Helena, tři dospělé děti |
| • |
6.2.2009 10:25:13
Dvouletému dítěti nemůžete pořád dokola něco vysvětlovat, co stejně nepochopí. Plácnutí si pamatuje. Jen musí vědět proč. Své děti jsem občas plácla, i na nějakou facku došlo, když bylo nejhůř. Když se o tom dnes bavíme, tak to žádné z nich nepovažuje za něco hrozného. Prostě jsme si jenom stanovili mantinely a pravidla. Krátce a výstižně, vždycky věděli za co to bylo. Málokdy se stalo, že by to udělaly znova. Žádní agresoři z nich nevyrostli, naopak, nikdy s nimi v pozdějším věku nebyly žádné problémy. Helena
|
Jaroslava |
| • |
6.2.2009 10:23:04
Dobri nemyslím ,neboť se kolem ní pařát točím objímáme ji i ve vzteku, aby měla pocit bezpečí někdy to zabere a někdy z toho mám jen modřiny.Doktoři nám radí prášky na uklidnění, ale mě přijde hrozný oblbovat své dítě.Pořád to zkoušíme po dobrým dostává odměny i za to ,že nic ten den ve škole neprovedla.Má prostě poruchu chování nedokáže rozeznat co je a co není správné.Přesto jí celá naše rodina dává tolik lásky kolik jsme schopni.Dokonce s ní v noci nespím a povídám si s ní ,když vidím, že je v depresi.Dneska v noci jsem jí celou noc objímala a pusinkovala Syn se jí naučil brat takovou jaká je někdy mám pocit, že mě to jednou vyčte ,že se kolem ní jen točím, na štěstí se to manželovi daří mu vynahradit.Jelikož s ní nemůžeme do kina vlastně nikam, protože to nevydrží.Máme to rozdělený kluci si užívají po svém a holky taky.Je to velice šťastné dítě ,které nedokáže posoudit co je špatné.Já se chodím dvakrát týdně vyřádit na boxovacím pytli a jednou týdně probrat k psychologovy.
|
Racek |
|
|
6.2.2009 10:21:53
"urcite deti nebyly trestany a jsou nevychovane" neznamena ani, ze nelze dobre vychovat bez trestu, ani ze lze dobre vychovavat s tresty.
Treba to je nazornejsi na jinem pripade: "urcite deti nejedly zkazene maso a nejsou zdrave" nezname ani, ze nelze byt zdravy kdyz nejime zkazene maso, ani ze lze byt zdravy kdyz ho jime. Muj nazor jednou vetou: Pro zdravou vychovu deti je vylouceni nasili (fyzickeho i psychickeho) podminka nutna, nikoli vsak dostacujici. |
| • |
6.2.2009 10:17:12
Možná, kdybyste měli už tři děti, tak by se syn dávno srovnal. Jedináčci to mají v životě těžší.
|
| • |
6.2.2009 10:14:58
To by mě zajímala, jak děláte tělesnou očistu. To se koupete ve vlastní špíně?
|
Grainne |
|
|
6.2.2009 10:14:45
Kudlo, ten výzkum jsem četla a vcelku odpovídá mému postřehu, ovšem mluví se o přirozené autoritě a to je ten malér. Takový šlověk se uchýlí k fyzickému "upozornění" jen v případě krajní nouze a pak tedy ví, co dělá. Paradoxně to jsou lidé, na které si nikdo nestěžuje, protože dobří ví, že si zasloužil.
Karambol je to, že když člověk bez přirozené autority, respektu a znalostí nějakou pleskne, aby svůj základní handicap vyrovnal, je malér na světě, to nebyl trest, to byl donucovací prostředek k začlenění do rovného řadu. Jinak - já fakt nevím, co je správné a měla bych, měla bych, mám na to školu. Je správné to, co se píše be skriptech, je správné to, co se přednáší? Nevím, ale podle všeho to nefunguje, ona se společnost posunula kamsi úplně jinam, ale výuka budoucích pedagogů s tím asi nepočítá. Žáci, jak lze předpokládat, odborné příručky nečtou, takže pokud učitel očekává, že když on udělá tohle, žák má podle poučky reagovat takhle...a ono nic, nefunguje to. Co s tím?Jsou učitelé, kteří nikoho netlučou, mají respekt, umí učit...a ti ze škol prchají. Ne kvůli penězům, ale protože nedokážou čelit systému "podle příručky". Co se týče rodiny, je to situace jiná. Pokud se nejedná o dítěs nějakou, byť menší poruchou osobnosti, lze se obejít bez plácání - všichni ujišťují, že to nebolí, tak jaký to má význam? Ponížit? Přeprat? Co až nastane situace, kdy potomky fyzicky nepřeperete? To ho poté, co bude zfackován za gatě z nějaké té párty odvlečete? A co když vás tam přepere? Pokud se jedná o záležitost, kdy rodiče cítí a vidí, že situaci nezvládají, jsiu tu odbornící, aby pomohli. Plácáním, sprchováním apod. jenom oddalujeme řešení problému, který je tím lépe zvládnutelný, čím dřív se se zvládáním začne. |
| • |
6.2.2009 10:11:23
Přestože mám tři děti, tohle, co popisujete, vůbec neznám. Možná to bude tím, že jsem je občas - asi tak do jejich 8-10 let - občas plácla. Vždycky věděly za co, dostaly své mantinely a pak už s nimi nebyl nejmenší problém. Podotýkám, že agresivitu to v nich ani v nejmenším nevzbudilo.
|
adelaide k. |
|
|
6.2.2009 10:07:10
Kudlo, co je na tom nelogického?
S různými pravidly se dítě setkává pořád a nestanovují je vždycky rodiče. Např ty už omleté pravidla silničního provozu )A pokud je dítě zvyklé, že se pravidla dodržují a když ne přijdou nějaké přirozené důsledky, je IMHO jednodušší cesta k jeho repektování (toho pravidla...) |
*Niki* |
|
|
6.2.2009 10:05:43
Kudlo, nerýpeš, v pohodě. Ano, já byla sprchované dítě a rodiče si pochvalovali, jak to zvládli, že pak už jsem se nevztekala. Poslouchala jsem. Samozřejmě jen když u toho byli, měla jsem strach z trestu, občas jsem byla bita. Dodnes mím sevřený žaludek při jednání s "autoritou", jde těžko začít smýšlet i chovat se jinak, když jsi byla vychována v poslušnosti. Když u toho nebyli, byla jsem jak urvaná z řetězu.
Jasně že už to je za mnou, ale byl to boj. Není nutné, aby takto musely např. bojovat i moje děti. Svým rodičům jsem odpustila, jen dělali, co uměli, sami tak byli vychováni. Oni by nikdy nepochopili, že je jim co odpouštět, dodnes si v rodině myslí, že je dobré dítě trestat. Je to hnusné a zákeřné takto děti trestat a ta bolest, byť si ji člověk nepamatuje na vědomé úrovni, se zapíše navždy. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.