Limai |
|
|
5.2.2009 19:12:28
dvacetikilový kočár se dá v pohodě utlačit jednou rukou a druhou můžu použít třeba k tomu že s ní dítě chytím za ručičku,abych se VYHNULA tomu že mi bude utíkat a vběhne do silnice a neměla jsem tak důvod ho plácat.
|
Limai |
|
|
5.2.2009 19:00:27
a taky spolu spíme v posteli a obejde se to bez toho plácání
. |
Eva. 2 kluci |
| • |
5.2.2009 19:00:20
To vás všechny co jste proti plácnutí doma tak řezali, že z toho máte psychické následky, nebo proč máte takový strach, že byste tím dítěti ublížily??? A nebavíme se o fyzickém týrání, jedná se tu o výchovné plácnutí přes zadeček - v tomto případě asi i přes plínu
))) |
Eva. 2 kluci |
| • |
5.2.2009 18:55:24
co říká za nesmysly?? píše svůj názor.. to se snad smí..
) Tebe bych tak chtěla za matku.. asi nesneseš jiný názor než ten svůj.. A neštítíš se podsouvat ostatním svůj výklad jeho vlastních myšlenek. Já vedu své děti ke svobodné osobnosti. Mohou se samy rozhodovat, jak chtějí žít, jen je (zatím, dokud mohu) nenechávám překročit mantinely zásad slušného chování. |
Eva. 2 kluci |
| • |
5.2.2009 18:50:51
Já taky netvrdím, že záměrně vychovávám své děti bez lásky.. naopak.. mazlím se s nimi několikrát denně, není nám proti mysli si navzájem říct, jak moc toho druhého milujeme, pusinkujeme se, objímáme - a to i s tím 15tiletým.. na druhou stranu, za špatné chování následuje trest... u nás prostě i ve formě plácnutí - když je "přečin" hodně vážný a úmyslný, nebo když nepomáhá vysvětlování, přímluvy .. prostě jen výjimečně.
Na druhou stranu - sama jsem byla raději doma za pohlavek, než třeba snášet psychická vydírání a nátlaky. Já když dětem jednu plácnu a srovnají své chování, už mezi námi není překážka a bavíme se normálně dál. Není u nás tichá domácnost. |
Limai |
|
|
5.2.2009 18:50:00
co to tady mluvíš za nesmysly?Ty tady v jedné větě píšeš,že jsi malou asi stokrát odnesla ze silnice a nezabralo to,a v další napíšeš že si musíš vybrat mezi plácnutím a bezpečím.Co je to za nesmysl?Přece když dítě odneseš z dosahu silnice,tak je v bezpečí a není potřeba ho plácat,ne?A co že jako nezabralo,to že se nepřestala vztekat?No tak to snad není podstatné,proč by se nemohla vyvztekat?Důležité je,že se nevzteká na silnici.To jsou tedy alibi pro plácání jak hrom.
|
Martina, 2 kluci |
|
|
5.2.2009 18:48:33
Možná doma vyjde kluk a holka někdy skoro nastejno, ale v mých třídách jsem vyšla vždycky líp s holkama - byla s nimi třetina práce než s klukama...a to mám kluky hodně ráda, musím se snažit jim nenadržovat
![]() |
Eva. 2 kluci |
| • |
5.2.2009 18:43:51
Taky nemohu říct, že bych měla vyloženě plácané děti.. není to "recept".. prostě tak to řeším já, řešili to i mí rodiče, řešili to tak i mí prarodiče - pamatuji jako malá holka, že mně a mé 2 bratrance děda honil s rákoskou v ruce kolem jejich kulatého stolu. My z toho měli srandu.. a vzpomínáme na to s úsměvem dodnes..
Mí rodiče - tedy můj otec - to s fyzickými tresty na můj vkus trošku přeháněl, tak jsem si vzala ponaučení a činím tak pouze, když je to dle mne nezbytně nutné. Někdy je období, že dostanou 2x za týden, někdy nedostanou třeba 5 let... |
Ivona,Klára 6,Tereza 2.5 |
| • |
5.2.2009 18:39:49
kéž by to bylo tak snadné,zatím má 2.5,tak doufám,že ve 3 letech se s ní konečně domluvíme,zatím to má pořád unosnou míru,tak to zkoušet nebudu,ale až budeme v koncích,kdo ví
|
marketa |
| • |
5.2.2009 18:39:10
souhlasim, do puntiku!
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.