MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
5.2.2009 21:54:38
Jak staré? Možná to neví až tak dobře, jak si myslíš, a jinak "Velký hluk může vzbudit sestru, pamatuješ si, minule ji to probudilo, byla pak protivná a procházku jsem si moc neužili. Co myslíš, že bys mohl dělat místo toho?" (nechat na dítěti, případně nechat vybart ze dvou možností, nedohledala jsem, jak je dítě staré a o jakou činnost šlo).
|
adelaide k. |
|
|
5.2.2009 21:53:49
Astrid, hm... já v té situaci udělám to samé jenom vynechám ten plácanec. Změnilo to něco? Já mylsím že ne... Výsledek je tentýž.
![]() Nikdo netrvrdí že ten plácanec dítě nenapravitelně ztraumatizuje a doživotně pokodí. Jenom to do vztahu vnáší přídech absolutní nadvlády a moci (namísto autority), kterou si myslím že by rodič reprezentovat neměl. |
Grainne |
|
|
5.2.2009 21:53:44
Kreditko, to už je ovšem jednoznačně týrání. Jak fyzické, tak psychické. Zřejmě nejvyšší čas se nad tím minimálně pozastavit. Tady už by se nemělo říkat, že do toho nikomu nic není.
|
kreditka |
|
|
5.2.2009 21:52:56
![]() |
Jitka |
| • |
5.2.2009 21:52:14
nestačím zírat jak obhajujete plácání svého dítěte - a navíc i tím že nejste trpělivá.
Máte vpodstatě hodné dítě a nevážíte si toho. Co my si svého času užili se synem. je pravda že lezl už v necelých 6ti měsících, v sedmi nám chodil na plný pecky pouštět DVD, a v 10 měs. chodil sám. Nesnášel být připoutaný, jednou jsme vážně nemohli čekat kvůli dceři s jízdou v autě až usne a tak nám téměř hodinu vřískal v autosedačce, později se z ní dokázal i dostat( klasické vajíčko- prohnul se a už bylo jedno ramínko venku, pak druhé..) u jídelní židličky vyrval bezpečnostní pás, s pětibodovým pásem v kočárku měl trochu problém - tak 30 sekund. To stačilo, abych kočárek převedla přes silnici. Když jsem ho pevně chytla za ruku, že ho převedu přes přechod vzpouzel se, pokoušel se kopat, pokoušel se mě kousat do ruky. To začalo někdy po druhém roce, i na polní cestě šel vždy nějaký kus od nás, aby zdůraznil - já sám. Zdálo se že vysvětlování a zákazy jsou k ničemu. No a pak ho to najednou přestalo bavit, jednoho dne před tim než jsme přišli k silnici řekl, že mi podá ruku protože je malej a auta ho neviději, večer když přišel táta se mu hned ve dveřích chlubil že šel se mnou po přechodu za ruku. A já mohla konečně odložit kočárek. |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
5.2.2009 21:51:52
Nemusí to být argumenty. K lékaři se musí, ale můžeme se domluvit, jak jí to zpříjemním. "Chápu, že se ti k lékaři nechce. Mně se taky někdy nechce, ale vím, že mi to nakonec asi pomůže. Co by ti pomohlo, abychom mohli jít?" ... (případný návrh dítěte, pokud nemá, můžu navrhnout nějaké dvě varianty, jako třeba pojedeme autem nebo pěšky, vezme si s sebou panenku neb auto, obleče si červenou nebo zelenou mikinu ... jéje, toho by se našlo.
|
Grainne |
|
|
5.2.2009 21:51:42
Mno, možná bych tolerovala tělesné tresty v případě, že je potomek větší než rodič...
![]() Taky jsem tím vyhrožovala a tahle situace u nás nastává poměrně brzo, jenomže to už se s nimi dalo celkem lidsky hovořit. Nemůžu se s tělesnými tresty ztotožnit, protože je to většinou buď týrání, nebo nějaká ta "ulítlá" v afektu a nic to neřeší, leda jeden jediný okamžik. Dítě ovšem míváme na krku tak 20 let. |
kreditka |
|
|
5.2.2009 21:50:53
To máte nějakou dobrou odsávačku ne??
My máme takovou tu obyčejnou hadičkovou ![]() |
kreditka |
|
|
5.2.2009 21:48:33
Jo malá smrkat umí svým stylem - drží kapesník u pusy a frká pusou
![]() |
kreditka |
|
|
5.2.2009 21:46:46
Ono je něco jiného když se ta sprcha použije v nouzi, bohužel švagrová tam dává malou každou chvilku - jednou brečí kvůli zubům, podruhé nechce spát, potřetí kvůli vysypané mouce ve špajzu (prý to udělala poprvé), mě ruka taky občas uletí netvrdím že ne nervy mám jen jedny, ale mlátit či sprchovat dítě za to, že ho něco bolí, nebo že šahá pro sušenku a rozsype mouku
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.