Jitka |
| • |
6.2.2009 21:01:38
No tak světice teda rozhodně nejsem. A navíc pro neinrformované okolí, které nás sledovalo jsem musela při přechodu přes přechod vypadat jako tyran. Dítě jsem vlekla s rukama co nejvíc, jednak aby mne nepokousal a jednak aby našlapoval jen na špičky a tedy si nemohl sednout uprostřed silnice a taky měl znesnadněné kopání. ( kvůli kopání jsme ho nemohla přenést - byla jsem opět těhotná). K tomu měl náš chlapeček ještě řeči: neposloucháš , musim kousnout. Proto jsem také opět začala jezdit s kočárkem, kvůli přechodu přes silnici. Plácnutí (přes zadek - tj. přes plenu)je v takovém případě naprostý nesmysl, akorát dítěti pro legraci, bere to jako hru. Živější děti sebou kolikrát někde lupnou a ublížej si a stejně je to nezastaví.
O tom že bychom dítě taky hryzli jsme s manželem uvažovali často, jednu dobu nás hryzáním budil ráno( v horším případě v noci), ale jaké je hryzat mu ukazovala i bez našeho navádění jeho sestřička. navíc hryznutí není to nejhorší mučení, kterého se nám od něj dostalo. Manžel od něj jednou dostal do spánku dřevěnou paličkou ( dětskou- z kuchynky sestřičky). bylo mu z toho dost zle. Kdybych znala dobrého dětského psychologa, mazala bych za ním, jakoukoliv radu samozřejmě vítám i dnes a to je už skoro "normální". Manžel mi vždycky řiká at mu teda řeknu rady, co mám načteno z těch knížek a internetu, ale ono to většinou nefunguje. |
Grainne |
|
|
6.2.2009 20:24:23
Jíťo, tak nedělej nic, zkus to po jeho, či její - zdvořila a okázale ignoruj. Zdvořile, říkám.
Stejně jde jen o jedno, přesvědčit nás, nepříliš inteligentní rodiče, že oni vědí všechno líp. Tak ať si to užijou. Čím víc se matka rozčílí, tím legračněji vypadá a oni se tak rádi baví. Vážně to chce trochu nadhledu, ani se neotočíš a vyrostou z toho, nebo se ani neotočíš a skončíš v blázinci. ![]() |
|
|
6.2.2009 20:24:03
Jíťo, pardon, že vám do toho skáču, ale jak si k ní přistupovala od narození až doposud? Používala jsi respektující výchovu nebo spíš mocenský přístup? Jestli spíš to druhé, tak nemůžeš čekat, že se s ní okamžitě nějak domluvíš...navíc v pubertě. Bude to chtít dlohodobější změnu strategie a způsobu komunikace....
|
Veronika, školák a předškolačka |
| • |
6.2.2009 20:22:59
Domníváte se, že zabránit tomu, aby dítě bylo "rozmazlené" a rodičům "přerostlo přes hlavu" lze nejlépe bitím? Myslíte, že ten, kdo své děti netluče, je náležitě nevychovává a nechává je zvlčit? To jsou smutné názory. Bohužel, asi mnozí, kteří byli sami takto "vychováváni", přebírají automaticky metody svých rodičů. Ale napadá mne - tolerujete tedy například, když pošlete dítě do školy, do zájmového kroužku nebo na letní tábor, že vám ho tam vychovatelé budou tlouci, aby jim nepřerostlo přes hlavu?
|
Lavina |
| • |
6.2.2009 20:21:54
Už samotný název článku mi přijde naprosto zcestný. Takhle přece otázka vůbec nestojí! Děti potřebují mít nastaveny jasné limity a hranice a klíčem k nim je především důslednost - což přiznávám není vždycky jednoduché. A u každého dítěte je naprosto individuální, jak tyhle hranice nastavit. Nikdo přece nemůže myslet vážně otázku, která stojí jen mezi "bít nebo nebít". A co je to bít? Tzn. že když už v mezní situaci u dítěte, které nerespektovalo předchozí varování, je plácnu přes zadek, tak že ho biju?
|
Jíťa |
| • |
6.2.2009 20:17:32
Když tam se mi nedostalo odpovědí, tak jsem to znovu otevřela tady... A teď to máme dvojmo.
|
Jíťa |
| • |
6.2.2009 20:16:15
Jde spíš o to, že s tím zatím nic neudělalo ani jednání jako rovný s rovným. Ani ty tresty. Má mě na háku a dobře ví, že stejně nemůžu nic moc dělat.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
6.2.2009 20:14:52
čtu, ale jak to běží paralelně, tak se k tomu dostanu až odpovím tady.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
6.2.2009 20:14:23
Viz druhé vlákno ...
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
6.2.2009 20:14:05
Nicméně i to nalívání lze dělas s úctou a respektem k dítěti jako lidské bytosti.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.