| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

[<<Předchozích 320] Příspěvky 321330 z 750 [Dalších 420 >>]
Grainne
6.2.2009 13:12:30
Kudlo, každé plácnutí je selhání, snaha okamžitě vyřešit nějaký problém. Dítě není na vypínač, ovšem systém plácnutí ve smyslu toho tvého "šokování" je snahou o hledání toho vypínače.
Koneckonců - dát alergickému dítěti pomeranč je taky selhání, když vím o tom, že je alergické. Každý rozumně uvažující člověk se toho vyvaruje okamžitě po zjištění.
Naproti tomu důsledky plácání, nebo neplácání se mohou projevit mnohem později a nedají se předem odhadovat, kdybychom připustili plácání jako neškodný prostředek, jak mj. zjistíme třeba fakt, že od určitého okamžiku na něj je dítě "alergické", tj, že může přinést negativní důsledky třeba za 10 let?
Tulka
6.2.2009 13:09:17
bití je určitě dobré pro vybití vzteku bijícího.Jinak vážně nevím.Určitě jsou některé děti hůř vychovatelné,ale o příznivém vlivu facek bych vážně pochybovala. Jo,dítě má potom strach.A možná se cítí poníženě.Ale pochybuju,že by si poté řeklo,že ono je to špatné a jeho hodní rodiče ho zbančili.Nemluvím pochopitelně o plácnutí dvouletého prcka přes ručičku,když šahá na horkou plotnu.~o~
6.2.2009 13:04:33
Madelaine, "hledat argumenty k ospravedlnění něčeho" - to není úplně fér. Na ty argumenty se tady zhusta ptali "neplácači" (stylem proč vy plácači tedy plácáte, co v tom vidíte účinného apod.). Takže vám občas nějaký "plácač" na takovou otázku odpoví.

Připadá mi to, jako kdyby někdo byl přesvědčený o škodlivosti např. pomerančů pro dítě, snažil by se přesvědčit ty, co mu pomeranče dávají, že je to špatné, a člověk, který až dosud pomeranče dával a neshledává na tom nic špatného, se pokusil mu vysvětlit, proč na tom nic špatného neshledává.
kreditka
6.2.2009 13:03:22
Jenže tady nejde o každodenní tělesnou očistu! Tady jde o to, že některé matky trestají děti tím, že je hodí do vany a sprchují ledovou vodou a to nejen když jsou děti hysterické či vzdorovité, ale např. i v případě, že brečí bolestí! ~q~
Ivona,Klára 6,Tereza 2.5
  • 
6.2.2009 13:02:04
ach jo,to je síla,říkala mi kamarádka,že za totáče byly sprchy normální a prý i na doporučení lékařky,co potom dělali se zlobínama v domovech?máme v rodině pár,co nemůžou mít děti,musí projít martiriem kolem adopce a ti co můžou mít dětí habakuk se k nim takhle chovají,doufám,že dalsí dítě to nečeká,ale dost o tom pochybuju,vychovávám tak jedno,budu i druhé,snad s tím bude otec moct něco udělat
madelaine
6.2.2009 12:59:55
Kudlo, rozdíl mezi námi je v tom, že ty hledáš argumenty, aby sis ospravedlnila svoje plácání, zatímco já hledám cesty, abych plácnout nemusela. Nemůžeme se sejít a je zbytečné o tom vést filozofické debaty.
Jinak cokoliv, o čem jsme subjektivně přesvědčeni, máme tendenci prezentovat jako obecné pravidlo, to je normální, nikdo z nás není nezaujatý ~;)
Měj se fajn, já musím jít něco dělat ~d~
6.2.2009 12:58:35
Co je to za blbost - nelíbí se Ti "demokratická" výchova. A jaká tedy - autoritativní, diktátorská?
Zřejmě jsi měla na mysli - žádná výchova, dítě si dělá, co chce.
Domnívám se, že žijeme v demokracii - a to všichni, nejen dospělí, ale také naše děti. Tudíž jsem přesvědčená, že v demokracii jsou fyz. tresty zakázány - vůči dospělým ano a vůči dětem ne? Děti v ústavech vychovatelky bít nesmějí, ve školách taktéž ne, prostě nikde, ale rodiče své děti bít smějí? Není to nelogické?
kreditka
6.2.2009 12:58:01
Právě tohle zažívá či bude zažívat ta moje malá nevlastní neteř, jakmile je poblíž máma tak holčička poslouchá jak hodinky (za neposlušnost je hned trestána), když je máma daleko tak je to úplně jiné dítě, poté máma přijde a zas poslouchá - jako by v ní byl vypínač, který její matka zapne či vypne ~l~
6.2.2009 12:56:44
Madelaine, protože to prezentuješ nikoli jako svůj názor, ale jako obecné pravidlo, a naopak mám pocit, že chceš přesvědčit Ty nás, že naše filozofie plácání není správná. ~;) Já nemám Tak mi to nedá, trochu Ti do toho nezašťourat, nakolik jsi to jako obecné pravidlo schopná obhájit. ~;)

Pokud bychom se bavily v rovině - JÁ SVÉ děti nikdy fyzicky netrestám, protože mi to přijde vůči nim nefér a fungují MNĚ na ně beze zbytku jiné metody, tak bych ani nepípla, ostatně by ani nebylo proč.
Limai
6.2.2009 12:53:43
laskavě podívej,na jaký příspěvek jsem reagovala,a pak kritizuj,ano?Je logické že když tady někdo napíše že pokud se děti nebijí,vyrostou z nich haranti,tak se zcela logicky dotyčného zeptám,kolik takových harantů vychoval.Nic víc,nic méně.
[<<Předchozích 320] Příspěvky 321330 z 750 [Dalších 420 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.