| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

[<<Předchozích 310] Příspěvky 311320 z 750 [Dalších 430 >>]
Limai
6.2.2009 14:05:00
a kde jsi přišla na to,že dvouleté dítě vbíhá do silnice naschvál?Nevím jak ostatní,matky,ale já svoji dceru,které je pět a půl,u více frekventované silnice držím za ruku ještě nyní,protože předpokládám,že kdykoli jí může cvaknout v té její hlavince a do té silnice mi může znenadání vyběhnout.A zažila jsem to u dětí třeba sedmiletých,natož pak ty menší.JÁ musím u té silnice přemýšlet,ne dcera.Tu to samozřejmě učím od mala taky,ale nečekám naivně jako některé matky,že moje tříleté dítě se poslušně zastaví na chodníku a začne tam filozofovat nad nebezpečností rozběhnutí se do silnice bez matky.Takže já se snažím té situaci,kdy by se dítě dostalo do nebezpečí,předejít,tudíž nemám důvod ho plácat.A jestli někdo uvažuje tím způsobem,že dítě si je vědomé všech nebezpečí a následků a přemýšlí nad nimi jako dospělý,a také je tak chápe,tak by jednu zasloužil plácnout sám.
Tulka
6.2.2009 14:01:21
mám 20 měsíční holčičku, hodně temperamentní a je pravda,že po dobrém s ní zmůžu daleko víc.Jakmile jsem podrážděná,reaguje i ona daleko víc emotivně a už jsme v začarovaném kruhu.Snažím se být klidná,ale ne vždy se zadaří.Už jsem jí taky párkrát pleskla,no hrdá na to nijak nejsem,valný efekt to nemá~z~
*Niki*
6.2.2009 13:46:57
Heleno, u některých dětí to funguje. Leknou se a poslechnou. U mého mladšího synka ani 10 plácnutí nezměnilo nic na věci, že když něco dělat chce, udělá to, bez ohledu na to, zda plácnu či ne. Trest u něj prostě nefunguje. Takže jsem začala přemýšlet a jdu na to jinak. U takto zatvrzelých dětí domluva paradoxně (?) funguje lépe, než trest. Po trestu se tváří, kdo z koho. A to má necelého 2,5 oku. Co za pár let, když už teď na facku, když mi to ulítlo, nereaguje a zatvrdí se ještě víc? A věc zopakuje, klidně hned a čeká, co udělám jako další krok? Začala jsem s ním víc diskutovat a funguje to lépe.Na přechodu sebou donedávna mrskal. Na zadek jsem dala jednou a nefungovalo to. Na dalším přechodu to udělal znovu - a to jich cestou do školky pro staršího máme 10 tam a 10 zpět. Domluva fungovala, už to nedělá a vždy jde se mnou za ruku. To při oboustranném vzteku nedělal.
kreditka
6.2.2009 13:35:27
Dvouleté dítě porozumí kolikrát věcem, že se divím, naší malé je 15 měsíců a rozumí základním pojmům k činnostem, např. "Podáš mi prosím..., Co to máš v ručičce...To se nedělá..., Nesmíš..., Půjdeš se mnou..." Pokud např. něco rozhází tak ji řeknu že se to nedělá a zeptám se ji kdo to uklidí. Ve většině případů začne sama uklízet pokud je to v jejích možnostech, popř. se dohodnem a jdeme uklízet spolu s tím, že se nakonec mochválíme jak je to pěkně uklizené... Pokud odmítne uklízet úplně opakuji svoje přání několikrát, vysvětlím proč se to uklízí....musím říct že v 90 % případů se výsledku doberu i bez agrese z obou stran. Ano taky se mi stane že jsem přetažená nervy jak špagáty a pak prostě ujedu a malá dostane přes ruku či zadeček, ale nejsem na to rozhodně pyšná a efekt tohoto trestu je v některých případech nulový (např. po plácnutí ji budu těžko motivovat k úklidu, nejdřív ji musím uklidnit a začít znova s vysvětlením), plácnutí se mi osvědčilo v případech kdy malá sahá kam nemá, ale zas je to o tom, že po plácnutí tam malá nešahne, ale jen ze strachu, že by znovu dostala na zadek ~d~ Proto říkám fyzickým trestům ANO, ale jen když je to nezbytně nutné a ne dělat z dětí otloukánky ~l~
Helena, tři dospělé děti
  • 
6.2.2009 13:31:00
Možná jak u koho, u nás vždycky maximálně 2 plácnutí stačily.
Helena, tři dospělé děti
  • 
6.2.2009 13:28:36
Omlouvám se, příspěvek vyzněl jako nechuť ke sprchování vůbec. Jinak stará dobrá rada našich babiček zní - a já mám s tím také dobrou zkušenost, že hysterickému dítěti cáknete do obličeje trochu studené vody. Tedy ne ledovou sprchu na celé tělo.
&
6.2.2009 13:26:51
Kdyz ne 2, tak 50 placnuti urcite.
6.2.2009 13:23:33
Já myslela,že vy demokraté tyhle slova nepoužíváte...nenapadlo by mne použít jakékoli hanlivé slovo jen proto,že ho použil někdo jiný...
Helena, tři dospělé děti
  • 
6.2.2009 13:22:35
Když plácnete malé dítě se slovy:To se nedělá nebo To se nesmí, tak si to nejpozději po druhém plácnutí pamatuje, to vám garantuju.
kreditka
6.2.2009 13:12:48
Normální???? To je děs! Tchýně makala dříve v ústavu s mentálně postiženými dětmi, ale toto prý nepraktikovaly ani při záchvatu klientů (praktikovaly se klecová a síťová lůžka, popř. specielní oblečení, aby se nemohly děti poškodit, medikamenty minimálně) tak doufám, že to nebyla za totáče vyjímka ~a~

Až se jím to mimi narodí, snad se situace zlepší, přeci jen švára k němu bude mít práva jako otec a její hlavní argument o otcovství nebude moc použít. Nejhorší je že švára je flegmatik - kdyby nebyl tak druhé dítě by s ním těžko čekala, spíš by nebyla ani za něho vdaná...Doufám, že se švára pochlapí a nebo alespoň ona dostane rozum bohužel mi nic jiného nezbývá
[<<Předchozích 310] Příspěvky 311320 z 750 [Dalších 430 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.