| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Anketa: Fyzické tresty ve rodině

[<<Předchozích 560] Příspěvky 561570 z 750 [Dalších 180 >>]
MarkétaP + 4 dcerky
5.2.2009 18:03:28
Jasně, obvykle jsem, když to nešlo jinak, nakládala přes rameno.
Astrit
5.2.2009 18:02:49
Po takovém plácnutí se dcerkanvztekat nepřestane, sice nerada, ale začne aspoň víc spolupracovat. A tím odbíháním z chodníku do cesty mě schválně provokuje tak jak to batolata dělají. Při takovém tom běžném dětském provokování se doporučuje ho ignorovat, protože dítě se snaží vzbudit vaši pozornost, ignorovat a ono ho to přejde. Ovšem nemohu ignorovat, že mi dítě může přejet auto. Plácnu, řeknu u toho ne ne a většinou je klid. Samotné ne, ne v tu chvíli nestačí, odzkoušeno.
Levandulka+3
5.2.2009 18:01:49
No, z vlastní zkušenosti musím dát Zzubejdě trochu za pravdu-první syn je, řekněme, hooodně náročný na výchovu (svéhlavý, neskutečně akční, teď už naštěstí víme, že jeho chování částečně souvisí s vysokým IQ..), a před nějakou dobou jsme se v podstatě přestali stýkat s kamarádkama s holčičkama, protože jsem většinou po každém takovém setkání nabývala dojmu, jak mám nesnesitelné dítě a hlavně jak jsem sama nemožná matka(protože ty kamarádky vždycky "nejlíp věděly", jak bych to měla se synem dělat, v podstatě mi ale radily jen to, co se jim samotným osvědčilo s jejich holčičkama, to ale většinou na syna vůůůbec nefungovalo~:(...). Taky jsem už načetla spoustu knih o výchově, naposledy "Respektovat a být respektován" , což jsme se nějakou dobu důsledně snažili na syna aplikovat-nicméně výsledek nijaký, jen jsme byli sami ještě víc vystresovaní~a~.....Netvrdím, že ta metoda je špatná, jen si prostě nemyslím, že by to bylo účinné na všechny děti...V podstatě to máme od začátku hodně podobné jako Zzubejda....Taky bych byla moc ráda, aby to u nás fungovalom bez plácnutí, bohužel se mi ale zatím nepodařilo najít způsob, jak na to~d~~;((
Katla
5.2.2009 18:01:01
~o~ .
Martina, 2 kluci
5.2.2009 17:57:56
Však jsem na začátku raději psala "typičtí jedinci" :-)
Mám kamarádku, která to má jako ty...
Kdo dítě na zabití neměl, neuvěří, že nic nezmůže...
madelaine
5.2.2009 17:55:08
Evál, zkopaná...~;((~Rv to je prostě hrůza ~s~

Vaal
5.2.2009 17:52:12
Doteď mám v paměti pár svých facek, které jsem od rodičů obdržela. Cítila jsem to jako neuvěřitelné ponížení, nejvíce v pubertě.
Taky mě dost často rodiče mlátili, aby si vybili vztek, když měli špatnou náladu. Prostě se neadekvátně zachovali a za na nějakou drzost, kterou jsem řekla a které by si jindy ani nevšimli, jsem byla zmlácená a párkrát i zkopaná...a to jsou moji rodiče vysokoškolsky vzdělaní lidé, neuvěřitelně milí ke svému okolí. Vím,že mě moc milují, jenom prostě nedokáží ovládnout své emoce, a v tom je právě ta největší záludnost, jak se máte vyrovnat s tím, když se k Vám někdo chová tímto způsobem, vy víte, že ho máte rádi, v klidovém stavu respektujete a on Vás má také rád? nemusím zřejmě zdůrazňovat, že mi to ze sociálního a psychického hlediska nadělalo v životě takovou paseku, že se s tím vyrovnávám dodnes.
Když píšu tento příspěvek, koulí se mi slzy po tváři...
Jaroslava
  • 
5.2.2009 17:51:54
U nás to je naopak.Klouček je hodný a holka je na zabití.Výchovu mají stejnou.Syn pochopí vše hned dceři to musíme říct několikrát a bez výsledku.Párkrát už jsem ji i plácla stejně si z toho nic nedělá a do očí se mě směje.Jednou ,když na mě ječela jsem jí dala přes pusu a ona se suverénně postavila a řekla, že má ještě druhou tvář jestli je mě libo.Nezmůžeme s ni vůbec nic ani po dobrém ani po zlém.Ve škole je drzá,nespolupracuje no prostě děs.Syn je prvý opak.Nijak je nesrovnávám ani náš psycholog to nechápe kde se to v ní bere.Chtěl jí dát prášky na uklidnění.všichni doufáme, že jí puberta pomůže a srovná ji.Je ve třetí třídě má dvojku schování neustále něco řeším omlouvám se.Prostě ji nezvládáme, ať se snažíme jak chceme.
kreditka
5.2.2009 17:49:59
My používáme "Ty jsi šikulka" malá je na to zvyklá a moc se těší, že to uslyší, jenže to má i stinnou stránku, před chvílí ke mě přišla komplet zamatlaná čokoládou v ruce můj upatlaný telefon a čekala jak ji pochválím ~t~

Pochvaly se nedočkala, kritiky taky ne, vysadila jsem ji k zrcadlu aby viděla jak vypadá a šly jsme ji umýt s tím, že ji to tak sluší víc ~t~
Astrit
5.2.2009 17:49:42
Počkej, a tobě se nikdy nestalo, že když se tvé dítě vzteká, tak se tě za ručičku držet nechce?
[<<Předchozích 560] Příspěvky 561570 z 750 [Dalších 180 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.