Limai |
|
|
5.2.2009 20:56:57
KAŽDÝ SI NESEME VĚCI Z DĚTSVÍ.............Ano,máš pravdu.Nyní jsem zrovna přesně na toto téma psala příspěvek jako reakci na kudlu.Máš pravdu,Madlenko,já o tvém dětsví nevím vůbec nic.Ale vím toho mnoho o dětství otce mé dcery,který má díky tomu jak ho rodiče vychovávali těžkou poruchu osobnosti.Myslíš si,že jeho rodiče svoji výchovu tehdy nepovažovali za správnou?A taky toho vím dost o dětství mého posledního ex partnera,který svojí výchovu v dětství dokázal tak bravurně uplatnovat na mé dceři,že jsem byla nucena vyhledat psycholožku.Mysleli si snad jeho rodiče,že něco dělají špatně,když synovi jednu plácnou?
|
Linda |
| • |
5.2.2009 20:56:14
Tak třeba s čištěním zubů problémy nemáme, dcera (3 roky) zatím pod hrozbou bolavého zubu vždycky poslechla (takže ani nezjistila, že se zub hned nezkazí
). Ale s jinými věcmi občas problém je, zejména když máme někam jít, spěcháme a ona odmítá spolupracovat. Většinou zafunguje až hrozba, že ji teda nechám doma samotnou a půjdu sama, ale někdy dostane hysterák a řve, že nechce. Vysvětlit něco dítěti s hysterákem považuju za nemožné a zároveň opravdu někdy potřebujeme přijít včas - pak nám plácnutí přes zadek funguje výborně. Rovněž když dítě zlobí tak, že překročí určitou mez - pak je nutné hrozit z pozice moci (někdy stačí plácnutím jen pohrozit). Ne že by se dítě mělo rodiče bát, nemám fyzické tresty ráda, ale pokud to nejde po dobrém, musí to jít po zlém. |
Dobra1 |
|
|
5.2.2009 20:53:27
Ja taky nechapu, co tim myslis. Krestanstvi klade duraz na lasku. Pokud se tresta, i ten trest musi byt dan v souvislosti s laskou. deti, ktere vyrostou bez hranic jsou akorat tak nestastne a z toho vznikaji nejruznejsi poruchy chovani a velmi nestatsni dospeli, Jiste nebudu fyzicky trestat 12-lete dite, na to uz je pozde. Ale 2-letemu capartovi netere veci v diskisi proste nevysvetlim. Jestli ty jo (Madelaine), ses fakt dobra
|
Limai |
|
|
5.2.2009 20:43:11
ovšem ne každý,kdo má pocit že něco dělá dobře a je přesvědčený že má pravdu tu pravdu skutečně má.Většina těch plácaček to dělá,protože to považují za správné,třeba z toho důvodu že to samé dělali rodiče a dotyčnému občas jednu "majzli".Nikdo se nenarodí s tím že až bude mít dítě v období vzdoru,bude do něj bušit aby ho dítě poslechlo.Ten člověk to chování a takový názor někdy v průběhu života přijal za svůj a ztotožnil se s ním na základě něčeho,a považuje ho za správný protože jeho rodič tento přístup taky považoval za správný.A ano,nemají potřeby hledat si výmluvy,protože na svých výchovných postupech nic špatného neshledávají.....Můj bývalý na svých výchovných postupech taky nic špatného neshledával a já jsem díky těm "jeho správným výchovným postupům",které mimochodem přejal od svých rodičů,musela s dcerou začít navštěvovat psycholožku.Bohužel až po roce diskusí,doufání,snahy o nápravu,rozchodů a všeho možného mi došlo,že on je magor který to má v sobě protože ho tak doma vychovávali a taky jim to připadalo normální a neškodné.Jsem od něj pryč půl roku a asi vždycky už si budu vyčítat,že jsme od něj neodešli definitivně mnohem dřív.
|
Levandulka+3 |
|
|
5.2.2009 20:32:02
. Mám to taky taky, víra v to, že to za pár let bude lepší je asi jediné, co mě uklidňuje . A hlavně - manžel prý byl taky jako malý dost nesnesitelný a pak se to úplně obrátilo, puberta v pohodě a teď je z něj nadmíru vyrovnaný člověk . Zatímco já byla hodňoučká bezproblémová milá holčička a problémy nastaly v pubertě ..A rozhodně jsem menší kliďas než manžel...Takže zatnout zuby a vydržet a hlavně se moc nenervovat . |
Zuzka |
| • |
5.2.2009 20:23:29
Také jsem si myslela, že nikdy nebudu schopna použít studenou sprchu.....po půl roce, kdy moje dcera předvedla třeba deset záchvatů vzteku za den a já byla na zhroucení, jsem konečně ztratila nervy a chrstla na ní ledovou vodu z kohoutku.Stačilo aplikovat třikrát a po třech dnech bylo po záchvatech.Navždy.Vody se nebojí, ve vaně je šťastná a nejraději má, když jí sprchou dělám masáž.Zato se dlouho bála vysavače a důrazně popírám, že bych ji kdy přetáhla trubkou
![]() |
|
|
5.2.2009 20:09:45
také bych neřešila hnedkom nějaký proshřešek plácnutím....ale nyní když už nervy povolí se to opravdu nedá. Ale budu mluvit jenom za sebe. každý dítko je opravdu jiný a na každýho platí něco jinýho.
Syn je sice moc hodný, ale velice vzdorovitý a umanutý, záchvaty vzteku, bouchání hlavou to znám.... poprvé jsem ho plácla když nás začal kousat - prostě sme mu něco nedovolili a on za námi utíkal a hryzal do noh, občas sem se i bála doma chodit kdy na mě vyjede, ale to bylo zase jenom období. Kousání už sice má pořád jako sebeobranu, ale jenom na doktorky a kadeřnice .... ale lepší se to.... Ono když něco opakuju několikrát a ta situace se nějaký čas opakuje tak prostě ta ruka vyletí, a pak to rázem pochopí a příště si to pamatuje. I přesto to pořád zkouším jít na něj že prostě si stojím za svým názorem a nepřemluvi mě. Vztekání mě nikdy nijak nevykolejilo, spíše třeba že je třeba s námi v posteli a chce před pátou ranní už vstávat a já řeknu že je ještě brzo že ještě ne.....jenže on pak začne křičet, vyvádět, a v zápětí nás kopat a rukama hází kolem nás, ...nejprve jsem to zkoušela rázným tonem a očima na něj, jenž nic, po několikáté jsem ho už plácla přes zadek ....situace se pak rázem noc od noci zlepšila. |
|
|
5.2.2009 20:00:10
Když ho 100x přeneseš a ono to udělá po 101...takže ho 101x dobrovolně ohrožuješ...protože co si budeme povídat,to že jsi na přechodě neznamená,že jsi v bezpečí a nějaký řidič nepojede dál aniž by zabrzdil...No a pak 3x lehce plácneš a od té doby se ze vztekajícího se dítka uprostřed silnice ohrožující sebe,svůj doprovod i řidiče,který si to k přechodu míří stává poslušně se držící dítě,které na každém přechodu říká,že se chce maminky držet za ručičku,protože silnice je nebezpečná?
Tak tady vidím plácnutí jako pozitivní věc.Možná si jednou v regresi moje dítě uvědomí,že ho máma plácla,když mu byl 1,5 roku,ale bude živé a nepřejeté nějakým nezodpovědným řidičem,který chvátá. Mohu vám jen závidět vaše poslušné děti,kterým stačí domluva i vaši trpělivost,že dokážete přenést dítě přes silnici třeba 300x.Mojí holčičce domluva 100x nestačila a moje trpělivost má také své meze.A za to,že v tomhle nejsem trpělivá může můj strach,že by se jí mohlo něco stát. |
Martina, 2 kluci |
|
|
5.2.2009 19:59:03
však jo, lepší časy nastanou...taky druhorozenému prudiči pevně důvěřuju
![]() |
Zuzka |
| • |
5.2.2009 19:54:58
Plácnutí na přechodu?Když se mi moje tříletá dcera vytrhla na parkovišti a vběhla před jedoucí auto, tak to by jste měly teprve o čem psát, kolik jich dostala na zadek.Podotýkám, že své dítě nebiji, netýrám, nezanedbávám.Miluji je.
Nedávno jsem četla, že nějaký otčím doslova uvařil své dvouleté dítě pod sprchou.Schválně, aby dalo pokoj, aby mohl koukat na fotbal.A vy se tady zabýváte plácnutím na přechodu u maminky,která se jen snaží chránit své dítě před srážkou s autem. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.