| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

[<<Předchozích 500] Příspěvky 501510 z 750 [Dalších 240 >>]
Kohnova
  • 
5.2.2009 21:45:10
Velinka: prominte mi vsichni, nejen ty, urcite si budete myslet, jak jsem neprijemna a rajtuju na blbostech a rypam, lec slovo NEHTY se pise s H. Protoze jeden nehet. Nebo je to uz fakat fsem jedno a vikaslem se na pravopys?
Liduša
  • 
5.2.2009 21:41:32
Svojí dceru jsem nikdy neplácla a nehty si kouše taky .Dokonce na ní ani nekřičíme ani ji do ničeho nenutíme,Prostě každé dítě je jiné u některého platí domluva a některého plácnutí.Plácnutí není týrání.Mě zde v této diskusi přijde, že si všichni pod slovem plácnutí představíte zřezání ,až do modřin.Synovi jsem jako malého plácnout sem tam musela dokonce i v pubertě jsem mu jednou dala přes pusu.Tenkrát to vzal a omluvil se mě některé děti to prostě jinak nepochopí.Dcera má patnáct a ani jednou jsem jí plácnout nemusela.A věř tomu ,že kdyby mě plivala po psychologách nebo se mě smála do očí a říkala si o další facku jako to mají v některých rodinách tak by jí schytla z obou stran ani by nemrkla.Prostě u některých dětí to bez plácnutí nejde a některé děti ho vůbec nepotřebují .Není fér odsuzovat rodiče ,u kterých vše selhalo jenom protože u vás jeto OK.
madelaine
5.2.2009 21:41:11
Ony nejsou zakázány jen ve Švédsku, ale už ve 24 zemích na světě. Taky se dočkáme ~t~
5.2.2009 21:39:40
ahoj,

syn měl nejhorší období vzdoru a vztekání asi od 2 a 1/4 roku do 3 a 1/4 roku. Sprchu jsem sice nikdy nepoužila, ale jedenkrát už jsem ho do vany nacpala v oblečení(vztekal se do běla a nic nepomáhalo) a stálo mě hodně sil, aby tu sprchu nepustila. Nakonec jsem se musela smát, protože syn mě dostal větou "Že koupat se přece musí holý a až večer."
Spíš mě mrzí a hodně, když se na něj rozkřiknu - kombinace mé cholerické povahy, únavy (od synova narození, tj. 3 a 1/2 roku jsem se pořádně nevyspala, synovy opakované záseky a pláč mladší syna (bylo potřeba jít ven, bylo mu horko, byl unavený).
Na každé dítko platí něco jiného, neexistuje univerzální návod, co v jednom období pomáhá, později je neúčinné a taky děti se mění, někdy až zázračně. Syn byl docela slušný provokatér a hranice zkouší stále, byť ne už tolik. Velký zlom nastal (bez zjevné příčiny) letos o vánočních prázdninách, i ve školce ho teď chválí a už tam nechodím s obavami, co že to zase provedl. Ne, že by si odpustil všechny lotrovinky, ale je to opravdu hodně lepší.
A na záseky při oblékání nám pomohlo dát oblečení na chodbu, stoličku, rohožku pod nohy, aby nenastydl a převlékal se na chodbě. Stačilo to udělat 2x a nyní stačí jen se zeptat, zda se chce oblékat doma či na chodbě.
Když se vzteká, pošlu ho do pokojíčku, aby se zklidnil, sám se po chvíli vrací se slovy, že už je hodný a že je můj miláček.
madelaine
5.2.2009 21:38:37
Principy křesťanské morálky, kde po každém provinění následuje zasloužený trest, jsou myslím dobře známé.
Dále vycházím z toho, co jsem si přečetla v bibli, a taky z toho, co hlásá nejznámější křesťanský psycholog Jeroným Klimeš. Podle křesťanské tradice jsou rodiče především autoritou a poslušnost je největší ctnost, tam se na demokracii většinou moc nehraje.
Trest jakožto sankce, uvalená na pachatele vnější autoritou bez ohledu na to, jak své jednání hodnotí on sám.
To se neslučuje s respektující výchovou, kterou se snažím uplatňovat já.~d~
Ale nic proti ničemu, každý děláme co umíme.
Vaal
5.2.2009 21:36:46
Hroudo,ještě že nežiješ ve Śvédsku, tam jsou tělesné tresty zakázány.~y~ Na ČT2 bylo interview s nějakou spisovatelkou a novinářkou ze Švédska(Kateřina Janouchová), co má 5 dětí. Říkala, že bití dětí jí nechybí, je přece možné dítě vzít, zatřást s ním, nebo přenést na jiné místo.~d~Tak vidíš že to jde ~t~ Paní spisovatelka je zřejmě pořádná "korba" a má výbornou kondičku, když ty svý pubertální "klacky" uzvedne a ještě s nima dokáže třepat~t~ ...možná by si mohla začít posilovat, nebo chodit na nějaký bojový sport,pak by si to taky zvládla
~x~

No, já to komentovat nebudu, mé dítě je ještě malé, takže nemám zkušenosti...jedno vím ale jistě, nechci trestat způsobem, jak to činili mí rodiče..tedy z pozice pro potvrzení své autority a z afektu. Občasné plácnutí přes plínu ale snad neuškodí.:-)
5.2.2009 21:33:57
Limai,ještě k tomu kojení a spaní v posteli.Tím jsem chtěla říci,že už mne unavuje stále někomu vysvětlovat,že kojím tak velké dítě(20.měsíců není moc,jsem zvědavá co budou říkat třeba za 2 roky),že spíme v jedné posteli atd....i to,že dostala na zadeček.Je to jen moje věc.Jsem máma svojí dcery a to znamená,že budu kojit jak dlouho budeme chtít,budeme mít společnou postel jak dlouho budeme chtít a dostane přes zadeček pokud neuvidím jiné řešení.
Dobra1
5.2.2009 21:31:50
me se v tomhle osvedcilo nacasovat odchod se ctvrthodinovou rezervou a kdyz mala dostala hysterak, tak jsem proste opravdu vysla ven a zavrela za sebou. Za chvilicku jsem se vratila s tim, jestli opravdu nechce jit. Nechtela. Vse jsem zopakovala, jen s trochu delsi pauzou. Pak uz sla. Vyzkousela to jeste jednou a ja to zopakovala. Od te doby se nejpozdeji ve chvili, kdy obouvam boty, sklidni a sahne po bundicce.
5.2.2009 21:26:46
Limai,je mi líto,že jsi dostávala přes ruce.Jenže je rozdíl dostávat hodně a dlouhodobě a je rozdíl dostat 3x...je třeba to rozlišovat.Víš,jsou horší věci než pár plácnutí.Už mne nebaví se obhajovat,necítím se ničím vinna,tak na co obhajoba.Já svoji dverku vychovávám a jak píši již poněkolikáté s láskou,jakou umím dávat.A tahle konkrétní plácnutí o kterých je řeč byla a jsou pro její bezpečí.
Linda
  • 
5.2.2009 21:21:35
Empatická reakce je na hysterické dítě v daný moment zcela neúčinná. Nám se taky zkrátily hysteráky a jsou zcela výjimečné. Musím říct, že dcera je spíše hodné a bezproblémové dítě, a VĚTŠINOU si nechá věci vysvětlit - ale řekla bych, že je to tím, že už vyrostla z období vzdoru...
[<<Předchozích 500] Příspěvky 501510 z 750 [Dalších 240 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.