Jíťa |
| • |
6.2.2009 19:50:09
A co uděláš, když tě vytočí a naštve šéf v práci? Taky ho liskneš?
Zlost bys měla zvládat jinak, než mlácením slabších. |
|
|
6.2.2009 19:49:33
Limai, jj, to jo. Ale jak máš staré dítě? Mojí nejstarší holce bylo osm, mladší bude šest. Už jsou dost staré na to, aby základní - každodenní úklid pokoje zvládly vlastními silami a bez dirigování, zvlášť když opravdu jsem se snažila to v pokoji uzpůsobit tak, aby opravdu mohlo být během pěti-deseti minut uklizeno (naházené hračky v bedně). Takové to navádění - teď uděláme tohle, potom tamto... to jsem dělala, když byly malé, i jsme nejdřív uklízely spolu. Ale jak už jsem psala, ony na to tak přivykly, že jenom pasivně čekaly, co jim řeknu a navíc nehly ani prstem
(co já vím - měly sesbírat ze země plyšáky - sesbíraly, nicméně uprostřed pokoje se zůstala válet jediná panenka, ptž to není plyšák ![]() |
|
6.2.2009 19:48:32
jasně, já taky nikoho nenapadala, jen jsem řekla svůj příběh. To bylo jen takové srovnání za co všechno dokáží maminky plácnout. Prostě výchova jednoduchá není a je to na každém z nás jak se s tím popereme a jak to hlavně zabere. Hodně záleží na povaze dítěte. Držím všem pěsti ať to zvládnou, co nejlépe a přeji nám všem, aby až děti vyrostou nám poděkovali za výchovu a byli rádi, že jsme je zrovna vychovávali, tak jak jsme je vychovávali. Ať je to tak nebo tak.
|
Jíťa |
| • |
6.2.2009 19:43:22
Tak mi řekni, jak jednat, když ti puberťák opakovaně chodí za školu? Nebo tě doma bezostyšně okrádá a v případě, že mu na to přijdeš tak tě ještě sprostě osočí, že je to tvoje vina, protože mu dáváš malý kapesný?
Klidnnou a rozumnou domluvu puberťák změní v nesnesitelnou hádku se spoustou sprostých nadávek na nás rodiče. A výše popsané tresty ignoruje. Jak bys to řešila????? |
Milada |
| • |
6.2.2009 19:42:53
Jíťo,
to je krásná myšlenka. Tak tedy počkám, až se zklidním a PAK teprve dítě plácnu? A jak má to dítě poznat, PROČ jsem ho plácla? Myslíš, že si pamatuje, co provedlo před pěti minutama? Pro mě osobně je stále lepší rezignace, než plácnutí, taky to myslím v tom nejextrémnějším případě, když není jiné řešení. Ale fakt nevím, co je tak akutní, kromě diskutovaného přechodu, aby ta alternativa vysvětlování nemohla zabrat. |
Halina |
| • |
6.2.2009 19:39:36
No vadíš a já si zas říkám ,že pokud nebudu mít vyřešeného syna nebudu riskovat s dalším dítkem.Kuba mě dává dost zabrat.A dokud ho nedostaneme pod kontrolu nechci další dítě ,neboť by to Kuba mohl špatně pochopit a to by v naší situaci nebylo vůbec dobrý.Máme naději ,že ho puberta zklidní tak to ještě pět let vydržíme.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
6.2.2009 19:39:11
Psala jsem něco výše, jinak - prevence, probrat konfliktní situace (píšeš, že se opakují), získat její náhled na celou věc, vymyslet společně řešení - nějaký kompromis na obou stranách, na kterém se obě shodněte - v těch knížkách, co jsem na ně dávala odkazy, je spousta zajímavých tipů, jak řešit opakující se konflikty.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
6.2.2009 19:35:54
Jíťo, otázka zní jinak, jak jednak a mluvit s puberťákem, aby nebylo nutno trestat.
Na tom respektovacím kurzu je jedna z lektorek matka puberťačky a pětiletých dvojčat, takže měla bohatě zkušeností, ale padaly tam otázky spíš na mrňata, tak příklady neposloužím, protože já osobní zkušenost nemám; vím jen, že to jde úplně stejně, jako u těch mrňat. Jen ne ze dne na den, čím déle se žije v autoritativním typu výchovy, tím déle trvá "přeskočit". |
Jíťa |
| • |
6.2.2009 19:35:39
Ale co bys udělala místo toho bití? Obzvlášť pokud by to třeba třeba bylo opakované chování?
Každý tady ví, že BITÍ NE. Ale co teda JO? |
kili |
| • |
6.2.2009 19:35:26
bití je bití a bytí je bytí, třeba takovéto :
http://www.youtube.com/watch?v=A7R9SFBLvIk&feature=related |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.