostředků proto aby ochránila své dítě ( aby ho nepřejel náklaďák) a tudíž i za cenu sesekání zadku ( a kdyby to neudělala a dítě nedejdože náklaďák přejel budou lidi říkat , bože, proč toho spratka neseřezala, to by se to nestalo). Jak napsala Little, to se musí zažít.Ano, takhle malé dítě je schopno dělat spoustu věcí schválně a obzvlášť ty , které ví, že matce strašně vadí a které považuje za nebezpečné. Tyto zážitky jsou pro rodiče "hodných" dětí nepochopitelné a nepřenositelné ( přesně podle toho, že kdo to nezažil nepochopí). Z toho plyne: Limaj nemusí své dítě vystavit fyzickému trestu Little musí nebo by měla. ( v zájmu života dítěte) Použití fyzického trestu vyplývá ze závažnosti činu, kterého se dítě dopustí nebo by se dopustilo, kdyby se trest neprovedl.( radši dám dítěti na zadek než ho nechám převálcovat náklaďákem) P.S. před nedávnem mi soused povídal ( takový starší pán co pozoruje kouříc a sedíc na židličce před barákem cvrkot v naší mini ulici) "paní sousedko, vy s těma dětma tak pořád diskutujete. Skoro jak moje neteř ve Švýcarsku, a oni jsou Vám ty její děti takový nevychovaný spratci. |
|
|
7.2.2009 20:43:07
Díky,holky
![]() |
|
|
7.2.2009 20:42:17
Madlenko,
já Tě ještě nenechám, alébrž Tě podpořím. Mám na to hodně podobný náhled jako Ty ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.