kreditka |
|
|
6.2.2009 16:26:54
Přesně, kolikrát mě naštve třeba manžel a i když se snažím být ok, pak stačí od malé nějaká prkotina a musím jít za roh počítat - občas bohužel nemám trpělivost ani na to mé počítání
Jinak stačí na malou zvednout hlas a ona hned zoufale brečí je dost citlivá, proto u nás nekřičíme (skoro) a fyzický trest používáme v nouzi když rupnou nervy (naštěstí jsem docela trpělivý člověk). Po dobrém toho sní dokážu daleko víc ![]() |
kreditka |
|
|
6.2.2009 16:22:18
Já se omlouvám za tak agresivní reakci, ale když vidím, jak je to dítě trestané tak bych
![]() |
Limai |
|
|
6.2.2009 16:21:59
a to nejde udělat tak že jim rozdělíš úkoly co má kdo v pokojíku uklidit a na večerníček se bude dívat jen ten kdo si to své uklidit stihne?
|
|
|
6.2.2009 16:18:04
A mimo jiné,nejsem plácačka,jen jsem 3xplácla v situaci,kdy to považuji za vhodné...teda po zkušenostech jediné fungující řešení
Líbí se mi,jak přesně víš,jak se chovat v situaci,ve které jsem byla já,když neznáš mne,moje dítě ani silnici,o které je řeč.To můžeš s jistotou říkat snad jen o svém dítěti,které znáš jak se chová. |
|
|
6.2.2009 16:16:35
Markéto, nechci ti brát iluze, ale díky mému přístupu "večerníček pustíme, jenom když bude uklizený pokojíček" se náš nejmladší (3,5 r) naučil, že kdykoli je potřeba udělat něco, do čeho se mu nechce, tak jako první začne ječet na celý kolo "já nemůůůůůžůůůů... já to nestihnůůůů..." (a přitom třeba vůbec nejde o věci, které by "byly na čas"). MMCH na uklizenost pokojíčku to nemá žádný vliv - buď mají haranti (8 + 6 + 3,5 r.) dobrý den a uklizeno v podstatě jakž takž je průběžně (čili večer není problém), nebo ten dobrý den nemají a za pět minut třičtvrtě na sedm se mezi sebou zhádaj, do je blbej, ptž se fláká a kvůli němu je v pokojíku bordel, takže nebude večerníček
![]() |
|
|
6.2.2009 16:14:36
Takže pěšky ho nechám chodit až 15-ti letech,abych si byla jistá,že už pochopilo,jakje silnice nebezpečná.Pokud dítě nenaučím od mala,jak se chová na silnici,pomůžu si?Mám se vyhýbat každé silnici?Nežiji v prérii,ale ve městě.
|
Astrit |
|
|
6.2.2009 16:11:52
Ještě přemýšlím nad tím co jsi psala, samozřejmě to má svoji logiku, ale připadá mi to příliš akademické a složité na chápání malého batolete. Mně je dvaatřicet a mám co dělat s tím, abych to strávila. "Moje" metoda (pozn. není moje) mi přijde pro dítě srozumitelnější a aplikovatelnější při běžných "zlobicích" situacích. Např. dcerka vyleze na stůl, ví že to nesmí a stejně to dělá, řeknu: jdi dolů s toho stolu, na stůl se nechodí, na stole se papá, z pošlapaného stolu ti nebude chutnat - její reakce nula - tak pokračuju: teď budu počítat do tří a pokud neslezeš s toho stolu, nebude večerníček. Tím dávám dceři možnost svobodné volby. Většinou sleze. A když tam poleze příště zas, už ví, že riskuje sledování večerníčku. Taky si stále myslím, že zákaz večerníčku je v podstatě trest. A tato logika se přece uplatňuje i v praktickém životě: v dětství je to - neposlechnu, ponesu následky (trest - např. zákaz večerníčku), v dospělém životě - nedodržím zákon, půjdu sedět. Pořád mi to takto připadá (nejen) pro děti srozumitelné. Jak by jsi to řešila ty "svojí" metodou? Díky za odpověď.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
6.2.2009 16:07:08
Rádo se stalo. Vědecky - já to moc jinak neumím, když se snažím být přesná :) Tak doufám, že to nebyla až tak ironie.
|
JANKA |
| • |
6.2.2009 15:59:47
TAK K TOMU BYHC SE PŘIKLONILA. BYL TO PROSTĚ "KIKS" OD KAŽDÉ Z NICH.
|
zuzini |
|
|
6.2.2009 15:55:29
Dobri, takže, když budeš dělat něco, co se manželovi nelíbí, má právo Ti jednu vrazit?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.