| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

[<<Předchozích 190] Příspěvky 191200 z 750 [Dalších 550 >>]
Ivona,Klára 6,Tereza 2.5
  • 
7.2.2009 10:33:06
asi na tom něco bude,dost dobrý pohled na věc
Dana,dvě holky
  • 
7.2.2009 10:02:47
Když byly malé(období vzdoru mezi 2-3 rokem),tak místo bití(kterého nejsem zastáncem)pomáhalo toto-udělala jsi něco,co jsi neměla(vztekání apod.),jdi do vedlejšího pokoje a až se uklidníš,tak přijď.Zpočátku jsem jí tam vodila a fungovalo to celkem okamžitě,za chvíli přiběhla jako by se nic nestalo a v klidu jsme si řekly,proč se mi její chování nelíbilo.Časem sama poznala,že to přehnala a šupajdila do pokoje se vyvztekat a pak přišla zase v pohodě.Ona měla čas se uklidnit a já také,jinak bych jednala v afektu a to není dobré.
Horší by to asi bylo venku,ale to si nějak nevybavuju,že by se venku vztekala.To je asi pak nepříjemná situace.Venku byla vždy ráda,takže možná jsem jí někdy řekla,že pokud se venku bude vztekat,tak jdeme hned domů,ale samozřejmě to pak i dodržet-vztekáš se,tak jdeme domů.
Světlana
  • 
7.2.2009 8:26:11
Taky to tak máme.Nesnáší ,když jí vysvětluji je to horší.Pokud nemá náladu prostě jí jemně plácnu ona ví ,že to přehnala uklidní se a je klid.Kdybych jí někam vlekla nebo jí něco vysvětlovala bez jejího souhlasu rozzuřím jí tak, že jí budu uklidňovat hodinu.I psycholog v tom nevidí problém,prostě mě řekl ,že na každé dítě platí něco jiného.Mě naši taky neplácaly a dodneška si pamatuji jak mě to jejich věčné vysvětlování ponižovalo a deptalo a to mě nijak neponižovaly ani psychicky netýrali,proto vím jak se moje dcera cítí a pokud jí vyhovuje plácnutí aby pochopila ,že hranice překročila je to pro mně přijatelnější než o něčem přesvědčovat zuřící dítě.Podotýkám ,že plácám jen symbolicky nemá ani červený flek.Prostě každé dítě je jiné ,neboť tohle udělat mému synovi bude to mít opačný efekt.Jemné plácnutí neberu jako bití neboť ,kdybych přitlačila a dceru to hodně zabolelo zuřila by taky.Mám dvě děti a každý potřebuje jiný přístup.Synovy vyhovuje vysvětlování a pochopi to velice rychle a dceru to rozzuří k nepříčetnosti je schopná sebou lisknout na zem a půl hodiny neurvale ječet,kdežto když jí pětkrát upozorním a nepomůže to jemně jí plácnu ona mě to začne vysvětlovat sama a je naprosto v pohodě.
7.2.2009 8:19:32
Ano Jitko,skutečně mám hodné dítě a jsem za to vděčná.Proto to stačilo 3x.A v jiných situacích je domluva naprosto bez problémů.Zamýšlela jsem se nad tím,proč zrovna na přechodu dělá to co dělá(dělala),ale prostě nevím.
Nechci,aby mne kdokoli chytal za slovo,mně jde především o bezpečí mojí dcery a na tom si trvám.Trpělivost je věc druhořadá.
7.2.2009 8:16:08
Díky Lindo,Kudlo,Astrit.Už nemám sílu tady Limai vysvětlit,že u nás NIC NIC NIC kromě lehkého plácnutí nepomohlo.A zkoušela jsem všechno!!!!!A mimo jiné zmiňované knihy o Respektu mám načtené...jen se prostě na přechodu miuly s účinkem.
Limai,věř,že jsem hledeala jiná řešení než ten plácanec,u mojí dcery NEBYL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jíťa
  • 
7.2.2009 1:07:30
Graine,
to je fakt jen dojem. Neberu se tak vážně, jak to vyznívá. Jsem celkem pohodář a jen tak něco mě nerozhází.

Mě zajímají názory druhých. Proto tu diskutuju a občas i něco zveličím. Nehledám konkrétní rady pro sebe. Na to mám přátele, kteří mě i mou rodinu znají a můžou to lépe posoudit, než anonymní lidé na internetu.

Já jen vidím velký rozdíl mezi tady často popisovaným plácnutím v afektu (ujeli mi nervy), což považuju stejně jako většina za selhání. Už jsem tu psala jinde, že zlost by měl dospělý člověk zvládat jinak, než že zmlátí někoho slabšího.
A mezi tím, že mi došly veškeré nápady, jak vychovávat a tak se zcela vědomě s klidnou hlavou rozhodnu vyzkoušet i trest fyzický.
Vždyť si to přiznejme, výchova je věc víceméně instintivní a probíhá metodou pokus-omyl.

A přiznám to klidně tady. Párkrát jsem dceru uhodila, vždycky to bylo s chladnou hlavou, když už jsem nevěděla co jiného vyzkoušet.
A mohla bych všechny ty případy vyjmenovat za co to bylo, protože jich bylo fakt jen pár.
Jíťa
  • 
7.2.2009 0:41:45
tady zas až tak nejde o moji puberťačku a o naši situaci. Spíš o to, kdyby byla tvoje. Kdybys už zkusila všechno možné a stejně to nezabíralo.

Přestala bys to řešit, nebo ji nakonec zřezala v naději, že by to třeba mohlo pomoct? Rezignovala bys a smířila se s tím?

To totiž řeším. Zatím jsem ji nezřezala (tedy za tyhle problémy, předtím občas za něco jo a pomohlo to). Chci se k ní chovat jako k rovnocenému partnerovi, ale vždycky když už mi dojdou nápady na jiné výchovné metody, tak ji nakonec zřežu, ona pak pár měsíců seká latinu, pak začne zas s jinýma vylomeninama a jsme zase na začátku toho kolotoče.
Jíťa
  • 
7.2.2009 0:32:21
Milá jmenovkyně,

1. politik je dospělý a já ho nevychovávám, takže nevidím jediný důvod, proč mu jednu vrazit, že dělá pitomosti. Je mi ukradený.

2. Svoje dítě (na rozdíl od politika) miluju a pokud mu jednu vrazím, tak to dělám z přesvědčení, že je to pro jeho dobro (tedy ne proto, že mě zrovna něčím naštvalo)

3. Pokud už dítěti jednu vrazím, tak je to hlavně proto, že mi došly nápady jak jinak zajistit jeho alespoň trošku přiměřenou výchovu, nebo se nic z těch chytrých knižních rad neosvědčilo.

A je zajímavé, že ti co plácnutí odsuzují, tak dřív nebo později své dítě taky plácnou.
7.2.2009 0:21:30
A ještě pées:-)

"Jen jsem byla zvědavá, co by udělaly ty zapřísáhlé neplácačky, pokud by všechno selhalo?"

Na tohle ti těžko někdo odpoví, protože, jak píšeš, nikdo přesně nezná vaši rodinu, všechny vlivy ve výchově, povahy, životní situace, které se na tom všem podílely.

A to ti ani nemůžu napsat, jak mě ta strategie té tvé puberťačky pobavila(22hodina:-)). Já vím, mně se to kecá, viď:-)?
Limai
7.2.2009 0:17:48
od shora dolů,od spoda nahoru,projela jsem to všemi možnými způsoby několikrát a pečlivě,nikde nevidím že by jsi se mne na něco ptala.Tak nevím kdo to má popletené,jestli ty nebo já?~:-DA na otázky které mi nebyly položeny odpovídat neumím,neb nevím co se po mne žádá.
[<<Předchozích 190] Příspěvky 191200 z 750 [Dalších 550 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.