ALianan |
|
|
5.2.2009 21:21:30
Limai, odstranila si nechty?
![]() Promiň rejpnutí, ale sama jsem si nechty přestala kousat až v 15ti, když jsem chtěla mít krásný ruce a nalakovaný dlouhý nechty. Jen mě zajímá jaká je příčina kousání nechtů, já jsem na ní nepřišla. |
Dobra1 |
|
|
5.2.2009 21:18:29
A co kdyz dite potom totez udela znovu a diva se na tebe s tim: A co ted udelas? A pokud je tohle ochotne absolvovat treba 5x, jen aby zjistilo , co udelas. A pritom vi, ze nejspis tim, co dela brzo probudi sestru, ktera prave usla?
|
Linda |
| • |
5.2.2009 21:17:20
Aha, takže když se mi např. nepodaří dceru po dobrém přesvědit, že musíme jít na kontrolu k lékaři, tak se na to vykašleme a půjdem, až na to bude mít náladu? Nebo mi chcete tvrdit, že za všech okolností existují takové argumenty, které by přesvědčily (v rozumné době) malé dítě ke spolupráci?
|
Limai |
|
|
5.2.2009 21:10:01
od malinka,kam mi jenom sahá pamět,si koušu nehty.Je to něco,co nedokážu ovládnout,je to silnější než já,ruce mám hnusný,stydím se za ně,ale vyzkoušela jsem všechno možné a nepomohlo vůbec nic.Od malinka jsem přes ty ruce dostávala,když naši viděli že si nehty koušu,používali i jiné metody a dneska je mi 36 a dělat jsem to nepřestala.Takže by mne zajímalo,když má takové plácnutí tak úžasný efekt,že dítě po něm začne poslouchat jak hodinky a kontroluje si více své chování,proč to na mne tedy nezabralo?Asi mě plácali málo,že?A mimochodem,moje máma si ty nehty kousala taky,přestala s tím až jako dospělá ženská v době kdy mě už bylo nevím kolik let,ale už jsem byla velká,a za něco co dělala sama já jsem dostávala přes ruce.Moje dcera si jeden čas nehty taky kousala a v životě by mne nenapadlo ji jen malíčkem přes tu ruku klepnout.Když jsem odstranila příčinu jejího chování,nehty si kousat přestala a dneska má nádherný dlouhý nehtíky.Takže možná ,než plácnu,je lepší se zamyslet nad tím proč se u dítěte projevuje nežádoucí chování a pak vycházet z toho,jak ho nejlépe odstranit.
|
|
|
5.2.2009 21:09:03
ahoj,
taky mám pocit, že ze synova období vzdoru někdy zešílím. Je mu 3 a 1/2 roku a pomalu se to lepší. Loni v létě si v parku něco vynucoval, řekla jsem mu jasně a klidně "NE" a synáček mě hryzl do nohy. Plácla jsem ho po zadku, byl to vyloženě reflex a přiznávám, milé neplácačky, že bych takhle plácla i dospělého, kdyby mě hryzl. Se synem jsme si to vysvětlili, omluvili jsme se navzájem a byl klid. Do páru minut u nás byla učitelka z mateřské školy, která si na hřiště zrovna přišla hrát a začala mi vyhrožovat policií, a že budu mít konfilkt se zákonem (žijeme totiž v Rakousku), že své dítě nesmím bít apod. Dost nepříjemný pocit, oné dámě jsem řekla, ať si hledí svého (mladá a nejpíš bezdětná. Nejvíc mě vytočil výraz "bít". Nevzala jsem na svého syna ani klacek ani nic jiného (to bych nikdy neudělala), ani ho neuhodila opakovaně, nebiju ho po hlavě. Občas na zadeček ale plácnu. A nevidím na tom nic špatného. |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
5.2.2009 21:08:37
Právě proto doporučuju tu empatickou reakci, od té dobu 100% zlepšení, z hodinových hysteráků asi tak půlminutové. Bez plácnutí.
|
Dobra1 |
|
|
5.2.2009 21:07:45
A o to jde, aby si to dite uvedomilo. Proto nestaci mu rict : Udelala jsi neco spatneho. Ale spis: Myslis, ze je to v poradku, co delas? Pri kladne odpovedi si probrat, proc je to spatne (zase se snazim privest dite k odpovedi) a teprve potom za poruseni pravidel potrestat. Mimichodem, odchod z piskoviste je taky trestem, pro nekoho dostatecnym, takze pak neni nutne pristoupit k fyzickemu potrestani. Na druhe strane tahnout z piskoviste jecici a kopajici 15 kg dite, kdyz jsem v 5. mesici povazuju spis za trest pro sebe.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
5.2.2009 21:07:23
Nemusí.
|
Linda |
| • |
5.2.2009 21:07:22
Dělala jsem to stejně (hysterické dítě čapla a odnesla), ovšem právě proto z vlastní zkušenosti vím, že tím hysterické dítě naserete úplně stejně, ne-li víc, než plácnutím
![]() |
Dobra1 |
|
|
5.2.2009 21:01:02
To je blbost. mam docela hodne trvdohlave deti a po zavedeni pravidel vc. jasnych pravidel pro fyzicky trest to sice prvnich par dni bylo jednou i petkrat, ale ted je to uz jen vyjimecne. Vis, dite moc dobre pozna, kdy si na nem vylivas frustraci z jeho chovani a kdy je to proto, ze udelalo vedome neco nehezkeho. Navic je dulezite jeste pred potrestanim dovest dite k tomu, aby priznalo a pochopilo, ze nedela neco hezkeho. Jo a z bitim ostatnich problemy nemame, prave proto, ze deti vi, ze JE TO SPATNE a byly by za to potrestany.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.