| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 750 [Dalších 530 >>]
Jana
  • 
6.2.2009 23:16:22
Souhlasím, dají se nastavit i bez fyzických trestů. Doma jsem nikdy fyzicky trestaná nebyla, rodiče volili jiné metody. Jsem za to ráda, když si vzpomenu na mé nej kamarádky, když se mi svěřovaly, jak nechtějí domů, že dostanou zase na zadek, tak jsem jim to vůbec nezáviděla. Ale každý to dělá po svém. Já jsem jedináček, je možné, že kdyby matka měla dvojčata, že by měla více starostí a řešila by to jinak.
6.2.2009 23:15:20
Jíťo, ano nemám o tom ani páru, jen jsem se zeptala, nebyl to žádný soud, jen otázka...nic víc. To kakhle bojuješ s každým?

A co omluva? Společně trávený čas? Zkusila jsi jí to říct, jak to tu píšeš?
Limai
6.2.2009 23:15:09
my co děti nebijeme se snažíme ukázat těm co mají opačný názor,že DÍTĚ LZE VYCHOVÁVAT I BEZ TOHO BITÍ ČI PLÁCANÍ.Někdo to tady ve svém příspěvku krásně napsal,že ty co plácají si hledají důvody aby mohly plácat,ty co neplácají hledají cesty jak dítě vychovat i bez těch fyzických trestů.A o tom to je.Kdo chce psa bít,hůl si vždycky najde-zde bych tedy užila kdo chce dítě bít(plácat),důvod si vždycky najde.
Limai
6.2.2009 23:07:48
dceři je pět a půl a sama si s velkým chaosem opravdu neporadí.A třeba dceři mojí sestřenice je devět,a taky jí máma při úklidu musí ještě navádět co a jak.Ty děti to nedělají schválně,ale prostě nemůžeme chtít po šestiletém dítěti že bude uvažovat stejně jako dospělý,který má ve věcech už větší přehled.Mockrát jsem četla,že až od osmi let výše se dětské uvažování z malinké části začíná přibližovat myšlení dospělé osoby.Ono je sice každé dítě individuální jedinec,ale v globále jsou ty děti v některých záležitostech vesměs stejné.
Ifka...
6.2.2009 23:02:25
Mám z toho pocit, že švagrová ve své dceři vidí krach svého prvního vztahu, vidí v něm bývalého, tak si vybíjí vztek. Potřebovala by se s tím nějak vyrovnat. "Kope" kolem sebe, protože sama potřebuje pomoc. K psychologovui ji nedostaneš. Vyrovnala se s minulým vztahem? Měla by udělat tlustou čáru , podívat se na dceru jako na čistý papír, na který začne psát jen ona a nový manžel. Zkus si s ní popovídat o bývalém muži, ona cítí ublíženost, chce najít viníka, ale nechápe, že má před sebou obětního beránka. Měla by nabýt pocitu, že dcera je spojencem v těžkém traumatu, ne nepřítelem, který ji provokuje. Malá cítí bolest, něco chce vyjádřit, svěřit se mamince, chce ji obejmout, ale ona ji místo pochopení ubližuje. Ty dvě by se měly spojit, pocítit něco společně. Zkus vhodně nastavit nějakou situaci, aby se švagrová o dceru bála, aby v ní viděla třeba sebe bezbrannou. Byla by schopná místo sprchování třeba odejít z pokoje, kde malá brečí? Mohla by svůj vztek vybít nějak jinak než sprchou? Zbytečně vytahuje zbraně.
Obávám se, že švagrová bude dělat mezi dětmi rozdíly (1.dítě = nepovedené, 2.dítě = zlatíčko) To by byl velký průšvih.~:(
Napadlo mě něco kacířského: Kdybys na vlastní oči viděla, jak malou sprchuje, byla bys schopna tu sprchu obrátit na ni? (těhotenství???) Ona to ale dělá spíš beze svědků...~o~
kreditka
6.2.2009 22:31:02
To neznám, tak to se po tom mrknu, díky, s touhle hadičkou se zadusím dřív já, než malé něco vysaju a to nemluvím o tom, že je plná ftalátů....~q~
marketa
  • 
6.2.2009 22:06:49
ano lavino, pochopila jsi to spravne.
biti = jakykoli fyzicky trest, i symbolicke placnuti pres rucicku nebo oplinkovany zadecek.
mantinely jsou dulezite a ver nebo ne daji se stavet i bez placani.
Jitka
  • 
6.2.2009 22:06:32
madlenko, reagovala jsem na tvůj příspěvek, cituji:
moje trpělivost má také své meze.A za to,že v tomhle nejsem trpělivá může můj strach,že by se jí mohlo něco stát.

nyní píšeš že nejde o trvělivost ale o bezpečí.

Opět vysvětluji, že máš hodné dítě. Plácnutí by vážně nemohlo zabrat na skutečně živé dítě, zvyhklé od mala bez ohledu na bezpečnost a četné pády prozkoumávat svět. živé dítě skutečně často číhá jen až se nebudeš dívat aby šlo prozkoumat to cos mu již několikrát předtím zakázala.
Vem si situaci s nožem. Dítě můžeš plácnout, aby ho nebralo do ruky, protože se může říznout, to se ale může i 15 leté dítě nebo i dospělý. Můžeš argumentovat jde mi o jeho bezpečnost, tak ho plácnu. Vždyt to přece funguje tak dobře i na krysy, když dostanou ránu po čase už většinou nelezou k drátu, kde je proud. Ale i tady jsou výjimky.
Nekteré výjimečně živé a zvědavé děti vezmou nůž hned, jak se nebudeš dívat, odhaduji že i kdybys je předtím plácla několikrát, možná i z důvodu že je jim pořád něco zakazováno. Matky těchto dětí pak nemohou volit to nejednodušší řešení -osvědčené už u krys- dát dítěti ránu, aby to příště nedělalo. Musí se snažit aby dítě pochopilo proč nůž nebrat, vyžaduje to čas, lidský přístup, trpělivost, ale poté kdy konečně můžeš nechat na dostupném místě nože, máš větší jistotu že ho dítě skutečně neveme.
Grainne
6.2.2009 21:19:54
Jíťo, tím spíš bys měla dopřát ten prostor, na "šprajcnutého" puberťáka, prostě neplatí nic, než čas. Ono to taky chvilku trvá, než se tím vším přebere.

Jíťa
  • 
6.2.2009 21:16:35
Stáňo, di do háje!
Mluvíš o něčem, o čem nemáš páru!

Vím docela přesně, kde jsem udělala chybu a od té doby se datují ty problémy. Do té doby nebylo téměř ani třeba vychvávat, vždycky jsme se domluvily, téměř nikdy jsem ani nemusela zvyšovat hlas! Cca 2 roky zpětně - na počátek mého druhého těhotenství. Bylo pro mě hodně vyčerpávající období a tak jsem neměla na ni téměř čas. Dcera si to špatně vyložila a k tomu se přidala žárlivost na nového sourozence. Vyčlenila se z rodiny a veškeré moje snahy ji znovu začlenit selhávají.

Ale jak z toho teď ven??? Trápí mě, jak sama sebe ničí, kvůli hloupému nedorozumění. Je to moje chyba, za kterou objektivně bohužel nemůžu.
[<<Předchozích 210] Příspěvky 211220 z 750 [Dalších 530 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.