Bumbi&05,08,10 |
|
|
6.2.2009 1:17:04
když mi v 16 otec vrazil facku, utekla jsem z domova... (teda, vrátila jsem se za pár hodin, ale v tříčtvrťákách, triku a péřovce jsem se toulala po sídlišti skoro 7 hodin a brečela ponížením)
jsme každý jiný |
Bumbi&05,08,10 |
|
|
6.2.2009 1:10:08
Limai, našeho syna nikdo nikdy nebil, ani jsme ho neplácali přes ručičky, jak se to dělává u malých dětí. Přesto začal bít on nás... a to fakt brutálně, včetně kousání do krve. Tak jsme v jeho 3 letech k fyzickým trestům přikročili, abychom od nich opět po půl roce ustoupili směrem k -dá-li se to tak nazvat - psychickým trestům. Aktuálně funguje "jdi do kouta a přemýšlej o tom, proč tam jsi, co bylo špatně". Ovšem je na tom koutu třeba opravdu trvat. Když provede fakt něco hroznýho, jde za dveře (spíš pro jeho dobro, abych mu nenasekala moc...), což považuje za obrovský trest, vyloučení z tlupy...
ALe zpět k otázce - ano, agrese syna zplodila agresi naší. |
simona |
| • |
6.2.2009 0:00:08
adelaide, já k té dvouleťačce měla ještě dvojčata. věř mi, že dvojkový kočár tak snadno jednou rukou neutáhneš ;)
|
|
|
5.2.2009 23:48:54
Opravdu se na rodinném serveru 21. století diskutuje jestli působit dítěti bolest nebo ne?
|
Jana, 2 holky |
|
5.2.2009 23:44:26
Naprostý souhlas!
|
Pruhovaná |
|
|
5.2.2009 23:34:45
Limai,
takže někoho plácnout přes plíny třikrát za cca 2 roky je průser a holá neschopnost, a na někoho řvát do roztržení plic v zřejmě vyšší frekcenci je ok ![]() ![]() ![]() To je skvělý jak to dobře víš ![]() |
Astrit |
|
|
5.2.2009 23:32:07
Teď jsem někde slyšela, že trestání studenou sprchou může poškodit dětské srdce, prý stažení cév a teplotní šok, dítě v amoku má zvýšený tep, tlak i adrenalin, tak je to možné...Prý je to účinné, ale po tom co jsem slyšela bych z toho měla strach. Někteří lidé si to chválí, že je to účinné. Nevím, nezkoušela jsem a pro jistotu ani nebudu.
|
Katla |
|
|
5.2.2009 23:29:15
Já bych se tak viděla si až dodatečně. Jako dítě jsem se dost prala, v návalu hněvu jsem se vrhala i na starší a silnější kluky a mám dojem, že podobné impulzy se mnou cloumají dodnes - nebude to ta "civilizace", co mi brání jim podlehnout.
![]() ![]() ![]() |
Kohnova |
| • |
5.2.2009 23:25:04
Hrouda. jj, ale ja to vzdycky vidim tak nejak jako v grotesce, jak se rozbesneny Frigo vrha treba na policajta:). Ja nejsem unavena, ale nekdy citim, ze bych tak uz nejak mela byt, stydim se, ze nejsem, kdyz mi obcas nekdo rika takove to "kolik ti je, prosimte let, ze se nad tim rozcilujes".
|
Novela |
| • |
5.2.2009 23:24:00
Chceš mi tvrdit, že represe ve výchově nemá své místo? Že všechno se dá řešit jen po dobrém a domluvou? Prober se. Trest a chvála k sobě patří jako voda a břeh. Náš přední odborník na dětskou psychologii PhDr. Jeroným Klimeš tvrdí (reagoval v MF Dnes na návrh zákona Džamily Stehlíkové, která chtěla zákonem fyzické trestání dětí zakázat), že přiměřený a ne častý fyzický trest je účinnější a mnohem méně pro psychiku škodlivý než trestání psychické. Jeho následky rychleji odezní, kdežto následky psychického trestání si člověk nese s sebou celý život. Víš kolik rodičů, kteří své dítě neplácnou nikdy po zadnici, naopak plácají takové hlouposti jako: Zlobivá holčičko, už tě nemám ráda, protože mě zlobíš! nebo U nás doma platí takové a takové pravidlo - nelíbí se ti to, tady máš kufřík a běž si! a šup s děckem za dveře. A podobných rafinovaností jsou stovky. Proto nedělejte ze sebe lepší rodiče než jsou ti, kteří své dítě výchovně plácnou po ručičce nebo zadečku. A nespojujte dva protichůdné a rozdílné pojmy: fyzický trest a fyzické týrání.
Ve spoustě západních zemí je fyz. trestání dětí zakázáno a k čemu to vede? Vyšší kriminalita, neúcta k rodičům a k autoritám, drzosti ve škole, ale kdyby jen drzosti, podívejte jak děti v Dánsku, Americe a jinde ve škole vraždí spolužáky a učitele. Když jsem chodila na ZŠ, suploval u nás jeden pan učitel na důchodu, zkrátka "stará škola". Jak ten to s námi uměl, jak jsme ho zbožňovali a přitom, když kluci zlobili, řekl jen "ručičky" a kluci nastavili dlaně a schytli to přes ně pravítkem a hned byl ve třídě klid. Pan učitel uměl poutavě vyprávět a my si ho všichni vážili a ve třídě měl většinou ticho jako v kostele, měli jsme ho hrozně rádi, byl spravedlivý, hotový Igor Hnízdo ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.