madelaine |
|
|
6.2.2009 12:30:09
Kudlo, ale já ho samozřejmě pravděpodobně poslechnu. Ale ne proto, že je autoritou, nýbrž proto, že je tak pro mě v konečném důsledku jednodušší.
A stejně tak vysvětlím dětem, že je potřeba i ve škole dodržovat určitá pravidla, ale pokud ten učitel bude tupec, tak je nebudu nutit, aby ho uznávali bez výhrad. Ale to už je otázka nastavení vniřních hodnot, ne vnějších autorit. |
Limai |
|
|
6.2.2009 12:29:53
silničního provozu,když jsou zde zmíněna-nevím jak ty,ale např,já dodržuji pravidla silničního provozu proto,že v opačném případě může na zdraví a na životě ohozit nejen sebe,ale i ostatní účatníky silničního provozu.Takže nepojedu přes křižovatkou na červenou proto,že bych se mohla srazit s protijedoucím autem a způsobit třeba sobě značnou škodu na autě či na zdraví.Ne proto,že by to vyžadoval nějaký policajt,který má dodržování PSP kontrolovat.Takže se pravidly neřídím kvůli autoritě policajta,ale proto že si uvědomuji třeba až smrtelné důledky takového chování.
|
Tulka |
|
|
6.2.2009 12:28:59
Já už taky nemluvím,jen ten řemen jsem nemohla skousnout
![]() |
|
|
6.2.2009 12:28:03
Grainne, ale to už zacházíme trochu daleko, ne?
|
|
|
6.2.2009 12:27:29
Limai, proč pořád opakuješ o tom, že když to nebolí, tak to vlastně nefunguje? Za prvé, netrvám na tom, že to nesmí nikdy ani trošku bolet
Za druhé, ještě se Ti nestalo, že při kočkování s dítětem uděláš něco, co bolí víc, než to plácnutí, ale dítě na to nereaguje pláčem apod. protože se to stalo ve hře, zatímco i při tom lehkém plácnutí se rodič zamračí, je vidět ,že se zlobí?A nezlob se, to otočení a důrazná připomínka - v čem je to lepší než plácnutí? Vždyť s dítětem v té chvíli také jednáš z pozice síly. Tak proč toto ano a plácnutí ne? |
|
|
6.2.2009 12:25:06
Jitko,nejde jen o trpělivost či netrpělivost.Jde o jeho bezpečí.
|
|
|
6.2.2009 12:23:28
Já neřičím a plácla jsem po 2 měsících usilovných gumových nožiček a hysterie 3x v průběhu dalšího měsíce.Od té doby nic takového dělat nemusím.
|
|
|
6.2.2009 12:23:01
Tulko, co na tom chceš Ty řešit?
Za prvé - je to dcera kamarádky a ne Tvoje. Za druhé - dopustila se podvodu, což je docela závažná věc. Za třetí - kamarádka ji takto neřeže denně, ale udělala to poprvé a výjimečně za výjimečné provinění. Vůbec bych jí do toho nemluvila. |
Grainne |
|
|
6.2.2009 12:22:23
Hmm, a kdo vyhodnotí, jestli je to šťastný a vyrovnaný dospělák, nebo rozervaná duše, která klid a vyrovnanost jenom předstírá, aby někde nevyčníval?
|
|
|
6.2.2009 12:20:28
Ještě poznámka,Limai.Když svoji dcerku chytnu za ruku,otočím jí tváří v tvář,tak nepláče,ale řve.A nikdo nikdy jí u toho neplácl,nezbil,nekřičel...pro ni je to ale zdroj stresu.Plácnutí je jen jakoby zdůrazňovadlo.Naštěstí ho od té doby nemusím používat.Každé dítě je jiné,proč to stále nechceč pochopit?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.