| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 750 [Dalších 490 >>]
Tulka
6.2.2009 19:27:21
To nevím.Ale každá situace je jiná,tam to moc doma neklape a tohle byl prostě asi důsledek.Já prostě bití neuznávám.Asi bych se jí za to omluvila.~d~
6.2.2009 19:25:43
No Limai,
jestliže ti dvouleté dítě na tvůj příkaz schválně vybíhá a vytrhává se ti z ruky a ještě se ti směje a říká ti uteču, tak to podle mě je schválně. Nespočetněkrát si rozvázala tkaničku, a při zavazování se prostě vytrhla a bylo. Kdo to nezažil, tak asi nepochopí.Jestli sis všimla, tak jsem psala,že u silnice jsem ostražitější než kdekoli jinde, což neznamená, že ji nechávám navolno. Ale nespočetněkrát si rozvázala tkaničku, a při zavazování se prostě vytrhla a bylo. Kdo to nezažil, tak asi nepochopí. Já třeba nechápu rodiče, kteří nechávají děti na odrážedlech poblíž silnice a věří, že jim ratolesti zastaví. Já to nikdy nedělala neudělám. Dodnes jí co se týká přecházení nevěřím a ještě nějaký čas nebudu, ale teď už do ulice záměrně nevbíhá.
Dračice
  • 
6.2.2009 19:22:26
Nevím proč ,ale tady v té diskusi se hovoří o plácnutí jako o bytí.Myslím, že v tom je velký rozdíl.V pubertě trestat fackou je sice řešení ,ale mnohdy zbytečné, neboť puberťák si hubu natluče sám.A věřte ,že ho to kolikrát bolí víc než kdyby mu člověk jednu plácl.Můj syn je šíleně drzí vždy mu jen s klidem řeknu ,ať si uvědomí s kým mluví.Pokud tropí blbosti na což je odborník následky svého chování nese sám.Hrozí mu vyhazov z internátu ,jeho problém on bude každý ráno vstávat ve čtyři a v osm hodin jezdit domů.Když se na školu vykašle nevadí kamarád u zedníku ho zaměstná jeho problém ho budou bolet ruce.Dítě v pubertě by se mělo vést k tomu, aby tvrdě zaplatilo za své prohřešky a věřte ,že to je taková prověrka pro rodiče jestli jejich výchova byla správná,My jsme už jednou uspěli i když to vypadalo na pěkný průser máme syna ,který nakonec má VŠ .Je čtyři roky ženatý a pokouší se zkrotit svého nezkrotného syna.Jemné plácnutí jsme také používaly,ale jen,když už nebila jiná možnost.
Jíťa
  • 
6.2.2009 19:20:51
Já bych rozlišovala:

Bití V AFEKTU nemá podle mě žádný výchovný efekt. Ukáže akorát, že i rodiče jsou jen lidé, kterým můžou rupnout nervy a jak se v takových případech chovat... tedy vybít si zlost na někom slabším.

Na druhé straně, pokud všechny ostatní výchovné metody selhávají, považuju fyzický trest, za alespoň o něco lepší než absolutní rezignaci. Ovšem aplikace trestu by měla být v klidu, tedy až po té, co první zlost pomine.
Limai
6.2.2009 19:17:30
Sestřenice má dětí pět a srovnaný není ani jedno.
Jíťa
  • 
6.2.2009 19:09:18
Je to fakt věc té kamarádky.

Jen by mě zajímalo, jak bys to řešila ty, kdyby se jednalo o tvé dítě? Když se ti způsob tvé kamarádky nelíbí...
Ifka...
6.2.2009 19:07:38
Co takhle zajít do školy a ve třech si to vyříkat (učitel, matka, dcera).
Dcera chtěla splnit pozitivní očekávání matky, ale tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu...
Matka na dceru nedohlédla, jak jí to jde ve škole. Učitel to možná řešil nějakou důtkou, což je spíš vzkaz pro matku.
Nedokážu odhadnout, jak by byl rozhovor účinný, ale do budoucna by mohl navodit lepší atmosféru v rodině i ve škole. Prostě holka něco zkopala, tak ať navrhne řešení... Budu podvádět? Stojí mi to za to? Není lepší požádat o pomocnou ruku? Přiznat barvu? ~d~
Jíťa
  • 
6.2.2009 19:01:18
Já taky občas plácla. A i dnes když dostane facku, tak je pak cca 1/2 roku schopná akceptovat jak stanovené hranice tak i jiné formy výchovy a na nějaký čas se to zase obejde bez plácání.

Jen by mě zajímalo, co dělat aby se nemuselo vůbec plácat, když je tu tolik přechytralých, kteří ví, že to jde i bez plácnutí. Ráda se poučím, abych mohla vychovávat taky moderně, jako ostatní.

Otázka zní, jak trestat puberťáka, aby to mělo nějaký výchovný efekt?
Veronika, školák a předškolačka
  • 
6.2.2009 18:41:37
V naší rodině děti nebijeme. Bití nepovažuji za výchovný prostředek, ale za projev bezmoci dospělého. A to za projev nekultivovaný a nic neřešící. K čemu lze někoho "vychovat" bitím? Párkrát jsem se takto neovládla v době, kdy jsem měla velice živé batole a k tomu "nervy na pochodu" z péče o čerstvé nemluvně. Dodnes se cítím provinile a trapně sama za sebe. Bít slabšího, na vás zcela závislého človíčka mi přijde velice nedůstojné. Vám ne? Děti pochopitelně hledají hranice, je to jejich životní úkol a naším úkolem je jim je pomoci ukázat. Chápu, že je to proces pro rodiče mnohdy vyčerpávající, ale ani to je k fyzickému násilí, myslím, neopravňuje.
Limai
6.2.2009 18:34:11
to že někoho zdravím a neříkám mu šmejde je pro mě otázkou slušnosti,nikoli autority.Sousedce od vedle taky neříkám krávo a zdravím ji,ačkoli to pro mne vůbec žádná autorita není.A instrukcemi učitele se řídit NEMUSÍM,ale CHCI,protože v případě že se jimi řídit nebudu,tak z toho pro mne plynou nějaké důsledky,které si uvědomuji,nezáleží na tom zda je to poznámka či pětka,nebo budu po škole či za trest dvěstěkrát něco napíši.Ale ty negativní důsledky z toho vyplynou pro mě,ne pro učitele.Když učitele neposlechnu a řeknu mu že mu na napsání slohové práce s..u,tak jsem to já kdo dostane pětku,ne učitel.Takže já se snažím správně chovat kvůli sobě,ne kvůli učiteli,protože pro něho z mé pětky žádný důsledek neplyne.
[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 750 [Dalších 490 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.